27 Ağustos 2010 Cuma

MASCH BARÇA’DA





















Resmi site, Barça’nın teklifinin kabul edildiğini ve kulübün oyuncu ile görüşmesine izin verildiğini yazıyor ama hepimiz biliyoruz ki Barça ilk önce oyuncu ile anlaşmıştı..

Masch bizde en çok gelişmeyi ve dolayısıyla en iyi maçlarını Alonso ile birlikte ortaya koydu. Geçen yıl Rafa onu Alonso’nun rolüne soyundurduğunda aslında bunu yapabileceğini göstermekle birlikte zaman zaman bocaladı. Geçen yıl da mırın kırın etmişti fakat Rafa’nın takımda olması onu elimizde tutmaya yetti. Benim tahminim asıl gitmek istediği takımın Inter olduğu yönünde. Yine de bu kadar antipatik gözükmesine neden olan karısı Barcelona şehrinde rahat edecektir.

Birkaç kelam da Barça için etmekte yarar var, sanki bütün endüstriyel değerlere karşı çıkıyor gibi görünmelerine rağmen (Unesco reklamı falan) altında basbayağı bir R.Madrid gibi kulüp var. Aynı çirkefliği Fabregas’a yapmışlardı ama Arsenal bizden şu anda daha iyi durumda olduğundan oyuncuyu bırakmadı. Oyuncular basına demeç veriyor gelsin bizde harika olur diye, oyuncu ile baştan görüşüp aklını çelmeler, duygu sömürüleri (fabregas’a sen bizim evladımızsın falan).. En sonunda komik bir teklifle almaya çalışıyorlar.. Bunun yanında biz bunların da basbayağı endüstriyel futbolun bir gücü olduğunu biliyoruz zaten, bu takındıkları tavır aslında daha fazla para kazandırıyor onlara.. Hatırlayın Inter’liler elediklerinde bunları hemen fıskiyeler falan çalışmıştı adamları sevindirmemek için.. Son olarak Barça “Bir kulüpten daha fazlası” değil “Bir kulüpten daha rezili”dir benim gözümde..

Messi’yi de artık sevmediğimi beyan etmeyi buradan bir borç bilirim.. Adam ol adam :D


44 yorum:

Adsız dedi ki...

-Şerif abi ne kadara gidiyor? 25m mi 30m mi ?
-Yerine Hamsik i alalım hem kanatta oynayabiliyor.
Man Of The Match

Shareef dedi ki...

Canberk guardion 25M £ a yakın bir fiyat diyor. Hamsik'i alacak vizyon yok bizimkilerde maalesef.. İnş. ama akıllarına gelir

Adsız dedi ki...

Ayıboluyo Şerif abi.. Barçaya fln böle laflar söylemen hiç hoş olmamış. Sen takımın başını yakan o 2 amerikalıya de ne diceksen :) (Ahmet)

Adsız dedi ki...

Alonso 30m a gitti diye biliyorum masch için 24.5 deniyor ucuza gitmiş.Belki ibra takası önerseler kabul ederdi bizimkiler.
Man Of The Match

Shareef dedi ki...

Ahmet: Yok Fabregas'a falan forma giydirdiklerinde de uyuz olmuştum.. O amerikalıların yatacak yeri yok zaten..

MOTM: Canberk Masch Alonso'dan daha iyi bir futbolcu değil ki.. IBra milan'aa gidiyor heralde

Adsız dedi ki...

olmadıgını ben de biliyorum :D ama yinede 24.5m ucuz yıl içinde barca 40m bile vermeyi planlıyor şeklinde haberlerde çıkmıştı.
Man Of The Match

Shareef dedi ki...

İlk teklifleri 16M du ama :D

Adsız dedi ki...

güiza :D
motm

fizyoterapist dedi ki...

masch kendine yazık etti bence barcada kariyeri çöküşe geçecek(inş yanılırım).çünkü mash o barcanın uyuz oyun sitiline uyum sağlayamaz. masch liverpool için yaratılmış bir oyuncuydu alonsoyla birlikte.bu yaz olan olaylar yüzünden barcadan nefret ettim.

emine dedi ki...

barça eleştirisi inanılmaz ağır bence dahada ağırı messi için sarfedilen sözler.kesinlikle kaatılmıyorum.aslına bakarsanız inanılmaz bir liverppol taraftarı olarak barça ve messi için yapılan hiçbir eleştiriye katılmam mümkün değil; çünkü sıfır hata.bu !!!!!!!!

Shareef dedi ki...

Emine: Nerede bir Barça eleştirisi getirsem herkes üzerime çullanıyor ama ısrar ediyorum görüşlerimde ve bunun için bir yazı yazıyorum..

emine dedi ki...

merakla bekliyorum.yalnız barca ve bilbao özel farklı takımlardır hele barca kadrosu ve insana izlediğinde inanılmaz bir mutluluk veren oyunu ile hepsinden özel.yazını bunları göz önünde bulundurarak yazar isen çok daha okunası olur sanırım :D ( unutmadan bu kadar tepki alıyorsan demekki haklı bir yanları vardır insanların değilmi :) )

Shareef dedi ki...

emine: İşte karşı çıktığım konu o Bilboa özel bir takım gerçekten ama Barça ? Bence değil.. dediklerini zaten göz önünde bulundurucam sıkıntım o aslında :D

emine dedi ki...

sence bilbao yu özel, barça yı özel kılmayan ne ?

Shareef dedi ki...

Barça endüstriyel futbolun kalelerinden, bilboa değil.. Yazıcam bi türlü yazamadım, şu kadar örnek vereyim O göğüs reklamı falan dünyada daha çok forma satılmasını sağlıyor.. 1,5M € Unesco'ya veriyormuş, e onun adını kullanıp sömürdüğün ne olacak..
:D

emine dedi ki...

ya barçanın kurulma sebebi bile onu diğer takımlardan ayırmasına yetiyor,daha doğrusu üstün kılmasına ( liverpool'um hariç :D ) dikkatini çekerim şuanki kadrosundan ve oynadığı muhteşem futboldan bahsetmiyorum bile :)

emine dedi ki...

ha birde hangi takım endsüstriyel futbol aracı değil ki ?!!!

Shareef dedi ki...

Barça'yı İngilizler kurmadı mı :D ben mi yanlış biliyorum.. bu kadro'da xavi, iniesta, messi gittikten sonra da böyle süper olacak mı, barça'yı şu an özel kılan bu futbolu oynamasına imkan veren bu 3 oyuncudur.. Onlar giderse görürüz, La massia falan değil yani, işte jeffren geliyor, santos geliyor ortalama oyuncu bunlar..

Barça ve endüstriyel futbol deyince, endüstriyel futboldan yakınan herkes hemen aynı cevabı veriyor, hangi takım endüstriyel değil ki ?

Bilboa değil mesela, Mesela yabancı semayenin elinde olsa da bence Liverpool'dfa değil en azından Barça kadar.. :D

emine dedi ki...

hayır ingiliz değil aslında söylentiler isviçreli bir işçininde kurduğu yönünde ama ben en çok eta ya maddi destek adına kurulduğu söylentisini tercih ediyorum :D ( atlatico ile birlikte ) ama maalesef birkaç yerde böyle geçsede değil.barça ispanyadaki katalanların takımıdır ve katalanlar yakın bir tarihe kadar kendi dillerini sadece barcelona maçlarında konuşabiliyormuş ve halen tam bağımsızlığınıda ilan edebilmiş değiller bu yüzden atletico ve barça özel takımlardır kaldıki barçaya yeğlediğin atletico artık reklam alıyor :) barça halen taviz vermedi bundan üstelik baarçayı özel kılan sadece katalan ekibi olması değil tabiki daha öncede belirttiğim gibi kadrosu başlı başına bir özellik zaten.ama senin soruna cvp mahiyetinde şunu diyebilirim bugün messi xavi iniesta var da yarın bir xavi,puyol olurmu ! ( ikinci bir messi olmayacağı için onu yazmadım :D ) o da beni korkutan şeylerden birisi :) yinede umutluyum çünkü barça liverpoolla bazı yerlerde çok benzer şöyleki; barça kendi alt yapısından futbolcu yetiştiriyor yani bi 10 yıl sonrası içinde hamlesi oluyor mutlaka ( liverpool la örtüşen yanı bu ama bir farkla barça altyapıdan yetiştirip kulüpte tutuyor liverpool yetiştirip satıyor :D -1-2 hariç tabi-) o yüzden bir puyol daha gelir ( örnek pique,pique'yi takip et puyol la oyun tarzı nerdeyse bir elmanın yarısı gibi dahada geliştirecek tabiki ) mutlaka bir xavi veya iniesta sıda olacak.

Shareef dedi ki...

Şimdi yazıyı gönderiyorum, orada bence cvp lar bu dediklerine :D Ama sana katılmıyorum, bu takımın şansı Messi, Xavi ve Iniesta'yı aynı zamanda bulmaları, daha önce Guardiola=Xavi buldular ama Iniesta ve Messi bulamamışlardı, ben yine bunları bir bir bulup heba edeceklerini düşünüyorum :D

emine dedi ki...

ya tabiki aynı anda bu kadar yeteneği yakalamak bir şans ama önemli olan şuaan bu inanılmaz yeteneklerin aynı takımda top koşturup bize bu futbol keyfini hiç tadamayacağımız kadar tattırmaları.bunun tadını çıkarmanın bir mahsuru yok bence.. dileğim yıllar sonrada barcelonayı aynı zevkle izlemek.bana göre harika bir çıkış yakaladılar ve kolay kolay inmeyecekler gibi görünüyor taaaa en tepeden..adamlar yatırımlarınıda ona göre yapacaklardır.bu kadar mükemmel bir kadro ile olmasada mükemmele çok yakın bir kadroyla dewam ederler yıllarca yani öyle umut ediyor ve öngörüyorum.bu arada hangi cevaplardan bahsettiğini anlayamadım ?!!!

Shareef dedi ki...

Yazımda dediğim gibi izliyorum bende ama hep yenilmesini umut ederek :D Cvp dan kastım Katalanların dilini konuşamamak ve özel bir takım olduğuna inancımız.. Bu ülkede Barça'yı katalanca için desteklerler ama diyarbakır ve kürtçe deyince bazıları düşman kesilirler sana :D (girdim bu tartışmalara, yaşadım biliyorum) onun için bir çoğu bana samimi gelmyor..

emine dedi ki...

tam da bu nedenle barçayı desteklemen gerekir ya.al sana kürtler gibi mazlum bir halk daha.madem olaya bu şeklde bakıyordun barça ya ısınamamış olman tuhaf geldi bana :D sanırım sana da her biji barça dedirtecem :D

Shareef dedi ki...

Yok, tam da bundan desteklemek istemiyorum ya :D Ben maalesef daha sade renkler seviyorum futbolda, siyaset pek hoş durmuyor bence..

emine dedi ki...

hayır bence çok güzel şeylere önayak oluyorlar ise ve en güzel futboluda şuan onlar oynuyor ise neden olmasın

Shareef dedi ki...

Futbol'da tarafın din, dil, ırk yüzünden olunca çirkinleşiyor taraftarlık da futbol da.. Bunun yanında bazı şeyler olacak tabi.. En güzel futbolu bence İtalya'da İnter oynadı, Barça'ya karşı :D Hatırlarsan 2. sol beki sokmak zorunda kaldılar oyuna :D

emine dedi ki...

inter mi !!! :) hahahaha hiç güleceğim yoktu.o maçta inter bişey oynamış olabilir ama bunun adı kesnlikle futbol değildi.intere de takım dioyr isen dahada sana birşey demem :D

Shareef dedi ki...

Bak sende yazıda bahsettiğim şeyi yapıyorsun, inter futbol oynamadı, eğer öyle diyorsan sen futboldan anlamıyorsun :D Ben Barça'nın oynadığı tek doğru değil diyorum ve basbaya 3 tane attılar hemde atak yaparak.. Ama biz barça'yı sevmiyoruz ya dolayısıyla bilemeyiz güzel futbol nedir.. Mourinho bu kadar özel bir adam işte, siz barçalılar bana zorla Mourinho'yu sevdirdiniz :D)

emine dedi ki...

aslında bunun direkt interle bağlantısıda yok.morınho yu bende beğenirdim ama tarzı değişti artık.allahaşkına chelsea de de aynını yaptı interede aynını yaptı.bana göre bugün chelsea nin itici bir takım olmasının nedeni morınho dur.koskoca ingiltere liginde chelsea maçlarından zevk almıyorduk 1 atıp çekil, 1 atıp çekil komple defansa dayalı oyunmu olurmuş.ben arkadaşım maç izlerken o maçtan zevk almak isterim sadece defans la 90 dakkamı geçermiş.açıkçası liveerpoolu taa şu meşhur milanla oynanan ş ligi finaline kadar pek takip etmezdim ( kaldıki o gün kupayı liveerpool aldı diye sabaha kadar sinirden uyuyamamıştım :D hey gidi ...)ve oyununuda bilmezdim ama o maçtan sonra gıcık almama rağmen takip edip en barbar fanatiklerinden biri haline geldim :D neden ? çünkü adamlar top oynuyor kardeşim.ben liverpool maçlarını,arsenal maçlarını barça nın maçlarını izlerken inanılmaz keyif alıyorum mutlu oluyorum ya bundan daha sade futbol anlayışı var mı ? güzel oynayan takımı desteklerim ve izlerim ama takım kadrosu dünya karması olsun top oynamasın tek maçını izlemem walla.ya zaten real den gıcık alıyordum morınho geldi nasıl yapacam bilemiyorum ya derbiside izlenmez bu adamın şimdi :D pis franco'nun takımı :D

Shareef dedi ki...

İşte biz başka hikayeler yakalıyoruz ve bundan devam ediyoruz..Takımımızın (liverpool) hem güzel oynayıp hem galip gelmesini isteriz tabi ama Mourinho Porto gibi bir takımı CL şampiyonu yaptı sonra bilmem kaç yıl bişey yapamamış Chelsea'yi 2 kere şampiyon yaptı, sonra Inter'i 50 küsur yıl sonra CL şampiyonu..Adam kazanıyor yani hee şunu diyor Barça'lılar yok hırslıymış yok şu yok bu, kardeşim adam ne diyor sevmeden kazanılmaz bu kadar şey ama sevmekte yetmez. Ne zamandır hırslı olmak suç oldu futbolda.. Gattuso'yu bu millet neden seviyor ? Mourinho'yu dediğim gibi BArça'lılar sevdirdi bana ama hem derin bir adam gördüğümüzden çok çok daha fazla hemde inanılmaz bir lider bu liderliği normal insanlara karşı yapmıyor birde egosu inanılmaz insanları öyle bir duruma getiriyor ki öl benim için dese ölecekler (drogba, lapard falan hee) Mourinho'yu izlerken bunlara da bakınca futbol lezzetli bir hale geliyor, bakıyorsun sadece ileride çakılı duran Eto'o İnter'de sağ kanadı kapatıyor rakip hücumda bakıyorsun Real'den nerdeyse kovulan Cambiasso'yu takımın generali yapıyor Zanetti orta sahada oynuyor ve alıştıklarından başka görevlerde hiç de şikayetçi olmuyorlar.. İnter - Barça maçında (barcelona'da ki maç) bence bunlara bakınca destan yazmıştır. Haksız yere (Basquets'in kepazeliği) atılmasa bir oyuncu golde atacaklardı emin ol.. MOurinho eveleyip geveletmiyor topu takımına (barça 100 pas yapıyor bir gol için :D ) 3 pasta gol bu bir tarzdır ki barça'dan farklı bişey buda güzel buda b,r anti tez

emine dedi ki...

istersen mourinho ya secde edelim ha ne dersin!:D ya bunun barça ile alakası yok sen burayı atlıyorsun işte.antitez lerin hep barça üzerine o yüzden çok net şeyleri kaçırıyorsun.morinho reale gelmeden öncede aynı şeklde eleştirilirdi zaten.sana bir soru ispanyanın bu dünya şampiyonasındaki oyununu beğendin mi ?

Shareef dedi ki...

Mourinho şu on yıl içinde en iyi TD'dir ve bence büyük bir efsane olacaktır :D .. Barça üzerinden değil aslında barça'yı özelde sevmiyorum ama anlatmak istediğim başka bir futbol felsefesi olabilir ve bu başarılı olur yada Barça kadar sevilebilir.. İpanya (barça'da ki oyuncular la birlikte tabi) çok özel oyunculardan kurulu bir takım, Torres'imizden Villa'ya İniesta'ya kadar.. Bence kazanacaklardı ve kazandılar Dk beğendiğim takımları soruyorsan bana bunlar Şili, Gana ve Özellikle Uruguay'dı.. var olanların alternatifleri yani.. Yan gözle bile bakmadığım Forlan'a hayran oldum mesela...

emine dedi ki...

ya moourinho kötü bir teknik adam değil zaten, aslına bakarsan ukala tavırları onu itici kılıyor.morinho sadece ve sadece sonuca oynayan bir teknik adam ve bundada çok başarılı,gel gör ki yöntem yanlış.yani bu şeye benzer; savaş halindesindir bir ülkeyle savaşa gidersin, kazanırsın ama.......savaşın bile bir kuralı vardır.can düşmanını öldürürsün herkes sana katil der ama ona işkence edip öldürmüş isen sana haklı olarak çok daha ağır şeyler söylerler.önemli olan sadece sonuç,zafer değil; o zaferi süsleyen şeyler vardır işte bu mourinho da yok.ben taktik ustasıyım öyle yada böyle alırım maçı eee !!! e futbolunda içine ederim bu arada.ama siz sonuca bakın değil mi ? e oldumu bu şimdi senin bu öyle yada böylelerin futbolu katlediyor. bende bunu hazmedemiyorum arkadaşım.milyon dolarlar dönüyor ise bu sektörde hakkını vereceksin.ya ben izlediğim beğendiğim takımın futbolu hakkıyla oynamasını isterim.ispanya as favorimdi, sonuçta istediğim gibi oldu ama bu kadroyla çok çok çok daha iyisini yapabilirdi.beklentilerin çok altındaydı ama turnuva sonunda aha işte bu takıma kim direnebilirki denilecek bir oyun yoktu.heyecen yoktu yani.futbolu izlenebilir kılan zaten sana verdiği heyecandır en başta ,bu da olmayınca ne anlamı kalıyorki.e ben morınhonun yönettiği takımların hiçbirinin oyunundan zevk almadım.morınhonun futbola yeni bir tarz kattğını ve ilerisi için bir ekol olacağını sanıyorsun ama bence şimdiden aksi için dua etsen en azından ilerde büyük takımları fransa 1.ligi ni izliyor gibi izlemeyiz.inan bana morınho nun oyun tarzı istediğin gibi tutarsa hep tek tip maç izleyecez.ve buda en az mourinho kadar can sıkıcı :D

Shareef dedi ki...

Bak anlatamıyorum derdimi işte, tek tip maç falan yok, Mourinho kazanırken biri çıkacak ve başka birşey deneyecek Barça'nın rötujlu hali ManU'nun rötujlu hali falan futbol kendini sürekli yeniliyor baksana, 2-3-5 oynanan zaman olmuş 3-5-2 ye biz şahit olduk 4-3-2-1 derken 4-3-3 futbol gidiyor ileriye hep güzelliklerle düşünsene Yunanistan avrupa şampiyonu olunca artık futbol izlenmez dendi ve bende buna inandım ama o zamandan sonra Barça gibi bir takım çıktı.. Mourinho başka bir futbol oynatıyor ve buna ihtiyacımız var, Rafa başka bir futbol oynatıyor ve buna ihtiyacımız var, Çünkü ilerlemeyi dediğin gibi Barça değil bunlar sağlıyor, barça bir şey oturtuyor ve bu harika adamlar düşünüp taşınıp onu yenmek için yeni yollar buluyor.. bu sebeple sonuç odaklı bir şey değil bu aksine hazır oyuncuları yerlerine koyup (aynı eğitimi almış sıkı arkadaş topluluğu aynı zamanda) oynatmıyorlar, ilmek ilmek dokuyorlar bazısı Riera gibi yetersiz bazısı Cambiasso gibi atılmış bir kenara bazısı Kuyt gibi hayatı boyunca oynadığı yerde nispeten başarılı olmuş ama hiç bir zaman büyük takım topçusu olamayacak bir oyuncuya yeni bir mevki gösterip onu oraya adepte ederek en iyi takımlar tarafından istenmesini sağlamış.. Hayır arkadaşım asıl kan ter ve gözyaşı bu adamların yolunda var bunun için Mourinho'nun şu dediğini çok önemsiyorum " Barça kaybetmeyi bilmiyor ama ben biliyorum bunun için eleyeceğiz onları" Son olarak bu adamlar ekol zaten olacak değil yani oldular

emine dedi ki...

ya bıraaak :D allah aşkına halen morınho nun bu süslü kelimelerne kandığını söyleme bana :D biz çok duyduk morınho dan bu tür cümleleri.ilk başlarda ağzı açık aaa nede güzel laf soktu baksana ya harbiden büyük adam falan filan ... :D da artık bunu kimse yemiyor :D bi kere adam samimiyetsiz.neydi o interden ayrıldığı gün materazzi ydi sanırım arabadan indi yanına gitti sözde hüzünlü !! materazzi ye sarılıp ağlıyor ama bir el cepte artist :D bu adam sayesinde ne 4-3-3 ne 4-3-2-1 kalacak, nede yeni birşey üretilebilecek ben sana söyliyim.kendisi 5-5 sürecek takımı sahaya pardon defansa rakipte ileri 5-5 oynayacak hatta 6-5 :D al sana futbol :D sen aslında benim anlatmak istediğim şeyi eksik yada yanlış kavradın sanırım sana bir soru tavla bilirmisin ?

Shareef dedi ki...

Ne süslü kelimesi :D adam dediğini yapıyor farkındamısınız.. Bir İngiliz gazeteci anlatıyordu 10 gün kadar her an Mourinho ile berabermiş o çok samimi sıcak cana yakın biri diyor, şimd Türkiye'de ki sana mı inancaz yoksa 10 gün onunla geçirmiş gazeteciye mi? Yada Materazzi gibi bir arızanın hüngür hüngür ağlamasına mı (dikkat edersen Mourinho'da ağlıyordu ama samimiyetsizdir muhtemelen :D) Samimi olmayan bir adam arkasında bu kadar seven bırakamaz maalesef.. Bütün takımlar futbolcular Td ler Mourinho ile uğraşırken farkındamısın Mourinho'nun futbolcuları ne kadar baskısız bir ortamda çalışıyor.. İşte bunu o samimiyetsizliği sağlıyor..

Bak ne dedim sana Yunanistan şampiyon olunca herkes dediğin gibi düşündü ama bugün futbol o günlere göre ne kadar hücum oynanıyor değil mi? Bunlar Mourinho düşmanlığı :D Barça'lılar yayıyor :D

emine dedi ki...

zaten ben morınho nun ağlamasına gönderme yapmıştım materazzinin değil,senin deyiminle arızanın :D materazziyi sevesim geldi birden :D morınho nun reale gidiş sebebide belli zaten;o dorukta olan ve inecek gibi görünmeyen ego su yüzünden.aklı sıra sözde birinciliğini tescilleyecek.ammaaaa yanlış hesap barcelona'dan dönecek :D bakayım o zamanda böyle kasılabilecek mi bu adam.zaten ilk hafta patladı ama mazereti kabul görür bir şeydi.rakibi evinde maç vermiyor.bakalım bu hafta ne yapacak :D şöööyllleeee bir yayılayım koltuğa :D :D :D

Shareef dedi ki...

Ego'da diyebilirsin ama söylediğine göre (çevresi de öyle diyor) Barça'da yardımcı Antrenör olmadan yıllar önce ben Real'i çalıştırıcam diyormuş.. Adamın basına söyledikleri yüzünden gerçeği göremiyorsunuz... Egosu dediğiniz kadar büyük olan bir adam Drogba'yı, Lampard'ı Eto'o yu ve hatta arıza (nefret ettiğim bir adam olarak) Materazzi'yi kendine bu derece bağlayamaz, imkansız.. Ayrıca bu yıl olmazsa bile (ki olur ) biz alırız şampiyonluğu

emine dedi ki...

biz !!! pardon kimsiniz :D morınho ya olan bağlılığı dolayısıyla lampard için birşey diyemem çünkü sebebini bilmiyorum.ama drogba ve materazzi nin ego problemeleri olduğunu dünya bildiği için bunada kan çekmiş açıklaması yapacam.eto içinde sanırım barcelonadan gitmek ( ve ilk duyduğum andan itibaren çok gerilmiştim eto yu verip nasıl ibrahimoviçi alır ve üstüne para verirler diye ) bu şekilde ucuz gitmek adama çok dokundu sanırım morınhonun eteginde kendine yer bulup kendini kanıtlayıp barçaya ne kadar yanlış bir hamle yaptığını ispatlamak için o kadar bağlanmıştır diye düşünüyorum ama o da senin gibi morınho yu gözünde fazlasıyla büyütmek gibi bir hata yapmış sanırım :D

Shareef dedi ki...

Biz İspanya'da Real madrid^dir :D ilk önce iki ego şişkini adam anlaşamaz ki, ikincisi Mourinho'yu gözüümüzde fazla büyütmek mi ? 10 yıldır Td ve hiçbir takımda galibiyet oranı %54 ün altına düşmemiş (Leira'da bile :D ) evinde 136 maçtır yenilmiyor 2002'den beri, 8 yılda 6 lig şampiyonluğu (3 farklı takımla) toplamda 17 kupa ((2 Cl ve 1 UEFA dahil) 8 yılda 17 kupa gözünde fazla büyütmek ha :D güler insan buna o gerçekten bir efsane şimdi sen cezalısın..

emine dedi ki...

yok yok doğrudur iki ego şişkini adam çakışır gibi görünsede deyim yerinde ise birbirlerinn ayarlarını bildiklerinden çoğu noktada da uyuşurlar :D kaç demişsin sen kupa ? !!!! 17 mi ? o kadarcık mı :D guardiola 2 sende 11 kupa yaptı.kaldı ki teknik direktörlüğünü çok çok fazla benimsediğim bir adam bile değil.bu şaka yönü tabi ama bak sen yine doğru şeylere odaklanmadığın için yanlış yorumlarda bulunyorsun.morınho kötü bir teknik adam değil.aksini iddaa etmek için kafayı yemiş olmak gerekir heralde.tabiki çok iyi bir teknik adam ama yöntem yanlış bu yanlışlarıda onu itici kılıyor.sana tavla bilirmisin demiştim cvp alamadım.o soruyu şunu örneklemek adına sormuştum.tavlada 2 tür oyun vardır 1 kaçış ( morınho taktiği :) morinho farsça biliyormu acep :D ) 2 rakibi kıstırıp kendinin ve rakibin yepyeni hamleler üretmesini sağlamak.yani kendini ve rakibi mantıklı hamle yapmaya zorlamak.ilkinde şansında kafi ise genelde oyunu alırsın ( koyu real taraftarı olan kardeşimden biliyorum.zira hep kaçıyor hep alıyor.gördünmü bak morınho gençlere nasıl örnek oluyor :) ) ama ben onunla rakip kıtlığı çekmiyor isem tavla oynamıyorum. sence neden ? dur bu zevki bana bırak ben izah edeyim :D
çünkü o kaçınca bende aynı tarzda oynamak zorunda kalıyorum ve oynadığım oyundan zerre kadar zevk almıyorum.bilmem an-la-ta-bil-dim-mi !!!! ha reale gelince yeminle o takımda alonso ve ramosu çıkar bide kaka.geri kalanları çöpede atma evvela plastik bir maddenin yok olma yılı bilmem kaç yy olduğundan çoook ileri nesildeki türlerimizide rahatsız etmesinler bari.pis takım :D bi oyun tarzları bile yok.yazık alonso'yaslında onu tekrar liverpoola alsak ramosuda bize gönderseler olmazmı acep :D ha bide aklıma gelmişken neydi o çocuğun adını unuttum be m ile başlayan işte o hep realde kalsın olurmu :D

Shareef dedi ki...

bak ben diyorum ki yöntemi doğru ve bunu başka birşey için yapıyor.. Yani İtici oluyor. Tavladan örnek vermişsin (biliyorum bu arada - herkesi de yenerim :D) ama öyle değil Inter - Barça maçını izlemedin mi Barça 2. sol bekini oyuna almak zorunda kaldı ben 6-8 senedir ilk kez böyle birşey gördüm barçada..
Hemde sen zevk almasan bile tavlada böyle bir oyun şekli var.. Ne yani Barça birbirine pas vermekten (çoğu gereksiz) zevk alıyor diye rakibi olarak bende onun zevkini tatmin için paslı mı oynayacağım :D haha olmaz bu değil mi..
Geçen yıl Real Barça'dan çok gol attı futbolun zevklerinden biri de goldür bildiğin üzere (pastan önce gol dikkatini çekerim :D ) asıl sorulması gerekn siz neden bu kadar Real'le düşmansınız..

emine dedi ki...

Futbolun zevklerinden biri gol ewet,olaya burdan bakar isek aslında Mourınho nun
oturtmak istediği futbol düzeni hakkındaki tezinde haklısın galiba !! Sürekli defans
yapan takıma gol atılınca rakip takım, taraftar ve oyuncularının heyecanı ve mutluluğu
ikiye katlanıyor daha zevkli oluyor maç :D ve futbolda daha izlenesi oluyor deeğilmi !!!!
:D al sana tez ! öyle değil bu şeklde savunma yapki inandırıcı olsun bari :D aslında kendi
tezini çürütmüşsün bu cümle ile futbolun en öncelikli zevki kesinlikle gol zaten.Bu cümlemin
dewamını sizin hayal gücünüze bırakıyorum artık :D ( zorlanacağınızI sanmıyorum zira tek kelime
yetiyor zaten ''GOL ''
yoruldum walla :D Aslında kolay pes etmem ama
evde Real li 2 kardeşimlede bunu çok sık hatta çoğu zaman sokak ağzıyla dillendirdiğimiz için
( hatta o kadar sokak ağzı ki bir defasında kardeşim artık kafayı nereye çarptıysa
ronaldonun 1 ayağı 2 tane messi mi
eder ne öyle bir salak cümle kurdu ,cümle çok saçma olduğu için aklımda tutmadım) dönüp dolaşıp
aynı yerde duruyoruz.O yüzden Real'i neden sevmediğim konusunada bir iki kelam edip bu
konuyu kapatmayı
talep ediyorum sayın hakim :D
Reali neden sevmiyorum !!!! anormal değil ama neyse ünlemler laf olsun diye :D
1 franco nun takımı 2 - franco nun takımı 3 francon un takımı :D
tamam abarttım ,doğrusu şu :
1 franconun takımı :D
2 her futbol kulübü bir özel sektördür hepsi düzenin bir parçsı fakat real çok fazla bulaşmış
bunu her yönüyle belli ediyor zaten.
3 Geçmiş günün birinde ( realden bu kadar gıcık almadığım hatta hiç gıcık almadığım dönemlerde bir
kupon
yaptım ki realede güveniyordum oyununu beğeniyordum hala beğeniyorumda neyse; kesin alması

gereken bir maçtı ve rakibi tam dişine göreydi kuponum sadece o maçta yattı :D inat ettim

tam hatırlamıyorum ama 2 defa daha oynadım üstüne ve onlardada tek maçtan yattım bil bakal
ım neden :D
orda bi uyuz oldum bu takıma ama bu kadar nefret edeceğim aklıma gelmezdi bugün için :D
4 franconun takımı demişmiydim :D yok yok kardeşlerim realli ondan :D
5 puyol.....
6 guardiola ;çok gariban duruyor ya :D hani gariban adam hep sevilir ya hep bir çeken yanı vardır :D ondan

7çok fazla kasıntı bi takım ; futbolcu ve yöneticileri sebebiyle ( hele ronaldonun o elini beline atıp
bacaklarını
ayırıp 32 dişini çıkardığı serbest vuruşlar yokmu sanırsın sahada bulunan herkes onun
öğrenciside
o da atış nasıl yapılır onu gösteriyor.manu'dayken bu çocuğun bilek hareketlerine deli oluyo
rdum walla çok da beğeniyordum ,ne zaman geldi real e gıcık oldum, futboluda unuttu çocuk :D
neyse böyle devam etsin iyi iyi :D
8 barça taraftarıyım daha ne olsun :D
9 bunların hiçbiri değil tabiki,çok basit bir nedeni var: SEVMİYORUM buuuu.....

Shareef dedi ki...

Haklısın bitirelim 43 yorum olmuş buda 44 aynı sebeplerden seviyoruz takımları işte kime Real desem franco'nun takımı diyor değil kardeşim franco'dan önce vardı bu takım :D CR7 yi hala sevmiyorum ve hiç sevmedim.. Higuain çok gol atıyor ama sevmiyorum sevmediğim bir çok şey varken yine de Real'i seviyorum ve bu aramızda bir anlaşma olsun, en Barça'yı sev ben Santillana'yı Hugo sanchez'i Gordillo'yu Juanito'yu Zidane'ı Figo'yu (hahahah) yani real'i sevwyim..