30 Nisan 2010 Cuma

LIVERPOOL 2-1 A.MADRİD MAÇ SONU (EL)














Elendik.. Ne kadar güzel başlamıştı aslında daha 1. dk dolmadan Benayoun nasıl oynayacağımızı göstermişti (Sadece 10 dk. sürdü ama)

Rafa kontra atak tehditine karşı sağa Masch’i ve sola Johnson’ı koymuştu, ki sağ tarafta maç boyunca Aguero’yla bir çok mücadeleye girdi ve bir çoğunu kazandı.. Ama solda Johnson’a çok ters geldi o mevki ne düzgün hücuma çıkabildi (2. yarının ortasından sonra birkaç tehlikeli pozisyon yapabildi birini kaleci çıkardı) nede o bölgeye gelen ters toplara en azından maçın başında müdehale edebildi Golde böyle bir pozisyonda oldu zaten...

Rafa’nın söz verdiği gibi Aqua alabildiğine özgür oynadı ve bu takıma önemli bir artı kattı kanaatindeyim.. Gerçekten istekli oyunu sayesinde bulduğu gol ise onun futbola olan tutkusunu açığa çıkardı ki ayrıyetten keyifliydi.. Bana kalırsa vede Rafa kalırsa Aqua 2011-2012 sezonunda muazzam bir futbolcu olacaktır..

Kuyt’un her topa (o boyla) kafa vurması benim maçı izlerken keyif almama sebep oldu.. Burada Benayoun’a bir iki satır laf edersek ki edelim, bence Liverpool ilk 11’inde kesinlikle yeri yok. Sürekli dribling üstünden pas vermeye çalışıyor ayrıca Babel’in istekli oyununa rağmen kabul edelim Liverpool gibi bir takımın kanat oyuncuları değiller.. Orada Kuyt çalışkanlığı ve ortasahaya verdiği destekle bir fark yaratıyor ama bir gülle de bahar olmuyor..

Böyle böyle geldik maçın 60-75 dkları arasında bir durağanlaştı Liverpool sormayın kıymetli Liverpoolseverler o dakikalarda biraz Rafa’ya kızdım neden oyuncu değiştirmiyor diye ki bence orada yapılacak bir değişiklik maçı tamamen lehimize çevirirdi, fakat sonra (maçtan sonra :) ) düşününce kimi alacaktı ki El Zhar yada Pacheco yada Degen onlarda hadi dürüst olalım (sadece Pacheco şu yaşında ) sahada ki hiçbir oyuncudan daha iyi değildi. Sanıyorum Rafa onun için son zamana kadar bekledi oyuncu değiştirmek için , yazık pacheco bu arada 3 kere soyundu :)

O değilde adamlar 2 galibiyetle final oynayacaklar.. :)

Kıymetli Liverpoolseverler öyle yada böyle biz bu takımı tutuyoruz yapacak bişeyimiz yok, yarın kalkıcaz ve yine Liverpool’u sevicez., çaremiz yok… Onun için sinirlenmeden, bunu aklımıza getirelim ve buyrun başlayalım “When you walk through a storm”


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger, Jamie Carragher, Alberto Aquilani (Nabil El Zhar, 90), Steven Gerrard, Yossi Benayoun (Daniel Pacheco, 114), Ryan Babel, Javier Mascherano (Philipp Degen, 110), Lucas Leiva, Dirk Kuyt

GOLLER: Aqua 44, Benayoun 95



A.MADRID: David Quintana De Gea, Juan Valera, Antonio Guerrero Lopez,Alvaro Soto Dominguez, Luis Amaranto Perea, Escudero Raul Garcia, Paulo Assuncao (Jose Manuel Jurado, 99), Jose Antonio Reyes, Pedro Sabrosa Simao, Diego Forlan (Ignacio Camacho, 117), Sergio Aguero (Eduardo Antonio Salvio, 122)

GOL: Forlan 102

13 yorum:

ynwa dedi ki...

atletico'nun bu seneki final yürüyüşü tezlere konu olmalı. 12-13 yıldır bu sporu izliyorum. bu kadar hakedilmemiş bir final gördüğümü hatırlamıyorum.

glen'in golde yaptığı hata da affedilecek cinsten değil.

joenisatriani dedi ki...

Bence rafa 2-0dan sonra elini biraz daha çabuk tutup yorulan ortasaha ve defans oyuncularını değiştirseydi golü yemeyebilirdik. Başka da hiç bir şey aklıma gelmiyor gerçektende. Güzel maçtı. iki taraf da haketti. Keşke tur atlayan taraf olsaydık :(
Bence Fulham'ı her türlü harcar atletico madrid

Shareef dedi ki...

Rafa'da çok güzel taktik koydu aslında sahaya ben inanıyorum ki bir Smicer bir Kewell olsa 65-72 arasında iki kanat kesin değişirdi.. Adam yokluğundan Aqua yerine El Zhar girdi bu kadar yani..

mates dedi ki...

nispeten iyi bir ilk yarı ve kötü bir ikinci yarı ve uzatmalar..kaynağı rafa mı bilmiyorum ama gol attıktan sonra yaslanmanın özellikle riskli skorlarda hiç bir yararı yok bu takıma. forlanın golünden önce ayağımızdaki bütün topları dağa taşa diktik, gol geliyorum dedi ve geldi. bu takıma aktif dinlenmeyi öğretecek teknik adam lazım. ya da geçen senelerdeki gibi sürekli rakibi boğan ataklar yapmamız gerekiyor ki bu sene takımdan bunu beklemek çok zor..
maçta olumlu-olumsuz göze çarpan şeyler de var onları da yazayım. aquanın ilk yarıki performansı gayet iyiydi, ikinci yarı her ne kadar yorgunluktan oyundan düşse de. babel benayoun ve lucas iyi birer yedek oyuncu olduklarını -ilk 11 değil- bir kez daha kanıtladılar.masch inanılmaz pas hataları yaptı.
özetle, rahat kazanılabilecek bir müsabakayı kaybettik.geçmiş olsun.

Shareef dedi ki...

Masch zaten çok sinirliydi maç boyunca

ynwa dedi ki...

kulübe biraz zengin olabilseydi, çok rahat tutabilirdik oyunu, veya 2-1'den sonra bile gol bulabilirdik taze ayaklarla. el zarar, degen, paçeko 3lüsü bi anadolu takımında sonradan oyuna girse dahi burun kıvırırız o derece kötü. maalesef kadromuz çok ama çok dar.

ben fulham'ın, bu finale nasıl geldiği belli olmayan atletico'yu her türlü ayıklayacağını düşünüyorum. iki maç olsa bi şey diyemezdim de malum adamlar berabere kala kala yenile yenile finale geldiler. tek maçta şansları hiç yok benim görüşüm.

mates dedi ki...

sinirli olmadığı maç hatırlamıyorum ben;) her pozisyonda hakeme itiraz etmese daha iyi olacak..bu maçta oynadığı yeri de sevmedi pek.

Shareef dedi ki...

Pacheko olacak ama iyi olacak hemde vakit lazım ama :)

Sağbekte kısıtlanıyor masch geniş alan lazım adama çılgın atlar gibi koşmalı :D

Man Of The Match dedi ki...

-Masch çok top kaybetti.Takımı daha hızlı atağa çıkarbilirdi top sürmede sıkıntısı varyoksa heyecan mı yaptı :).
-Gerçekten yazık oldu bahanelere sıgınmak istemiyorum.Sonuçta elendik bir şey değişmez ama ilk maçta orada benayoun un aslında gol olan ama verilmeyen pozisyonu gol olsa her şey çok farklı olabilirdi.İki galibiyetle finale çıktılar yazık.
-Takımda herkes baştan sonra iyi oynadı.Ama 90 dakika bittiğinde Kuyt ın yerine Pachecoyu alıp perea ve dominguez i yorabilirdi.Kuyt ın da pili bitmişti.
-İşe farklı bir yerden bakarsak Liverpool gibi bi takım için ne kadar üzücü ama olsun söylemeliyim bu yazı iyi transferlerle atlattıgımızı düşünürsek(ki tartışma konusu) uefa ya katılamadıgımızı da sayarsak sadece lige odaklanmamız lig şampiyonluğunu daha kolay getirebilir bize.

oğuzhan dedi ki...

Rafa'nın düşünce güzeldi. Agger'in solda olmayacağı belli olunca Johnson kumarını denemek gayet makul bi seçenekti. Sahaya sürdüğü kadroda Rafa'yı eleştiremeyiz.Sadece düşüncede iyi olan sahada uygulamada çok iyi çıkmadı maalesef. Masch sağda elinden geleni yaptı ama ortadaki gibi olmadı tabi.
Benim dikkatimi çeken bu çocukların kondisyonuna noldu?Geçen sene İngiliz tayları koşanlar bu sene kablumbağaya dönmüş. Atletico gibi bir takım bile uzatmalarda 2 koştu.
Benim şahsi tesellim sevdiğim takımlardan olan Atletico'nun finale çıkması. İnşaallah kupayı da alırlar.

Shareef dedi ki...

Rafa bu tarz hedef maçların TD si aslında değiştirebileceği 2 oyuncu olsa belki güle oynaya geçecektik bu turu..

Porsmouth gidemediği için seneye EL ye gitme şansımız var

flyingdupe dedi ki...

bana kalırsa müthiş bir ilk yarı oynadı Pool , özeliklede Aqulianni. bu kadroda sazı eline alabilecek çapta bir adam olduğunun sinyallerini verdi bence. en büyük sorunu koca bir sezonu neredeyse boşa geçirmiş olmasından kaynaklı kondüsyon ve adaptasyon bana kalırsa.
maçta kafama takılan, masch ın sağ tarafı hücumda göreceli efektif kullanması idi, iyi pozisyonlar buldu yani, acaba diyorum, johnson un solda tutmadığını gördükten sonra maç içinde glen johnson sağa , masch sola geçirilseydi, hücum anlamında daha verimli olurmuydu sağ kanat?
hepsi bir yana ilk 45 dakikada oynanan iştahlı oyun bu takımın adaptasyon sorununu aşabilirse, iyi takviyelerle seneye gene big4 içinde rahatlıkla yerini alabilcek güçte olduğunu gösterdi bana kalırsa.

Shareef dedi ki...

Big4 bizim adımız zaten ama bence iyi 2 kanat oyuncusu şart öyle olursa şampiyon bile olabiliriz diğer takımlar tırt :D