20 Ocak 2010 Çarşamba

BENITEZ RÖPORTAJI














Takımın Performansı hakkında ;

Gerçekten oyuncuların, çalışmasından, ortaya koydukları karakterden (Stoke maçını kastediyor) memnunum, iyi oynamadık ama bu tarz maçlarda oynamak gerçekten zordur. Bu yüzden mücadeleden ve takımın ortaya koyduğu çok çok güzel karaterden memnunum. Kazanmak istiyoruz ve bunun içinde daha iyi oyun ortaya koymalıyız. Bazen çok inanmak yetmeyebiliyor kazanmaya, o zaman sadece maçları kazanmaya çalışmalısınız. Geçen yıl 119 gol attık, çok iyi maçlar çıkardık ve herkes mutluydu. Bazen bunlar olmayabiliyor.


Stoke’tan Yenilen Son Dakika Golü hakkında;

Maalesef olabiliyor, aynı şeyler üzerinde bizde konuşuyoruz. Ama sahada maç içerisinde işler biraz daha farklı, Belki 20 defa konuşmuşuzdur, direk frikik, korner, derin kullanılan frikikler,.. Ama gerçekten zor, golü attıklarında gerçekten hayalkırıklığına uğradım çünkü defans kurgumuz çok iyi durumdaydı.


Liverpool’un Geçirdiği Kötü Dönem hakkında;

Bütün Td’ler için eğer bir süredir bu işi yapıyorsanız, iyi ve kötü zamanlarınız olmuştur. Bunu iyi analiz etmeli ve ne reaksiyon aldığınıza bakmalısınız. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz ve bu süreçte soğukkanlı olmaya çalışıyoruz. Çok çalışmaya da devam etmek gerekir sadece konuşmayla olmaz tabi ki..


Sallanan Koltuğu hakkında;

Spurs maçı öncesi bunları konuşmak doğru değil, birçok insan konuşuyor zaten her daim J Bu farklı şeylere bağlı, finansal durum, kadro değeri ve gururlanılacak şeyler (başarıdan bahsediyor sanırım).. İnsanlar tekrar gurur duymak istiyor takımlarıyla, ben buraya geldiğimde 21 yıldır ilk kez CL’yi kazandık. Bu kupayı 5 defa kazanan tek takımız İngiltere’de.. Kulüp olarak çok gururlandık bu çok önemliydi. Taraftarımız gerçekçi ve her zaman bizi destekleyerek başarıya doğru itmeye çalışıyorlar. Taraftarımız biliyor ki iyi ve kötü zamanlar olur, biz şu an iyi oynamıyoruz ve bu konu da ilerlemeye çalışıyoruz. Önümüz de Spurs maçı var, kazanırsak biraz daha mutlu olabiliriz ve ilk 4 için işler biraz daha kolay olabilir.


Takımın İlerleme Sağlaması hakkında;

Bu konuları Kenny ile konuştum (Dalglish’ten bahsediyor) geçen gün, nasıl bir adım atmamız gerektiği konusunda(Şampiyonluk için).. Bu yapılacak hamle çok büyük bir hamle olmayacaktır ama bunu yapması gerçekten çok zor. Bu bölümde 8den 9, 9 dan 10 adım atmak zor falan gibi bişiler demiş ama anlamadım J Şu dönemde özellikle oldukça zor bu hamleyi yapmak. Eğer EPL tarihine bakarsanız her şey para olmuş durumda Özellikle TV gelirleriyle birlikte.. Eğer 20-30M a bir oyuncu alırsanız bu çok büyük farklar yaratır sizin için (yazımı okumuş atıf yapıyor RafaJ) Tecrübelerime dayanarak biliyorum ki bir yada iki futbolcu alabilirseniz Torres gibi, bu sizi başarıya götürmede çok önemli bir fark yaratacaktır.


Dalglish ile İrtibatı hakkında;

Bazen konuşabiliyoruz onunla biliyorsunuz Dalglish McParland ile akademide, Kenny ile akademide ki oyuncuların neler yaptıkları hakkında konuşuyoruz, geçen günde futbol hakkında konuştuk, ilginçti nasıl şampiyonluk için gereken hamleyi yaparız diye konuştuk.


Taraftar hakkında;

Taraftar Stoke maçında harikaydı, İlk yarı durum 0-0 dı ve iyi oynamıyorduk, taraftar karakterini ortaya koydu, bizi ateşledi ve onlarda 90. Dk da yenilen gol yüzünden hayalkırıklığına uğradılar, ama taraftarlar biliyor ki, takıma destek oldukça, başarıya yönlendirebilirler.. Dün staff’la konuştuk nasıl kazanmayı istediğimizi gösterebiliriz taraftara diye.. Taraftara bizi destekledikleri için teşekkür etmemiz, sahada çok çalışarak ve maçları kazanarak olur. Biz bunun için savaşacağız.


Crouch ve Keane’in Liverpool’a KarşıOoynayacak Olmaları hakkında;

Onlar iyi profesyoneller ve iyi futbolcular, Spurs iççin gol atıyorlar. Farklı sebeplerden ikisi de artık burada değil. Crouch harika bir oyuncu, ama her maç oynamak istiyordu. Bizden Portsmouth ve Spurs’e gitti. Bu onun için harika oldu. Keane bize geldiğinde en önemli transferdi , ama bazen oyuncular takımları için beklenen performansı veremeyebilirler, fakat şimdi Spurs için iyi oynuyor. İkisinin de Spurs için çok gol atmasını istemiyorum çünkü biz ilk 4 içinde olmak istiyoruz.


Torres’in Ameliyatı hakkında;

Dizinde ki problem yüzünden ameliyat oldu Torres, doktorların söylediğine göre her şey beklediklerinden iyi geçmiş. Ama hala 5 yada 6 hafta takımdan ayrı olacak.


Hiç yorum yok: