31 Ağustos 2010 Salı

LIVERPOOL’UN ORTASAHA SORUNU VE LUCAS’IN KİFAYETSİZLİĞİ

Ada basını da siz kıymetli Liverpoolseverler gibi düşünüyor efendim, Liverpool’un var olan bir ortasaha sorunu var ki az sonra sizin de kıymetli dikkatlerinize sunacağım, (Mirror’dan Guardian’a herkes yazıyo zaten :D)

Şimdi biz ne oynuyormuşuz 4-4-1-1 ama oyuna başladığımız da ne görüyormuşuz işte bu foto’dakini..













Bu durumun 2 müsebbibi* var kıymetli Lİverpoolseverler, Lucas ve Jovanovic.. Jovanovic nispeten biraz daha ileride kalıp, savunmaya yardım etmiyor. Bunun yanında ikili mücadeleye girmiyor/giremiyor girse de kaybediyor, şut çekemiyor, pas arası yapamıyor, 60 dk sahada kalmasına rağmen sadece 16 pas yaparken bunların ¼ ünü de rakibe veriyor.. Arkasında Agger gibi Stoper orjinli bir adam oynayınca da al sana orta saha zafiyetinin bir kısmı…













Oyun kurarken ve ileriye destek olurken orta ikilimiz hayati bir rol oynuyor ki, kıymetli Liverpoolseverler bu sadece bizim için değil bütün dünya futbolu için böyle, şimdi biz ne yapmışız burada Poulsen’in yanında Lucas (Resmi site Samba star diyor) oynuyor..

Burada bir duralım ve Torres’ten bahsedelim istiyorum, bu adam 43 Anfield maçında 41 gol, 82 EPL maçında 57 gol ve 120 Liverpool maçında 73 gol atmış biri.. Faal futbolcular içerisinde belki de en iyi ortalamalara sahip (araştırmaya üşendim doğrusu) forvet.. Yapılacak şey ceza sahası civarında bu arkadaşa rahat 3 top verebilirsen en azından birinin gol atma garantisi var.. Peki öyle yapabiliyormuyuz, buyurun Lucas’ın attığı paslara bakalım..













Bir ortasaha futbolcusu, kullandığı topları bu kadar tehlikeden uzak, alakasız yerlere verebilir mi? Bir futbolcu (oynadığı takım Liverpool’sa) bu kadar maç içerisinde pozisyon almada sıkıntılar çekebilir mi? Tackling’i iyi desek 11 de 4 kazanmış, pas arası yapıyor desek 2 tane yapabilmiş, attığı paslar tehlikeli bölge dışına olmasına rağmen 47 pasın 10 tanesini rakibe vermiş.

Neyse ki Roy’un Lucas’ı bu sezon ortasaha’da 4. opsiyon olarak kullanacağına dair söylevleri varmış, ayrıca Poulsen’in bu takıma yararı olacağını, oynadığı ilk EPL maçında gösterdi, 61 pas yapmış bunlardan 5 i hatalı, 3 top kapma yapmış ve 2 pas arası yaparak takıma top kazandırmış. Yani Meireles ve Gerrard’ı sorunsuz yedekleyebilecektir.













Bunun yarısıra Konchesky (bu adama karşılık Dalla Valle sadece kiralık verilmeli ama) transferinin yine ortasaha ile ilgisi var, anladığım kadarıyla Roy Aurelio’yu ortasaha da kullanacak, WBA maçında Kuyt sola geçene kadar hiç orta yapılmadı maalesef sol taraftan, nispeten Konchesky ve Aurelio ile bu sorun giderilecektir. Burada R.Madirid alt yapısından alınan Bruna’da denenmeli ve hatta Kacanickilic (buna benzer bişey adı ama) bile denenebilir.

Roy ayrıca Torres’i yedekleyecek bir forvet peşinde ki (yarın akşam 24:00 a kadar alınacak diyor ama) bu bizi yeniden ilk 4 e sokar bence..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

-Lucas için 25m verirlerse satarız öbür türlü almayı düşünmesinler dedi.Dalga geçti herhalde.
-Lucas her topu eziyor ileriye hiç bir katkısı yok sadece sağa sola pas atıyor sıkışıyor hemen geriye dönüp carra ya atıyor.arada bir de gaza gelip faul olunca hakemin üstüne gidiyor.gerrard-meireles ikilisinin oynaacagını düşünürsek sonraki tercih sıralaması şöyle olmalı:poulsen-spearing-shelvey-lucas
man of the match

Shareef dedi ki...

MOTM: 4. tercih olsa da adam şanslı önündekiler 2 şer ay sakatlanıyo bakmışsın Lucas sahada :D