19 Mart 2010 Cuma

LIVERPOOL 3-0 LILLE MAÇ SONU (EL)













Sopcast beni deli ederken bakabildiğim kadar bakmaya çalıştım maça, bakıyorsun donuyor ekran bakıyorsun herkes Torres’e sarılıyor :)

Maçtan önce değinmek istediğim bir şey var, Cavalieri, Kyrgiakos, Degen, Kelly, Benayoun, Ngog, El Zhar bu futbolcular bizim yedeklerimizdi bu maçta ve biz bu takımdan EPL’de şampiyonluk ve EL’de kupayı almasını bekliyoruz :) İronik değil mi ?

Aqua virüs kapması sebebiyle kadroda yoktu, Skrtel ve Aurelio zaten sakat maçtan birkaç gün önce bizim sürekli “neden oynamıyor Rafa ile aralarında bir sorun mu var” dediğimiz Riera İspanya’da radyo Marca’ya sanıyorum verdiği demeçlerde transfer olmak istediğini söyleyip, Rafa’ya verip veriştirmişti ve Liverpool’u batan gemiye benzetmişti, böyle olunca tabi transfer listesine koyuldu ve hastalık yüzünden kadroda olmayacağı açıklandı :)

Maçı izleyebildiğim bölümlerde Lille’i pek atak yaparken göremedim. Ayrıca İngiliz gazeteleri Lucas’ı hiç olmadığı kadar hücuma destek verdi diye överken ve birde penaltı yaptırdığı düşünülünce maçın büyük bölümünü kaçırdığımı anladım :)

Erken gelen gol zaten Liverpool’un üstünde ki baskıyı kaldırdı tamamen, birde elinizde Torres gibi bir futbolcu varsa, onun ayağına gelecek 2 topla maç kurtarılabilir, nitekim Riera radyoda ne demişti güzel futbol oynamıyoruz ama efektif futbol oynuyoruz. İşte bu efektifliği sahaya koyabilmemiz için aslında bizim Gerrard’dan önce Torres’e ihtiyacımız var, zaten bunun için EPL’de 50 M poundlardan bahsediyorlar Torres için ve hatta söylenti o ki Barça Torres’in açıklamasından sonra Ibrahimovic’i Torres’i alabilirse satmayı düşünüyormuş. İşte bu adam 2 gol attı bugün.. Adil Rami Torres karşısında kendimi ölçme şansım olacak demişti, acaba ne kadar geldi :)

Liverpool için bir pozitif olay bence Babel işin içine girmeye başladı, bayağı faydalıydı benim izleyebildiğim bölümlerde..

Kalan takımlar bizle birlikte, Valencia, Fulham, Benfica, Standart, Athletico Madrid, Hamburg ve Wolfsburg .. Valencia – Liverpool finali ne güzel olur Rafa’ya ..


LIVERPOOL: ose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger (Sotirios Kyrgiakos, 90), Emiliano Insua, Jamie Carragher, Steven Gerrard, Ryan Babel (Yossi Benayoun, 80), Javier Mascherano, Lucas Leiva, Fernando Torres (David N'Gog, 90), Dirk Kuyt

Goller: Gerrard 9, Torres 49,89


LILLE: Mickael Landreau, Da Conceicao Emerson, Franck Beria, Adil Rami, Florent Balmont Pierre-Emerick Aubameyang, 71), Yohan Cabaye, Ludovic Obraniak, Aurelien Chedjou, Antonio Rio Zola Mavuba, Eden Hazard (Jerry Vandam, 86), Pierre-Alain Frau (Larsen Toure,89)

6 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

-Gerçekten şu son 2 maç keyif verdi bize umut oldu.
-Lucas ın böyle top oynadıgını hayatta görmedim.Ard arda gelen seri çalımlar + takımına penaltı kazandırması.Gerçekten inanamadım.
-Riera kadro dışıymış.Gidicek yani.Çok değerli bir adamı kaybettik diye düşnüüyorum.Yerine Vargas(Fiorentina) söylentileri çıktı zaten.
-Haftasonu Manu yu da yenersek her şey yoluna girebilir diye umuyorum.

Shareef dedi ki...

Hiçbirşey yoluna girmez :) Kulüpte Kaos var ne yazıkki, bu sene böyle geçecek, yapacak bir şey yok.. Futbolcular bile yeni takım sahiplerini bekliyor, bu yönde açıklamalar yapıyor herşey girdi birbirine.. ManU'yu elbette yeneriz o ayrı tabi :)

winston barian dedi ki...

ilk devre ben de sopcast kabızlığı çektim neyse ki 2. yarı iyiydi
sopcast linkim Hollanda televizyasına denk geldiğinden kuyt abimizin isminin nasıl okunduğunu da öğrenebildim. spiker gibi okuyunca gerçekten Hollandalı gibi tınlıyor. biz Türkler; kuyt’ı doğru bir şekilde çağırmak (olur da bir gün metrobüste karşılaşırsak) istiyorsak ayna karşısında bolca “köhne” ve “kağıt” kelimelerini tekrarlamamız lazım. bunları birleştirip “köğhut” gibi bir kelime çıkarınca ismi doğru telafuz edebiliyoruz. ben buradan alıştırmalara başladım.
takım olarak oldukça sert ve disiplinliydik. sanırım hem elde kalan tek tropy olmasının hem de Pazar gününün stresi çocuklara yansımış. tüm maçı orta sahada geçirdik ve buldukça tıkaladık.
rakibin tek pozisyonu var o da 73. dakika
bir de gerrard 3. golden sonra çok güzel sevindi.haftalar sonra asık suratların biraz değişebilmesi iyi bir şey.

Shareef dedi ki...

En karamsar ben kaldım :) Oğuzhan ne diyecek maçla ilgili acaba ? Birde yenebilirmiyiz ManU'yu ... Köğhut mutlaka sahada olacaktır :D

Man Of The Match dedi ki...

Ayrıca Skrtel için de ben birşeyler diyim.Şu ana kadar sikörtıl(pokemon vardı),sikirtel,şikirtel,şıkartel,şıkörtıl vb. diyen spikerler oldu ben şikirteli tercih edenlerdenim.doğrusu skarkel imiş.skarkel oradaki k şaşırtabilir.

Shareef dedi ki...

Ben direk sikertel okurum en kolay o :D