7 Aralık 2010 Salı

ASILACAK ADAM, RAFAEL BENITEZ



Kıymetli Liverpoolseverler, dün akşam Liverpool maçının değerli yorumcusu Mehmet ÖZKAN’ın sallamaları ve genel olarak blogda bazı kıymetli Liverpoolseverlerin görüşleri doğrultusunda bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Rafa’nın batırdığı bazı konuları şöyle sıralayabiliriz sanıyorum;
  • ·         Transfer yanlışları ve paranın çarçur edilmesi
  • ·         Gençlerin oynatılmaması
  • ·         Takımı yönetememek

Rafa’nın Spurs maçı için İngiltere’ye gelmesinde sorulan bir soruyla ilk maddemiz gündeme gelmişti hatırlayacağınız üzere, Rafa bu konuda ben kupalara hasret bir takımı kazanan bir takım yaptım, kulübü çalıştırmaya başladığımda takımın değerine bir bakın bir de şimdi bakın diyordu.  Bunun dışında her yıl net yapabildiği harcamanın 10M £ civarında olduğunu ve bu bütçe ile takımı zirvede tutmanın zorluğundan bahsediyordu.

Paul Tomkins bunun üzerine yazısında Rafa’nın yaptığı net harcamanın hakikaten de 10M £ civarında olduğunu ortaya koydu. 

Yani Mehmet ÖZKAN’ın dediği gibi transfer yanlışları mı acaba, Rafa’nın Hargreaves’e verecek 25M £ parası vardı da Hargreaves yerine gidip Nunez’i mi aldı ? Yoksa Orta saha da extra futbolcuya ihtiyaç varken 1,5M sayıp aldı. Yada Rafa’nın 10M £ vardı da Vermaelen yerine Soto’yu mu aldı ?   
Yeri gelmişken kızarmış suratlı Fergie’nin Flatcher’ı nasıl altyapıdan çıkardığı falan söyleniyor da neden Hagraeves nerede, Anderson nerede diye sorulmuyor ? Bu adamları Rafa alıp oynatamasa adamı Mehmet ÖZKAN bey taşlardı heralde :D  

Bunları söylerken Rafa asla yanlış yapmadı demiyorum ama, işportadan ayakkabı alırsanız muhtemeldir ki Derimod’dan aldığınız ayakkabıdan daha kötü olur..

Gençlerin oynatılmaması konusuna gelirsek eğer, Mehmet ÖZKAN bey Babel’in Rafa’nın elinde ne hale geldiğinden dem vurdu.. Bakalım yanıtlayalım, Rafa Babel’i 21 yaşında 11,5M £ vererek aldı (heralde bu kadar parayı vereyim de kariyerini bitireyim dememiştir) ilk yıl 29 u ilk 11 olmak üzere 49 maça çıktı ve 10 gol attı. Bir sonra ki yıl (ilk yıldan sonra bitirmiş olabilir :D) 13 ü ilk 11 olmak üzere 42 maça çıkmış ve 4 gol atmış. Geçen yıl (ki Rafa ile en kötü sezonuydu Twitterlar falan) 16 sı ilk 11 olmak üzere 38 maça çıkmış ve 6 gol atmış. Kimse diyemez yani Babel’i oynatmadı Rafa bunun yanı sıra Roy’da yokluktan yada yedeklerle oynatıyor Babel’i bakarsanız Mehmet Bey.. Babel maalesef FB’li Kadıköy’ün boğası Serhat gibi mental problemleri nedeniyle kendini geliştirememiştir. Kaldı ki Hollanda liginden alınan futbolcuların azımsanmayacak kadar büyük bir kısmı son zamanlarda yurtdışında yapamıyor. Yani Mehmet Bey Babel hiçbir zaman Van Basten gibi değildi ve olamazdı da..

Gençler konusu bu kadarla kalmıyor tabi, Roy’un önem verip Rafa’nın vermediğ bütün bu oyuncular Rafa’nın takıma aldığı futbolculardır. Bakalım isterseniz, Shelvey’i Rafa aldı ve onun için gelecekte Gerrard’ımız olabilir dedi. Spearing ve Kelly’yi geçen yıl Rafa oynatmaya başlamıştı kıymetli Liverpoolseverler hatırlasanıza Darby’nin önüne geçirmişti hatta Kelly’yi 18 yaşındaydı hani :D Pacheco’ya gelirsek bu sezon oynana  25 maçın sadece 9 unda kadroya girdi ve 3 maçta ilk 11 başladı. Wilson geçen yıl yılın genç futbolcusu seçildi İskoçya’da bu yıl Soto yerine oynayamaz mı? N’gog’un gelişimi bence umut verici tamam hiçbir zaman Torres olamaz ama Rafa bu adamı 1,5M £ aldı ve 19 yaşında 19 kere, 20 yaşında 37 kere forma verdi.. Rafa gençleri oynatmıyor öyle mi ? Bir daha bakın derim..

Mavinga diye bir futbolcumuz var kıymetli Liverpoolseverler,  Fransa U18 takımının en önemli oyuncularındandı ve Avrupa şampiyonu oldular bu yaz.. Mavinga aslında şu an Arsenal futbolcusu olacaktı Giles Grimandi (eski arsenal’li futbolcu, Scout) Wenger’e bu çocuktan bahsediyor ve alınmasını istiyor. Bu arada Rafa allem edip kalem edip alıyor bu çocuğu getiriyor reserve koyuyor şu an 19 yaşında henüz fakat sezon başında takımdan ayrılmak istedi.. Sebep olarak Roy’un onunla yaptığı görüşmeyi gösterdi, Roy bana dedi ki diyor bu sene takımda şans bulamayacaksın İngiliz futbolculara ağırlık vericem ben..
Bak şimdi kıymetli Liverpoolseverler, birleştirin parçaları, Pacheco bu sene şimdiden 15 maça çıkmış olması gerekmezmiydi ? Ya Rafa’nın yine oynatmadığı gençlerden olan :P Insua oda İngiliz değil değil mi? Durun daha bitmedi 19 yaşında leblebi gibi gol atan Dalla Valle nerede peki ? Konchesky için Fulham’a verildi.. Konchesky İngiliz, Valle Finlandiya’lı (Kacaniklic’i de sayın bir zahmet oda Fulham’da)  Gençleri kim harcıyor kıymetli Liverpoolseverler ?

Mehmet ÖZKAN Bey’de birkaç kere söyledi ama son 2 yıl dedi Allah’tan Rafa ile Liverpool kötü mü oynuyordu kıymetli Liverpoolseverler hatırlayın ? Ben Rafa’nın takımının Barça’yı (Şimdiki kadar iyi değillerdi ama) presle sahasına hapsettiği maçları hatırlıyorum, Arsenal’in defansta bile pas yapan süper adamlarının topları dan dun ileri vurduğunu hatırlıyorum baskıdan, Madrid maçları hatırlıyorum, ManU maçları hatırlıyorum.. Rafa Superman değil tamam :D ama 2. Olduğumuz sezonun arkasından futbolcu satmadan alabileceğimiz 2-3 futbolcu bizi şampiyonluğa götürmezmiydi kıymetli Liverpoolseverler bir düşünün ?

Bu yazı tarafımdan Rafa’ya son bir saygı duruşu için yazılmış olup, bir daha Rafa yazısı yazmayacağımı (savunmak için:D) kıymetli Liverpoolseverlerin huzurun

12 yorum:

Adsız dedi ki...

-Serif abi önceden de demiştim sana bizim takımı pek tutmaz Mehmet Özkan diye.Gerçekten bazen iyi yorum bilmem ne yapayım derken saçmalıyor.
-Gençleri harcama konusunda aslında iki hocanın da hem harcayıp hem kazandırdıgını düşünüyorum.Mesela Butchmann gibi bir yeteneği komik bir fiyata satan adam Rafa idi.Fakat Kelly-Spearing gibi gençleri bugünlere hazırlayan da Rafa idi.Rafa'nın oynatacagından daha fazla bu gençlere şans veren de Roy fakat Valle ve Insua yı yollayan da Roy.
Bir kıyas yaparsa tercihim elbette Rafa olur.Roy u savunmak için yazmıyorum hatta Roy dan nefret ediyorum ama Rafa'yı da masum ayagına yatırmamak gerek.
NOT:Şerif Abi yazı çok güzel.Mehmet Özkan'a at bir mail. :D

Shareef dedi ki...

Asıl bence sorun olan Roy'un kaliteye falan bakmadan ben İngilizleri kullanıcam demesi.. ırkçılık değilse bile bu saçma köhne bi ayrımcılık

Adsız dedi ki...

bence rafa'yı yanlış savunan bir yazı. elbetteki transfer fiyaskoları oldu.

Bu takıma Robbie Keane, Riera, Glen Johnson, Dossena, Bellamy, Babel, Pennant, Aquilani beleşe gelmediler. Çuvalla para verilip de kulübe % 10 getirisi olmayan transfer politikaları.

Inter'i de ne hale getirdiği ortada. Yakın da o cephede de bozgun başlayacak.

Rafael Benitez hayranı olabilirsin ama Alex Ferguson'la kıyaslayan adam çarpılır. Arada uzak kadar fark var...

Shareef dedi ki...

Alakası yok, bunlardan bir kısmı hala takımda bir kısmı mecburiyetten gitti.. İnter'i de bir hale getirdiği yok sakatların sayısını kulüp bile bilmiyordur :D

Ferguson'un transfer yanlışları yok mu diyorsun yani, Bence Fergie futbol tarihinde değil de ManU tarihinde büyük bir adamdır o kadar.. Oda bizi ırgalamaz

fizyoterapist dedi ki...

-Rafa gerçekten büyük TD saygı duyarım...
-ikinci olduğumuz yıl şampiyon olamamızın tek nedeni gerrard ve torresin birkaç defa zamansız ve çok şanssız biçimde sakatlanmalarıdır...o yıl kadro derinliğimiz azdan biraz fazla olsa şampiyonduk...
-Rafa bizim takıma harika bir ispanyol nesil getirdi..ispanyol ekolü tarzı bir oyun,akıllara durgunlık verecek bir alan savunmasını bizim takıma çok iyi yerleştirdi..ki bu oyun tarzının oturduğu yıl 2. olduğumuz yıldı.o sezon ligde 2 veya 3 maç mağlubiyetimiz vardı.ama gel gelelim torres ve gerrard olmayınca hatta takımın kimyasındaki en küçük bir bozulma olunca gol yollarında inalılmaz sıkıntıya giriyorduk.o sezon çok maçımız 0-0 bitmiştir.
-gelelim o sezonun sonuna... parasını konuşturan aç gözlü madrid bizden alonso ve arbeloayı aldı...alonso gidince arbeloayı düşünemedik bile.yerlerine johnson ve aqua alındı.hiç fena trfasferler değildi.kaliteli oyuncular.
-rafayı iki konuda suçlarım
-1.si kurduğu düzeni koruyamadı, işler çok güzel giderken sistemin devamlılığını sağlayacak hamleler yapamadı..ki bunda danaların da payı büyük
-2.si bilmiyorum belki bana öyle geliyordur...çok kolay oyuncu harcadığını düşünüyorum...bu düşüncemdeki en büyük etken alonsonun takımdan ayrılması oldu...bu olayda rafayı şiddetle suçluyorum...daha sonraki sezon rieranın nedensiz yedek bırakıldığını düşünüyorum.sonra zaten mehşur 'batan gemi' açıklaması geldi.benayoun da ayrılınca rafaya bu konuda yüklendi...bütün bunlar bu düşüncemi doğrular nitelikte...
bunlara cisse yi ekleyebilriz
-rafa da anlam veremediğim şekilde lucas ve ngoga aşırı şans verirdi. bu ikisi bizi bitirdi geçen sezon ve tabiki rafayı da...
-rafa mı roy derseniz kesinlikle rafa...ama rafa mı Oneil mı derseniz galiba Oneil :)

Shareef dedi ki...

Rafa şu anda yeryüzünde ki en iyi 5 TD den biridir bana göre..

onurkarakose dedi ki...

Oncelikle bu blogu yarattigi icin, blog sahibine tesekkurlerimi sunuyorum. Sayesinde takimimiz hakkinda ana lisanimizda tartisabiliyoruz.

Bu olumlu cumleleri yazdiktan sonra, gelelim asil meseleye. Simdiden uyariyim; yukaridaki cumleler, blog sahibi hakkindaki (bu mesajimdaki) yegane olumlu cumlelerdir :) Benim goruslerimi saygiyla karsilayip, blogunda yayinlayacagini dusunuyorum.

Dusunceleriniz gercektende akil alir gibi degil..

Rafa genclere firsat verdi demenizden mi baslasam, roy hodgson'in gencleri harcadigindan mi, yoksa arada fergie'ye de gecirdiginizden mi... Iyisi mi sirayla gidelim.

Maci orijinal diliyle seyrettigimden Mehmet Ozkan'in yorumlarini seyredemedim ama yazdiklariniz dogruysa, sayin Ozkan'in soylediklerine imzami atarim.

1) Rafa'nin 'kupalara hasret' dedigi takim, rafadan 2 sene once, tek bir yilda rafanin liverpool kariyerinde alamadigi kadar cok kupa almistir (houlliler ve o unlu 5 kupali sezon)

2) Rafa, insanlarin gozunun icine baka baka yalan soyluyor. Senelik ortalama 10 milyon pound ha!!! Ayiptir Rafa, eski hocamizsin, saygimiz sonsuz ama boylesine bir yalan da soylenmez...

3) Rafa'nin harcadigi futbolcular listesini yapmak o kadar yorucu ki; owen, riise, keane, aquilani, riera, (kendisinin yarattigi ender oyunculardan birisi olmasina karsin en iyi oynadigi zamanda) luis garcia, hyppia, crouch, fowler, baros, cisse, bellamy ve daha onlarcasi...

4) Hepsini anlarim, fakat 'Rafa iyi transferler yapti' denmesini kabul edemem. Rafa, dunyanin en iyi takimlarindan birinin kadrosunu adeta bir copluge cevirmistir; Nunez, Josemi, Fabio Aurelio, Itandje ve yiginla gereksiz isim..

5) Rafa genclere yer vermis de, ben kacirmisim demek :) Daha da komigi, lafi 'Roy Hodgson genclere yer vermiyor'a getirmissiniz. Pes dogrusu! O kadar fanatizm yuklu bir yazi ki, bilmesek Danny Wilson'i Roy Hodgson degil de, Rafa'nin aldigina inanacagiz.

6) Dalga mi geciyorsunuz emin degilim ama Fernando Torres 1984 dogumludur ve bize 2007 senesinde, yani 23 yasinda, bir dunya yildizi olarak gelmistir.. Rafa'nin genclere sans tanimasi o kadar az ki, bu durumu bile genclere yer vermek olarak gostermissiniz. Inanilir gibi degi1!!!

7) Dalla Vale leblebi gibi gol atiyordu da neden Rafa ona sans tanimadi?

8) Alex Ferguson (maglesef) gelmis gecmis en buyuk teknik direktordur. Adami sevmeyebilirsiniz ama bari saygi gosterin..

Soyleyecek o kadar cok sey var ki.. En iyisi susmak ve takimimiza her sartla destekleyip, asla yalniz yurumemelerini saglamak...

Shareef dedi ki...

Aynı yazı 3 kere gelmiş ama ben birini yayınladım umarım yeterli olur :D Bu blog için ve benim için söylenenlere teşekkür ederim. Benim bayıldığım nokta farklı şeyleri burada görüyor olmak.. Bloğu takip eden arkadaşların hepsi benden farklı fikirde aslında kazancımız şu oluyor ki herkes bu çuvala bir şey attığın 10 farklı şeyle karşılaşıyoruz..

Cevaplara gelirsek,

1)Rafa'nın dediği aslında şu, yeniden şampiyonluk potasına soktum takımı doğru değil mi bu ? 2008-09 sezonundan sonra Mourinho bile Liverpool şampiyon olacaktır dediğini hatırlatırım.. Houllier zamanında varmıydı bu ?

2) 3. ile beraber değerlendirilmeli, Rafa yaptığım net harcama diyor ki buda doğru, Rafa'ya bu süre zarfında söylenen sat futbolcu ve istediklerini al sonra (son 2 sezon sattığının yerine de oyuncu koydurmadılar ya neyse) Hep söylüyorum Rafa Sissoko'yu satmayacaktı (Valencia'ya da Liverpool'a da Rafa alıp oynatmıştı bu adamı) ama masch'i takımda tutabilmek için para bulmak zorunda kalmıştı.Hyypia sezonda 15-20 maç oynamayı kabul etmediği için gitti aynı şekilde Crouch'da Baros ve Cisse zaten başarısız olmuştu.. Bellamy'de gol attıktan sonra takım arkadaşına nasıl vurduğunu temsili olarak gösterdi hatırlayın..

4) F.Aurelio Valencia'yı şampiyon yapan adamlardandı burada çok sakatlandı, Nunez'i söylüyorsun hep ama Sissoko, Riera, Reina, Masch, Kuyt, Johnson, Agger, Skrtel, Insua, Alonso, arbeloa, hatta Lucas bile Rafa transferi (şimdiki takımın iskeleti yani) Torres'i yazmadım dikkat edersen dünya starıydı ama Rafaolsa gelirmiydi belli değil.

5)Rafa kovulmadan önce Wilson'ı almaya çalışıyordu istersen bak arşive, bugün istenen oyuncuların bir çoğu da ya Comolli'nin yada Rafa'nın kurduğu Scout takımının önerileri dikkatini çekerim. Orada asıl bahsetmek istediğim şuydu bir adam düşünün oyuncunun kalitesine bakmadan ben ingilizleri oynatıcam diyor.. Sorarız bizde ne hakla ? Rafa'nın altyapıya aldığı kaç futbolcuyu bugün oynatırdı acaba Wenger? Mesela yazıda bahsettiğim Mavinga :D

6)Torres konusunun yanlış anlamışsın Ben N'gog için hiçbir zaman Torres olmaz dedim ssadece..

7) Çünkü Valle henüz 17 yaşındaydı Rafa takımdayken.. Rafa İnter ve R.Madrid'e hayır dediğini yazalım bu futbolcu için

8)Fergie neye göre gelmiş geçmiş en iyidir? en uzun süre böyle bir takımın başında kaldı diye mi, taktik zekası mı? Bence Rafa'dan haikaten daha iyi değildir. Sadece daha şanslıdır o kadar..

Söyleyeceklerini yaz her zaman lütffen bende kendimi kontrol ederim böylelikle ne kadar fanatiğim diye :D

onurkarakose dedi ki...

Bakis acin oldukca hos. Bu demokrat tavrindan dolayi seni kutluyorum. Sonucta yazdigimiz yorumlari ilk etapta yalnizca sen gorebiliyorsun ve yayinlayip yayinlamamak sadece senin elinde. Tekrar tesekkurler.
(yorumun uc kez gelmesi bilgisayar konusunda ozurlu olmamdan kaynaklaniyor :p)


1) Oncelikle Houllier'i savunan birisi degilimdir. Ancak Houllier iki kez takimi sampiyonluk potasina sokmustur, Rafa'da yanilmiyorsam bunu sadece iki kez gerceklestirdi. Elbette ki Rafa'ya sevgim ve saygim var. Bir kez kazanip, bir kez kaybettigimiz sampiyonlar ligi finallerini, yari finallerini, o cok basarili 2008-09 sezonunu nasil unutabilirim ki..

2) Zaten ben, Hyppia'ya senede 15 mac sans vermenin mantigini sorguluyorum. Hyppia ile oynadigimiz maclar ile Hyppia'siz maclarimiz arasindaki kazanma oranlarini arastirmanizi isterim. Crouch'un basarisiz olduguna kesinlikle katilmiyorum. Adam, oynadigi hemen her macta yararli oldu. Cisse ve Baros'a da cok az sans tanidi Rafa. Bellamy'yi cok sevmem, ariza adamdir fakat dogru kullanildiginda inanilmaz yeteneklidir. Ha keza Rafa, Bellamy'nin vurdugu takim arkadasini da (Riise) gondermedi mi bu solbek yoklugunda.. Adam Roma'da ne kadar iyi oynuyor herkes goruyor.

4) Bu yazdigin oyunculardan Reina, Xabi ve biraz da Masc ile Kuyt haricindekiler beklenen etkiyi yapamamislardir. Skrtel, Agger gibi adamlar ya henuz potansiyellerine ulasamadilar, ya da eski takimlarindaki performanslarini sahaya yansitamadilar.. Bu tahlilde, Rafa'nin yaptigi en basarili transfer Luis Garcia'dir. Bize gelmeden once, Barcelona reserve takiminda oynayan, adi sani duyulmamis birisiyken, bizde kendini asmisti (ama Rafa, onu en iyi oynadigi sezon sonu satti, orasi ayri ;p) Torres konusunda aslinda pek de farkli dusunmuyormusuz. Fakat ilk mesajinda (daha dogrusu blogdaki yazinda) sanki bunu soylemek istememissin gibime geldi, neyse..

5) Liverpool tarzi kurumsalligin onde oldugu takimlarda bu tip oneriler oldum olasi vardir. Kusura bakmayin ama cok istese gecen sene alirdi. Roy Hodgson, Wilson'i Fulham'dayken de istiyordu. Roy'un ingiliz sevdasi kendisinin ingiliz olmasindan degil, UEFA'nin yeni kurallarina gore, takimlarin kadrolarinda belli sayida ayni ulkede yetismis ve kulubun altyapisinda yetismis oyuncu bulundurma zorunlulugudur (trained by nation and trained by club). Bunun haricinde de takim olgusunu arttirmak icin, mac icerisindeki dilin ispanyolca degil de, ingilizce olmasini saglamaktir. Bu konudaisi kolay degildir ama kensisine destegim tam.

6) Bu konuda sanirim hemfikiriz. N'Gog'u transfer edene soracaksin :)

7) Simdi de 18 yasinda? 17 yasinda oynatilmayip, 18 yasinda mi oynatilacakti :)

8) Fergie konusu apayri bir tartisma konusu ama aldigi kupalara, getirdigi hegemonyaya, duyulan saygiya, yetistirdigi oyunculara vs bakarsaniz Alex Ferguson'in Shankly, Paisley, Clough, Herrera, Ramsey, Michels, Herrberger, Robson, Lobanovski, Capello, Lippi, Munoz, Cruyff, Happel ve digerlerinden daha basarili oldugunu goruruz. Onu gecebilecek tek isim Jose Mourinho'dur ve bence bunu da 5-10 sene sonra basaracak.

Son espirin guzeldi :)

Shareef dedi ki...

1) tmm :D
2) Rafa'nın eleştirilecek yanlarınan biri çok sert olması.. Onun anlayışında şu var maçta sen düşünme ben senin yerine düşünürüm (taktik dehasıda olunca) bunun dışına çıkanı sevmiyor maalesef.. Bu dediğin futbolcuların takımdan ayrılmasına sebep oluyor. Crouch başarısız değildi ve Rafa'da gitmesin istedi (bununla ilgili açıklamalar yaptı zaten) Ama şu vardı Torres mi Crouch nu ? Bir tarafta 49 maçta 44 gol (yanlış olabilir) atan bir adam olunca Crouch'a süreler yetmedi.

4) Yinede bu takımın omurgası Rafa'nın oyuncuları

5) wilson'ı Rafa sezon sonunda alacaktı inan, sezon ortasında oyuncu satışından gelen parayı kullandırmadı patronlar. Mavinga 19 yaşından 21 yaş altı futbolcular oynayabiliyor biliyorsun register edilmeden. İngilizce dersen sahada zaten ingilizce konuşuluyordu o kadar ki Rafa bile ispanyollarla (maçta) ingilizce konuşuyordu.

Fergie bunların arasına gşrecektir maalesef ama o adamlar gibi çığır açan bir adam değil bana göre sadece şanslı doğru zamanda doğru yerdeydi :D

onurkarakose dedi ki...

2) rafa gitmesin istedi ama adama (croucha) cok az sans verdi.. ingiliz milli bir oyuncuya bu kadar az sans verilirse, adamin gitme istegi normal olur..

4) e tabiki takimin omurgasi rafanin ama birak da boyle olsun; bende takimin basinda 5 sene kalsam, takimin omurgasi benim olurdu :)

5) mavinga konusunda neyi tartisiyoruz anlamadim :) ingilizce meselesinde de sunu soylemek istiyorum; konusulan dil umrumda bile degil ispanyolca da konusulabilir ama takim, ingiiliz takimi oldugu icin, o dil konusulmali.. ben rafanin takimin tumuyle ing konustugundan kuskum yok ama isp oyuncular aralarinda veya antrenmanlarda ingilizce konusmuyorlar.. buna ispanyol kulturunu biraz olsun bilen birisi rahatlikla anlar.. roy hodgson da wilson'i taa fulhamdayken istiyordu.. rafa da elbet istedi ama bu konuda rafaya ovgu veya roy'a yergi yapilmamali..

fergie konusunda sunu soylemeliyim ki sans calisanin yanindadir.. aksi halde shanly ile paisley iyi hocalar degillerdi, sadece cok sanslilardi deseler ne diyeceksiniz? adamin hakini verelim, o olmasa manu sampiyonluk sayisinda bizi yakalayabilir miydi? bunu kim yapabilirdi? fergie oncesi manu'nun halini bilmeyenlere anlatabilirim.

sonuc olarak 1-2 konu disinda uzlasmis gorunuyoruz :)

Shareef dedi ki...

1-2 konuda kalsın o zaman değil mi? :D