14 Ocak 2010 Perşembe

MAXI RODRIGUEZ

















Resmen duyuruldu transfer,

Maxi’yi kariyeri ve Liverpool’da ne yapar diye inceleyelim istiyorum .

Kariyer:

Maximilliano Ruben Rodriguez 2 Ocak 1981’de Rosario, Santa Fe’de doğan oyuncumuzun boyu 1,80 m .. Maxi Newell’s Old Boys alt yapısından yetişmiş bir oyuncu, 1999 yılında A takıma çıkıyor ve 3 sezonda 56 maç oynayıp 20 gol atıyor. 2001 yılında 6 aylık bir kiralık dönemi geçiriyor Oviedo’da kaynaklarda 1 maça çıktığı yazıyor…

2002 yılında, henüz 21 yaşındayken yurtdışına çıkma fırsatını yakalıyor tekrar ve Espanyol takımına gidiyor. Espanyol’da 3 sezonda 110 maça çıkıyor ve 26 gol atıyor. Bu performansı beğenilmiş olacak ki , A.Madrid 7M€ karşılığı kadrosuna katıyor.

A.Madrid’te 5. Sezonun da nedense yedek kalmaya başladı, mutsuzdu bu sebeple ve yaklaşan dünya kupası sebebiyle direk oynamak istiyordu . Tercihi Masch ve eski takım arkadaşı Torres’in olduğu Liverpool oldu. Sanıyorum diğer İspanyolca konuşan oyuncularda kararını etkilemiştir. A.Madrid’teki kariyeri ise Espanyol’a benzer 121 maçta 32 gol.

Ayrıca 2003 yılından beri aralıklarla Arjantin için 35 maça çıkıp 10 gol atmış durumda oyuncumuz. 2006 dünya kupasında Arjantin kadrosundaydı aynı zamanda ve 3 gol attı takımı için..

İtalyan pasaportuna sahip olduğundan çalışma izni şudur budur gibi meselelerle uğraşmıcaz.

Liverpool’da Ne Yapar:

Geçen yıl Barça’ya karşı perişan oldukları maçta Maxi takımının en iyisiydi bana göre, orta da, sağda, solda topla buluşuyor ve tehlikeli olmaya çalışıyordu. Maxi nerede oynar sorusuna gelince Maxi Gerrard ve Kuyt’un yerinde oynar, zeki, yaratıcı ve oynadığı mevkiye göre golcü bir futbolcu sayılır (nerdeyse aynı miktarda gol atan Carlton Cole’e Chelsea, Arsenal ve Liverpool talip oldu J)

Takımımızın bu transferle derinlik kazandığı aşikar, Kuyt hemen hemen bütün maçlarda forma giydi, 2. Yarıda bir aksilik olmazsa düşüş gösterecektir J Onun yerine oynayan isim genellikle Benaoyoun olduğu düşünülürse ve oda neredeyse her maçta oynadığı göz önüne alınırsa, oyuncunun önemi açığa çıkar. Maxi Kuyt’u dinlendirebilecektir. Ayrıca kaptanımız , orta sahada bir türlü sevemediğimiz Lucas’ı kenara oturtabilecek ve Masch ile ortasahada oynayabilecektir. Hatta Maxi bizzat orada oynayıp Gerrard her zamanki yerinde oynayacaktır.

Kendisi yaratıcı bir oyuncu da olduğundan, Benayoun ve Gerrard’dan sonra Aqua’nın adapte sürecinde bize çok yararlı olacaktır diye düşünüyorum ben..

4 yorum:

arikan4 dedi ki...

uçur bizi maxi =)bide a.young ı alabilsek tam uçak takım oluruz

Shareef dedi ki...

:D Ben inanıyorum bu adama hakikaten iyi oynuyordu A.Madrid'te ama TD geliş gidişlerinden sonra denge bozuldu.. Torres'in dediğine göre aklını da çelmiş çocuğun.. Rafa'da umutlu...

oğuzhan dedi ki...

şimdi rafa bu adamı sağa koymayıp, kuyt'ı ortaya çekmeyip, gerrard'ı da lucas denen futbol özürlünün yerine çekmezse ben daha hiç bir yorum yapmıycam. Rafa'nın yeni gelen oyunculara adaptasyon sorununda hiç yardımcı olmadığını düşünürsek herşey olabilir sonucuna geliyoruz. hemen yaziim ilk 11'i cm tarzında: (sakatlar dönene kadar)
GK-Reina
DC-Carragher DC-Agger DR-Darby DL-Insua
DMC-Mascherano MC-Gerrard AMC-Kuyt AMR-Maxi (Arada Pacheco) AML-Benayoun
SC-N'Gog
bu kadro şampiyon olmasa bile ilk 4' e onar.

Shareef dedi ki...

Zaten Lucas için gelişimi harika, ama dinlendirmemiz lazımdiyordu :D kesecektir. Şu halde Kuyt forvet çıkarsa şaşırmam :D