4 Kasım 2009 Çarşamba

LIVERPOOL BU YIL KİMLERİ ALDI – ALAMADI




















BİR TRANSFER SEZONU DEĞERLENDİRMESİ

Sezon başında, Alonso’nun gideceği belli olmamışken ve Masch’la ilgili dedikodular yokken, Rafa bazı oyuncuları almak istedi. Bunların absürd olanlarını ayıkladığımda (E’too, Forlan gibi) alamadığımız oyunculara bakarsak ortaya aslında bugün neden burada olduğumuz çıkıyor. Bence Rafa sorunları teşhis etti ve takımı ileriye götürecek transferleri buldu. Ama maalesef yapamadı.

Rafa defansın ortasında gerek sakatlıkların olması (Agger geçen yıl çok oynayamadı) gerekse oyuncuların yaşlanması-gitmesi gibi sebeplerle oyuncu takviyesi yapmak istedi. Bu bölgede ilgilendiği oyunculara bakarsak; Brede Hangeland, Ryan Shawcross, Matthew Upson. Bu oyuncularla ilgilenip Kyrgiakos’u aldık.

Sağbek için Arbeloa’yı vermek istediğini tahmin etmiyorum fakat Madrid onu isteyince ve oyuncunun menejeri bırakın gidelim deyince onu da verdi ve Johnson alındı. Bana göre Arbeloa kalsa da Johnson alınacaktı.

Ortasaha’da geçtiğimiz 2 sezonun büyük kısmında Alonso-Masch oynadı. Rafa bu oyuncuları Lucas, Sissoko ve zaman zaman Gerard ile destekledi. Bu rotasyonda Lucas 5. adamdı hatırlarsanız ve hatta arıza çıkarma teşebbüsleri olmuştu zaman içinde. Bu yıl Rafa buraya en azından 1 oyuncu alıp rotasyonu tekrar genişletmek istedi. Bunun için Marek Hamsik ve özellikle Javi Martinez ile ilgilendi hatta kendini parçaladı Martinez’i alabilmek için, sonuçta ne oldu, biz Alonso’yu R.Madrid’e verdik, yerine Aquilani’yi aldık, rotasyon 3’te kaldı. Bir önceki sezon Rafa’nın alamadığı Barry’yi saymıyorum bile..

Takımımızın hücuma dönük oynayan 3’lüsünde de özellikle birden çok pozisyonda oynayan kreatif oyuncu eksikliği vardı. Bir sezon önce sola alınan Riera’nın ve Kuyt'ın oynama sebebi defansif görevlerini de gözardı etmemesiydi. Buraya da Rafa transfer yapmak istedi. Mauro Zarate, Aaron Lennon, Luis Antonio Valencia, Stewart Downing, David Silva ilgilendiği oyunculardı. Valencia ManU’ya transfer oldu ve her maç oynuyor. Downing Aston Villa’da, diğerleri takımlarında kaldı. Yani Rafa bu oyuncuları takımlarından alamadığı gibi, oyuncular rakiplerimize gidip, rakiplerimizi güçlendirdiler.

Forvet bölgemizde 2 sezondur Torres’in sırtında gidiyoruz. Doğru’yu söylemek gerekirse burada oyuncularımız vardı ama Rafa sattı.(Bellamy, Keane, Crouch gibi) Bunların satışı daha çok transfer kaynağı yaratmak içindi dedi Rafa.. Bu bölge için bu sezon başında ismi geçen oyuncular Mauro Zarate, Michael Owen dı. (dediğim gibi Forlan, E’too gibi oyuncuları ben eledim) Buraya hiç transfer yapılmadı.

Şimdi diğer bloglarda akadaşların yaptığı gibi bir 11 çıkarsak bu transferlerden bazılarını ekleyip ve baksak bu takım şampiyonluğa oynar mı diye ?

Reina

Johnson – Hangeland – Agger – Insua

Masch – Aquilani

Lennon(Zarate) - Gerard – Silva

Torres (Zarate)

Bu takıma kenardan, Carra, Skrtel, Aurelio, Martinez, Kuyt, Riera, Babel, Voronin, Benayoun ve hatta Lucas gibi oyuncularında katılacağı düşünülse ne güzel olurdu değil mi.

Bütün bu transferler 60-70 milyon pound’a olabilirdi. Bu rakamda herhalde şampiyonluğa oynayacak bir takım için çok değildir, değil mi ? Ne dersiniz ?

4 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

bence transferler yerli yerinde yapıldı kadromuzda hala iyi ama şu pek oynama şansı bulunmayan dossena,el zhar,itantje yi satıp iyi bir orta sha almalıydık

Shareef dedi ki...

Onlarında ederi yok maalesef, tek dossena para edebilir. Bu arada ciddi ciddi konuşulan haberler varmış. Henry, hamsik ve angel di maria için çok ciddi transfer görüşmeleri yapıyormuş. Henry yarım sezon kiralık diyorlar. şahsen henry'nin geleceğini sanmıyorum. Babel ajax'a 5-6 milyon pound civarına transfer olacakmış. onlarda 15-20 ye suarez i satacakmış.

Unknown dedi ki...

walla cm oynamadığımdan transfer konusuna pek kafam basmıyor. gidenler üzerinden eleştiri yapılabilirim. mesela arbeloa; bu adam rafa sisteminde inanılmaz bir aşama kaydetti, yerine johnson doğru transfer ama arbeloanın ederi 5 milyon asla olmamalıydı. alonso için farklı rakamlar konuşuldu (en son 30 milyon pound denildi) takımımızın bu kadar pazarlık kuvveti varken arbeloa bedavaya gitti, madrid alonsodan yediği kazığı arbeloadan çıkardı.
orta sahada sisokko juveye giderken rafanın elinde mutlaka bir rotasyon senaryosu vardı. burada bence aldığı sözler yerine getirilmedi. yoksa rafa gibi bir adam sisteminin en ortasındaki adamları yerine birilerini ikame etmeden neden bıraksın? burada (focking) yankeelerin ve biraz da barry'in kazığını yedik.
forvette ise bellamy'yi göndermekte çok acele etti. Belki disiplin sorunu ön plana çıktı.şu golf sopası olayı işi daha da kanıtlıyor. hem bellamy hem de riise gönderildi.(riiseye chelsea maçındaki golü tuz biber oldu).
ben herşeye rağmen endüstrileşmiş futbol içinde zengin başkana takım satma modasında lfc nin yerini olumlu buluyorum. focking yankeelere göre lfc bir yatırım. tamam bu kötü ama ben man. city yerinde olmak istemezdim. çünkü onların başkanları futboldan sıkılınca ya da para aklamak için daha başka spor dalları bulununca takımı sümüklü mendil gibi atacakken biz bir yatırım aracı olarak düşüşü en az hasarlı atlatacağız. (çok mu iyimserim?)

Shareef dedi ki...

Arbeloa konusunda hemfikiriz heralde, ama yazdığım gibi menejeri çok bastırdı, elden çıkarmak zorunda kaldık. Ederi o değildi evet. Sissoko için ise satmak zorundaydı kazma patronlar para vermedi rafa mascharano'yu almak için sattı bence doğru karardı. Riise ve Bellamy için hemfikirim.. Yalnız Man. City yi alan grup çok sağlam bence araplar daha iyi amerikalılardan, onlarda farkına vardı Petrol bitiyor ve paraları varken yeni ve düzgün yatırım yapmak zorundalar - Bizim gazetelerden birine röportaj verdiğinde el-Fahim buna benzer şeyler söylemişti- Ve bu seneki City doğru planlanmış bir takım. Bizim kazmalar ise stad yapıcam diye 350 milyon pound kredi alıp -yaklaşık rakam- diğer yatırırımlarına kullanmışlar. En azından Liverpool taraftarları bunu diyor. Gerçekte ise stad yapımı durdu ve kredi alındı bildiğim kadarıyla. Araplar en azından böyle bişey yapmadı. Amerikalılar mümkünse girmesinler Futbol işine anlamıyorlar. Bir kulübün geleneği, tarihi vardır buna uygun davranmak zorundasında bana göre.. Ssatmalarını şahsen 4 gözle bekliyorum..