21 Mart 2010 Pazar

ManU 2-1 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)












Böyle maçlardan sonra canım hiç yazmak istemiyor, birde ortada oyun adına bir şey yoksa daha da beter, sabaha kadar oynansa 1-1 gidecek maçta güzel hazırlanan bir golle yenilmek üzücü…

Birbirine yakın oyun planlarıyla oynadı 2 takımda, fark Forvete atılan her top onlarda, kenarlardan ve ortasahadan her fırsatta yardıma gelinmesiyle daha işler gözüktü.. Masch’da kötü gününde olunca, zaten bizde ziyadesiyle açık olan forvet ortasaha arası, zaman zaman 40-50 metreye çıktı. Bu şekilde olunca Agger’in özellikle topla oynuna girmesi imkansızlaşıyor.

Bu yıl takımda geçen yıla göre asıl farkı yaratan oyuncunun Gerrard olduğuna gitgide ikna olmaya başladım.. Gerçekten formsuz ve bu durum takımın hücuma çıkmasını da engelliyor zaman zaman.. Torres’te 3 yakaladı 1 attı bugün.. Maxi’nin daha da verimli olacağı konusunda bir ümide sahibim, inşallah yanıltmaz. Bence Maxi’nin içe kat ederek oynadığı oyun, bize Masch ve Aqua ortasahasını kullanmak yolunda gereken imkanı verebilir.

Penaltı pozisyonu ve hakemin durumunu yazmıcam, ağlıyo gibi olmayalım diye :)

Özel Not, Rafa şu Aqua’yı oynat..

Bence artık önümüzde ki yılın planlamasını yapmakta yarar var, Avrupa Liginde’de arka arkaya 2 şampiyonluk kovalarız..

ManU: Edwin van der Sar, Gary Neville, Patrice Evra, Rio Ferdinand,Nemanja Vidic, Ji-Sung Park (Paul Scholes, 87), Michael Carrick, Luis Carlos Nani (Ryan Giggs, 79), Darren Fletcher, Luis Antonio Valencia, Wayne Rooney

GOLLER: Rooney 12, Park 60

LIVERPOOL: ose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger, Emiliano Insua, Jamie Carragher, Steven Gerrard, Maximiliano Maxi Rodriguez (Ryan Babel, 76), Javier Mascherano, Lucas Leiva (Yossi Benayoun, 83), Fernando Torres, Dirk Kuyt (Alberto Aquilani, 73)

GOL: Torres 5

10 yorum:

winston barian dedi ki...

hiç bir şey yapmadan çok şey kazanmaya çalışmak...
futboldan basit bir kural: rakip forvet en gerideki defans oyuncusunu geeçerse kaleciyle karşı karşıya kalma oranı %95 tir. öyle durumlarda müdahaleni topla karışık rakibe yaparsın. kartını alır çekilirsin yerine. Peki agger valencia'ya buyur geç yaparken neden bunu düşünemiyor. onun alacağı kartı masch aldı, penaltı da cabası. (ya kural pozisyonun başlangıç yerini faul alanı olarak kabul etmez mi? gerçekten bilmediğim için soruyorum.
eğer her hücum başlangıcında park ya da rooney hamle üstünlüğüyle topu kazanıp atağı olgunlaştıracaklarsa, masch ve lucas'ın orada dikilmelerine ne gerek vardı? bari orta sahada prese yardım etselerdi. maxi bile pozisyonu olmamasına rağmen daha efektif savunma yaptı. peki defans presini her zamanki pozisyonlarının 15 metre gerisinde başlattırıp takımı 4 stoperle oynatmak kimin kabahati? 6 sene olacak be rafa! hala daha neden korkuyorsun? son düdükle nasıl sevindiklerini görmedin mi man u'ların. bu maç öyle bir maç işte. yazık oldu.
maxinin pozisyonunu terketmeye mecbur kalması bize koca bir sol kanada mal oldu. insua'nın yaptığı orta sayısı:1
tek becerdiğimiz sağ kanat kademeli savunmasıydı. onu da johnson'ın capello beni izliyor paniğiyle hep yapması gerekenin daha fazlasını denemesiyle heder ettik.
torres'e kızmıyorum. 6. dakikada hücum ederken yanına gelen arkadaşlarını bir dahaki sefer taaa 90. dakikada görebildi.basketbolda eli sıcak adama top geçirmek gibi bir terim var ya, maçın başında golünü çakmış morali en üst seviyede olan bir adamın tüm maç kademeli olarak dayak yemesine ve oyundan düşmesine seyirci kaldık. sonra 90. dakikada kurtar bizi torres! olmaz yavrum o iş.
gerrard biraz insiyatif alamıyor mu? lucas'ın masch'ın yanına gelip olm ilerde bassanıza! diye fırça çekemiyor mu? rooney görevi olduğu için mi 40 metre koşu yapıp defansa yardım ediyor? adam kendine güveniyor insiyatif alıyor. kaptan 15 dakika ileri çıkın bakem deyip defansın önünde oynasa, 8 kişi oynayacağımıza hiç de olmazsa 3ü 1 adamlık top oynayıp 9 kişi mücadele ederdik.

Man Of The Match dedi ki...

-73 te Aqua yı alıp 76 da oyunu duraklatıp Babel in almanın bir mantıgı yoktur.Rafa da gözlemlediğim be birkaç kez de belirttiğim şey şu:oyuncu değişikliklerini geç yapıyor tamam +5 vermiş olabilir ama en azından ilk değişiklik 65 te gelmeliydi.Ve hiçbir zaman iki oyuncuyu aynı anda sahaya sürüdüğünü görmedim.Uğursuzluk getirdiğinimi düşünüyor,günah mı sanıyor vallaha anlamadım.83 te aldı benayoun u kaç kez ayağına geldi top? Belki 2.
-Glen çok iyi bir hücumcu evet ama defansif zaafları çok Park ı o pozisyonda kaçırmayabilirdi.Arsenal maçında da yediğimiz 2 golde hatası vardı.Defansif özellikerini geliştirmeli.
-Insua da etkisizdi.Nani oynatmadı.Riera oldugu zaman çok rahat oynuyor Insua ileri çıkıyor geliyor.
-Kuyt ve Masch ı hiç bu kadar kötü görmemiştim.Çok formsuzlar.Zaten sonlara doğru ikiside sinirlendi hırçınlaştılar.
-Aqua nın da kendine güveni olmadıgının en büyük kanıtı şudur.Sanırım dakika 78 falan topluca çıkıyoruz hücuma karşısında sanırım carrick var fletcher da olabilir bilmiyorum herneyse kanatlara atmak geçmiyor aklından önüne bir adam çıktımı direkt geriye oynuyor.Lucas gibi.
-Gerrard ın formsuzlugunu bırakalım bir yana aqua ya vereceğimiz paraya 5 M daha ekleyip kimi almazdık ki?Manu daki Gibson bile en azından sezonun bir bölümünde Alonso yu aratmazdı.
-Kadro yetenekli ama geniş değil.Manu nun yedeklerindeki bütün oyuncular skora etki edebilen bir isim.Bizimkilerden de babel,benayoun ve aqua(çok eder ya) var.
-Son söz,kendimizi 7.lik için hazırlayalım.

Shareef dedi ki...

Wiston Barian

Gerrard'ın kaptanlığı da sorgulanmalı dediklerinden biraz da bu çıkıyor aslında, geçen yıl bir maçta Chelsea mi ManU mu, Arsenal mi hatırlayamadım ama Carra Arbeloa'yı neredeyse dövüyordu :) tamam bu kadar olsun demiyoruz ama kardeşim biraz bağır çağır ya.. üzüldüğüm nokta biz bişey yapmazken onlar da neredeyse bizim gibiydi ama kazandılar ya...

MOTM

aqua bir oynayıp bir oynamayınca, doğru olanın Lucas'ın yaptığı zannederek öyle oynuyor olabilir :)

Man Of The Match dedi ki...

Dediğin maç WBA maçıydı.Alonso girdiydi araya.Arbeloa da vuracaktı onun da eli boş değildi.Ama bana sorsan carra agzını burnunu kırardı.:)

Shareef dedi ki...

Baya bir hırpalamıştı zaten :D

ynwa dedi ki...

MOTM

CL finalinde bile gerideyken ve forvetsiz oynarken crouch'u oyuna almak için son 10 dakikayı bekleyen bir adamdan bahsettiğimiz düşünülürse, bana artık şaşırtıcı gelmiyor değişikliklerin bu kadar geç gelmesi. alışınca pek koymuyor.

ynwa dedi ki...

aqua'ya verdiğimiz paraya 5M eklemeyi bırak yerine 5M azına sneijder'i alabilirdik en basitinden. adam kabız inter'i sırtladı götürüyor.

şerif,
gerrard geçen sene kaçan şampiyonluktan sonra 4.lük için oynamak ona angarya geliyor. CL'ye katılıp katılmamayı zerre salladığını düşünmüyorum. adamın tek saplantısı lig artık, haklı olarak.

Shareef dedi ki...

Olabilir bu dediğin, ama lider olmak biraz da böyle birşey değil mi.. Herkes dağılsa bile sen dağılmıcan

Man Of The Match dedi ki...

Shareef,bir sen vardın yanılmıyorsam bu blogda Rafa yı savunan zamanla savunmamaya başladın.Bu mesajlada artık hiç ümidin kalmadı gibi.Ben öyle anladım.Ama gerçekten yönetimin sabrı taşıyor.Rafa sezon sonu yolcu gibi.Torres te ben Rafa oldugu için varım falan diyor.Yazın çok ciddi gelişmeler yaşanır.Rafa Torres i kaybetse bile yola ngog la ya da babel i forvet oynatarak yola devam edebilecek biri.Transfer yapsa bile torres in tırnagı olamıcak adam alır.Torres giderse onun ayarında atıyorum etoo,rooney gibi oyuncular alınır.O gider 2.sınıf forvet berbatov u alır(örneğin) tamam parasal yönden sıkıntı olabilir ama be insaf paranı akıllı kullan 2 yıldız al.sen gidiyosun 7 tane orta düzey adam alıyosun.(07-08 ve 08-09 sezonları için)

Shareef dedi ki...

Yok hala Rafa'yı savunuyorum ama dostları da fazla kızdırıp rahatsız etmek istemiyorum :D Rafa hala O'neill bize gelmezse bu takımın tek şampiyonluk şansıdır. Mourinho falan Liverpool'a bu durumda gelmez. 2 yıldız yerine 6-7 oyuncu almak bir açıdan mantıklı çünkü kadromuz çok dar... Seneye rotasyonda daha sık kullanılacak Pacheco, Kelly, Ayala ve hatta Bruna ve Dalla Valle ile istenen genişlik nispeten sağlanabilir. Bunun yanında ligde ki durumumuz ve kulubün neredeyse artık mecburiyet olan satılması durumu ile herkes çok meşgul ve bu çok ciddi bir konsantrasyon problemini beraberinde getiriyor. Mantıklı olan seneye bakmak.. Rafa kalır mı ? Rafa istemezse kulüp onu gönderemez ve sebep bence sadece para da değil..