21 Ocak 2010 Perşembe

LIVERPOOL 2-0 SPURS MAÇ SONU (EPL)












Enfes bir maçtı, Liverpool nasıl bir takım olduğunu hatırladı.. Spurs Chelsea ve Arsenal’den 3 gol yemişti, Kuyt biraz becerikli olsa yada Torres’in bitiriciliğinin 10 da 1 i olsa, Kyrgiakos’un önüne düşen toplar başkasının düşse 5 te atardık. J

İlk önce taraftarla başlayalım, başlarken YNWA ile başlayıp, takım mücadele ettikçe çoştular bir ara spikerler duyulmuyordu, Anfield’taki gürültüden.. Sonra Kuyt’a gelelim, bazı futbolcular attıklarıyla, tuttuklarıyla efsane olurlar, bazıları da mücadelesiyle, formaya olan saygısıyla KOP efsanesi olurlar, Kuyt onlardan biri kesinlikle.. Nerede mücadele koyulacaksa ortaya oraya gidip o mücadeleyi koydu, yorulmadan, hep ben mi demeden.. Sonra Degen vardı, ben artık bu topa koşamaz dediğim zamanlarda bile koştu, kafaya çıktı. Ve Lucas kaç pas attı ileriye! Adam 2 maçtır hakikaten top oynamaya başladı.. Aqua ilk kez bize oh dedirtti oynadığı sürece bence sahanın iyilerindendi. Masch’ın 50 metre deparlarını gördük yine.. Ne mutluluktu J Reina’yı yazmıcam artık kötü oynayana kadar.. Adam bu yani..

Biri bence önemliydi ve ayrı bir paragrafı hak ediyordu, Riera çok iyi bir futbolcu olmayabilir fakat Liverpool için oyun şablonunda ki önemi aşikar artık, kalıplı, ayağında top tutabiliyor, pas da yapabiliyor, bir kafa topu direkten döndü.. her şeyi yaptı liverpool için ama bir şey daha yaptılar adamım Insua ile, Spurs’ün oyun kurucusu Modric’i oynatmadılar. Riera sağlam kalmalı eğer Liverpool bir şeyler yapacaksa..

N’gog girdikten sonra, tekrar rakip sahaya yığıldık. Boş alan buldukça başarılı oldu, Rafa onu iki sezon içinde adam edecektir ama şu anda bile ona bir rol biçilebilir. Öne geçtiysek ikinci yarı al oyuna fark açılsın J

Bu maç umut verdi bana, sanki takım biz oynarız Gerrardsız ve Torressiz dedi. Gol sıkıntımız olur ama artık kimse bizden mücadele etmememizi beklemesin. Rafa dün ne demişti, Defans kurgusu oturdu, takımdan çok memnunum bu yönüyle… Stoke maçında yenilen gol bu yüzden beni büyük hayalkırıklığına uğrattı. Bu maçta hatasız oynadılar duran toplarda.. Bekle bizi önümüzde ki sezon geliyoruz J

LIVERPOOL : Jose Manuel Reina, Sotirios Kyrgiakos, Emiliano Insua, Jamie Carragher, Philipp Degen (Stephen Darby, 90), Martin Skrtel,Alberto Aquilani (David N'Gog, 79), Albert Riera (Maximiliano Maxi Rodriguez, 81), Javier Mascherano, Lucas Leiva, Dirk Kuyt

GOLLER: Kuyt 6, 90


SPURS: Heurelho Gomes, Gareth Bale, Michael Dawson, Vedran Corluka (Alan Hutton, 61), Ledley King (Sebastien Bassong, 81), Jermaine Jenas, Wilson Palacios, Luka Modric, Niko Kranjcar (Robbie Keane, 65), Peter Crouch, Jermain Defoe

8 yorum:

winston barian dedi ki...

kuyt ve masch'ın android olduklarını düşünmemek için herhangi bir neden yok hatta elimde ciddi kanıtlar da var, 80. dakikada masch ın yarı sahamızda presle kazandığı topu sağ açığa kadar taşıyıp bale'in sağından atıp solundan geçmeye çalışırken düşürülmesi mesela. insan olan orada ciğerini düşürür.
masch ve kuyt'ın +2 oyunları hep lucas'ı ıskalamamıza yol açıyor. orta sahanın ortasında oynayıp her pozisyonda yanlış yerde yakalanmak, her presini rakibin kaval kemiğine tepik geçirerek sonlandırmak masch'ın presinden kurtulan topu her defasında rakibe atmak özel bir meziyet gerektirir herhalde. bir de bu çocuğa 6M verdik ya! yılın kazığı!
deggen de amma dayak yedi! 2 maçta oyununu hep daha ileri götürdü, bazen orta sahanın solunda preste bile göründü. 2 duran topta (1i ilk yarıda skertel'in dağlara vurduğu top 2. si kuyt'ın altı pasta önüne indirdiği aşırtma) doğru yerdeydi ki bizim gibi duran top özürlü takım için bulunmaz nimet.
insua son maçlarda defansif olarak çok dikkatli ama hücuma çok az destek vermeye başladı, galiba fazla fırça yiyiyor.
her şeye rağmen kyrgiakos crouch'la çok iyi mücadele etti. golünü de yazacaktı da olamadı.
spurs'un hücumunu crouch'ın çevresinde nasıl örgütleyebildiğini bir kez daha gördük, orta sahanın etkinliği haricinde sadece bilinçli uzun topla crouch'u buluşturup defoe nin etkinliğini artırmak takdir edilecek başarı. redknapp bunu 6 ayda başardı ama biz maalesef 3 sene çocuğun torres gibi çalım atmasını bekledik.

Shareef dedi ki...

Crouch'lu o oyun büyük takımlara sökmüyor ama, Spurs bunda bir yere kadar başarılı oldu ama, bundan sonra ben Spurs'üün aşağıya gideceğini düşünüyorum. M.City de Tevez olmasa kesin 4. oluruz dicem ama :D

Lucas 2-3 maçtır bana düzeliyor gibi geldi.. 3-5 pas ileri bile attı :) çalım yaptı bir iki pozisyonda.. Herşeye rağmen 1 forvete ihtiyaç var, Kuyt bu kadar şahane oynarken çok yıpranıyor. Kaldıramayacak diye korkmaya başladım..

joenisatriani dedi ki...

Hakikaten süperdi. Beni Degen çok şaşırttı. Hayatının oyununu oynadı eminim. Düşmese bari performansı.
Riera konusuna da katılıyorum. Kesinlikle kalmalı!

ynwa dedi ki...

öncelikle fazla gaza gelmeyelim. sakin olmakta yarar var. maça gelirsek, kısa kısa geçicem.

- öncelikle n'gog'un ilk 11 başlamaması doğru bi tercihti. ne kadar umut vaadetsede 11 için henüz hazır değil. kuyt en uçta iyi iş çıkardı. adam kazma falan ama inanılmaz bir ruh koyuyor sahaya. alnından öpmek lazım.

- big greek fizikli rakiplere karşı muhakkak kullanılmalı. duran toplarda da ciddi bir silah.

- aquilani kesinlikle oturmaya başladı takıma. maç eksiğini kapattıkça daha iyi oynuyor. hareketleri falan keskinlik kazanmaya başladı. masch, AA, SG üçlüsünü sanırım hiç göremedik aynı anda. şu takımı bir de lucas olmadan görmek lazım özetle.

- riera kesinlikle önemli bir oyuncu. takıma fizik katması da artısı. umarım sağlıklı kalabilir.

- 6 tane direkt oynayan oyuncumuzun yokluğunda 2 maçtır ortaya konan karakter çok iyi. henüz yeni gelen maxi'yi de sayarsak 7 hatta. bu takım tam kadro olunca ve liverpool'un hep ikinci yarılarda form tuttuğunu düşününce iyimser olabiliriz.

- yannız bir tane forvet kiralamamız lazım. huntelaar WC için ayrılmak istiyor milan'dan, ve özellikle kiralık olarak gitmek istiyormuş. bence devreye girmemiz lazım.

Man Of The Match dedi ki...

degen için dediklerime uzun bir zamandan sonra katılırsınız umarım artık bana kalırsa maçın en iyisiydi.kapasitesinin tamamıyla oynadı ztn masch kuyt aqua tamamıyla oynasa sanırım 7-8 gol atardık çok rahattık bence.kuyt bitiricilik anlamında zayıf kaldı dün.düzelir düzelir dert etmesin.riera ve lucas bence orta sahayı sırtlayan isimler oldu her tarafa gittiler lucas ın böyle oynaması sevindiriyor olsa gerek bizi değil mi :)kyrgiakos da fena değildi gayet iyi oynadı ama defoe ile birebirde kalsalar neler olacagını tahmin etmek bile istemiyorum herhalde defoe kyrg a tecavüz ederdi :)

Shareef dedi ki...

ynwa,
Gaza gelmiyoruz ama bir ara neredeyse geçen yıl örneklerine sık rastladığımız Liverpool presini yapıcaz zannettim :) Kyrgiakos bişeyler yapmaya çalıştı bu önemli, gol de atar ayrıyetten artık.. Rafa maçtan sonra dediğini demiş (Rafa bloğumuzun müdavimi :) ) Liverpool genelde ikinci yarılarda form tuttuğuna göre biz ilk 4 için adayız demiş.

JoeniSatriani,
Degen'e maçtan sonra serum bağlamışlardır :) eve gidemez o halde ..

Man of the Match,

Degen konusunda haklı çıktın :) resmen takıma kazandırdın adamı :) maçta dikkat ettiysen Defoe ile Kyrgiakos'u hiç teketek bırakmadılar. Rafa'da biliyodu tabi :)

Man Of The Match dedi ki...

degen canım benim ya seviyorum 185 boyu oldugu için stoperde de denesin ara ara rafa onu :) bana kalırsa riise nin sağ ayaklı versiyonu çünkü uzaktan riise gibi çok sert şutları da var ama kalite olarak bakarsak üst sınıf değil dediğim gibi ama kapasitesinin tamamıyla oynuyor bu da önemli bişiy 2 kez kaburgası kırıldı şansız çocuk ya ben onun arbeloa dan eksik bir yönünü göremiyorum sakat olmasa as bile oynayabilirdi abartısız gerçekten iyi bir oyuncu

Shareef dedi ki...

arbeloa'dan :D ona göre çok dengesiz, tekniği yetersiz, akıllı değil, savunması iyi değil :) daha sayarım.. bence bunlar tabi..