10 Kasım 2009 Salı

LIVERPOOL 2-2 BIRMINGHAM MAÇ SONU













İlk olarak kadroyu tutturamadık kıymetli Liverpoolseverler, maç için söylenecek şeyler ise şanssızlık gerçek herhalde bütün maç hakimiyetimizdeydi zaman zaman o boğucu presi bile yapabildik. N’gog bence Johnson ile beraber mükemmel oynadı, sadece o penaltıyı içime sindiremiyorum bir türlü. Atmasaydı keşke kendini.Ama uzun boylu ince fakat vücudunu kullanabiliyor, seri çalım kabiliyeti var ama zaman lazım hala.. McLeish sol tarafa Vignal’i almak zorunda kaldı, Johnson ilk olarak Chelsea’de oynamaya başladığında bu adama neden bu kadar değer veriyorlar demiştim ama şimdi o adamdan tamamen farklı biri, inanılmaz oynadı gerçekten. Bunun yanında Lucas iyi oynadı, adamım Agger bu takım için hayati olduğunu gösteriyor artık, uzun boylu, sert, dribling yapabiliyor, pas atabiliyor, saha görüşü çok iyi.. Yalnız sanıyorum Hyypia ile beraber defansif aklımızı da kaybettik, araya adam kaçırıyoruz sürekli.. Son bir şeyde kaptan için, hakikaten takımı ateşliyor, takımı hızlı oynatıyor ve top gelmeden ne yapacağına karar vermiş oluyor. Hayati öneme sahip, Allah zeval vermesin.

Kötü yönlerimiz ise, masch ve Lucas iyi oynasalarda o alanı dolduramıyorlar bazen bizim sahamızın ortasında adamlar boş birşekilde top alıyor bunlar geçen yıl olmazdı. Aquilani bir iki pasta saha görüşünü ortaya koyuyor ama yabancı hala takıma bence bayağı bir süreye ihtiyacı var. Babel neden bu kadar çalım atma sevdasında anlayamıyorum bir türlü şurada 1-2 ayı kaldı farkında değil mi acaba?

Genel olarak şunu söyleyebilirim dostlar yazın bir kenara bu maçla döndük, evet adamları yenemeyip beraberlik serisini 7 maça çıkardık ama takımın kendine güveni geldi.

Liverpool: Reina; Johnson, Skrtel, Agger, Insua; Mascherano, Lucas(Aquilani83) Kuyt, Benayoun(Babel77), Riera (Gerard46), Ngog.

Goller: N’gog 12, Gerard 70

Birmingham: Hart; Carr, Roger Johnson, Dann, Ridgewell; Larsson, Bowyer, Tainio(Carsley15), McFadden(Vignal68), Benitez(McSheffrey86), Jerome.

Goller: Benitez 25, Jerome 45

5 yorum:

winston barian dedi ki...

bir duran top golü daha! şaşırmamak üzücü. 2. golde oyun kurma arızamız devam etti, top tercihi skertel'a geçince bir gereksiz uzun top, o ana kadar sahanın en iyi savunmacısından ridgewell'den basit bir savuruş ve jerome-masch kapışmasında (siklet olarak ne eşleşme ama!) ani bir şut ve top rakibe geçtikten 7 saniye sonra 65 metreden yenilen gol.
ilk sakatlıkta(riera) tereddüt etmeden kaptana sarılmak rafanın futbol aklını ve soğukkanlılığını ardarda kötü sonuçlar neticesinde yitirmesinin bir kanıtıdır.
Bir de takımın futbol aklını kaybetmesine örnek vereyim gerrard oyuna girince ( o kaptanımız takımımızın ateşleyicisi ve nihayetinde nerede oynayacağına kendi karar verir ama kağıt üzerinde ngog'un arkasına geçti) fransızın yanındaki kuyt mevkisine sağ açığa geçti. Ama gerrard hücum tercihi olarak ısrarla sağ kanadı kullanınca o zamana kadar sahanın en iyisi johnson içeri katedecek alan bulamadı dahası en korkunç baskı anlarında bile sağ açıktaki 3 kişi 4 birminghamlı arasında orta bekleyen ngog'a top kesmeye çalıştı. Bu taktiksel bir felçtir (en kibar tabiriyle) gerrardın sola kayıp bennayoun//babel'e destek vermesi gerekirdi.( babel ne yapsın tek başına ikili savunma karşısında ?) ilk halde birmingham'da 30 metrekarelik alanda akıllı bir kademeli savunmayla yorulmadan maçı bitirebildi.
ve penaltı!! (dikkat o da oyunu açtığımız anda sol kanattan gelişti)
ve evet penaltı,(atletico madrid maçındakinden sonra ikinci) robbie fowler'dan ngog'a ulaştık.daha ne diyebiliriz ki?

Shareef dedi ki...

Benim merak ettiğim şeylerden biri de bu aslında Rafa Skertl ve Lucas'a sizde oyun kurun diyor mu? Bana öyle demez gibi geliyor ama sürekli böyle bir atraksiyon içerisinde görüyorum onları. Skertl 2. yarıda da 30 metre derin pas yaptı kaptırdık. Liverpool gibi kısıtlı kadrolar %100 oyun disiplinine uymak zorunda. Olmayınca bu geliyor başımıza. Gerard konusunda çok sağda oynadı haklısın ama bence Rafa onunla başlayacaktı fakat çok baskı yedi bu konuda -sakatlığı olan oyuncuyu oynatma- Kuyt, bir çok hollandalı futbolcu gibi sahada oynanan oyunu okuyabiliyor -topla yeteneğinin aksine- ben ondan ortaya geçmesini beklerdim Gerard sürekli sağa gidince. Tabi bunlar olasılık fakat ben şöyle hissettim o tarafa gitme nedeni olarak Johnson ile oynamak istemesiydi hakikaten muhteşem bir maç çıkardı adam. Bir ara hiç pas gelmedi Johnson'a ama o dakikalarda oradan oynamak daha iyi olacaktı -rakip oyuncular canından bezdi-

Son olarak dediğini katılmamak mümkün değil Rafa panikliyor artık.. İnşallah düzelir.

Man Of The Match dedi ki...

Maçın hakkı kesinlikle beraberlikti stoke city,wolves,hull city gibi takımlar olsa bunaltıcı baskımıza dayanamazlardı ama birmingham çok iyi dayandı çok sağlam bi takım savunmaları var ngog un pozisyonu gerçekten penaltı deildi ama yediğimiz ilk gol de kesinlikle ofsayttı bana kalırsa ortada bir maç oldu riera nın tekrar sakatlanması üzücüydü üzülddüğüm bir başka noktada carra geri dönünce agger maalesef yedek kalıcak kesinlikle skrtel den iyi topu alıyo ileriye taşıyo skrtel bunları maalesef yapamıyo ve uzaktan da nefis şutları var agger in

oğuzhan dedi ki...

bu kadar şanssızken maç kazanmak da zor haliyle. jerome aynı noktadan 100 kez vursa 1 tanesi öle giderdi o da bize denk geldi. agger, johnson gene standart üstüydü. özellikle agger muhteşem bir oyuncu. onun yanına sağlam bi adam daha bulabilsek mümkünse iskandinav ülkelerinden.zaten bana kalsa liverpooldaki yabancıları ağırlıklı iskandinav ülkelerinden seçerdim.jan molby vardı 90 larda,sonra hyppia şimdi de agger.
n'gog beni şaşırttı adam baya geliştirmiş kendini ilk geldiğinde toplara vuramazdı şimdi iki kişiyi çalımlıyor.afferin torres'den bişiler kapmış demek ki. lucastan da illaallah artık iyi niyetli tamam ama kendi sahamızda birminghma maçında işi yok.aquilani sağlam gelecek dertler bitecek diip olumlu düşünmek istiyorum.son olarak bence de bu bizim dönüş maçımız oldu. bundan sonra kolay kaybetmeyiz.

Shareef dedi ki...

İlk önce Carra gelince Skrtel kesilir sanıyorum çünkü masch ve Lucas top çıkaramayınca alıp sürüyor, pas veriyor oyunu açıyor agger. Agger'in yanına bir İskandinav var düşünülen Kjaer palermo'dan.. söylentilere göre 12M pound verip Milan Skrtel'i alacak bizde Kjaer'e vericez onun 10m poundunu. ManU da scout göndermiş ama Kjaer için. Aquilani hakikaten çözebilir sorunları onun girmesiyle takıma 2 kişi kazanıyoruz aslında, 1. Masch deli balta gibi saldıracak orta sahada oyun kurmaya bakmıcak yani Lucas'dan daha iyi bir futbolcu koyacağız oraya. 2. Aquilani oyun kuracak, Masch'dan daha iyi bir oyuncu koyacağız buraya süper olacak bence beklemek lazım işte