28 Aralık 2010 Salı

LIVERPOOL NE YAPTI NE YAPAMADI (DEVRE ARASI RAPORU)



Kıymetli Liverpoolseverler son 2 maçımız ertelenmiş olsa bile şu gün itibariyle ilk devreyi bitirdi takımımız. Bizde düşündük ki istatistikleri çıkaralım ve Liverpool’umuzun ciğerini okuyalım :D

Bu ilk yarı da takımımız 28 maç yaptı ve bunların %42 sine tekabül eden 12 maçı kazandı (EL’de ki tıfıllar dahil)  9 u berabere bitti ve 7 adet yenilgi aldık. 6 sı Ligde olmak üzere 12 defa gol yemedik. Seyirci ortalamamız 38,170 kişi oldu bütün bu maçlarda (Lig maçlarında 4000 kadar daha yüksek), bütün bu maçlarda 1,93 gol averajıyla oynadık (Ligde daha düşük)

Gol dakikalarına gelirsek eğer, 1-15 dk 6 gol, 16-30 dk 6 gol, 31-45 dk 5 gol, 46-60 dk 8 gol, 61-75 dk 5 gol, 76-90 dk 7 gol ve 91-120 dk 1 gol atmışız.

Bireysel bazda bakarsak eğer, alttaki tabloya bakmak gerekir.. 33 futbolcu forma giymiş bu 28 maçta fakat biz sadece 10 ve üstü forma giyenleri buraya koyuyoruz. Kabaca bir bakınca görülecek ki Torres 18, Kuyt 15, Gerrard ve Johnson 15 maçta forma giyebilmiş. Gençlerden 10 maçı geçen bir tek Kelly olmuş..

İSİM
Maç
Gol
Jose Reina
24

David N'Gog
23
8
Martin Skrtel
23
1
Lucas Leiva
22
1
Jamie Carragher
21

Maxi Rodriguez
19
3
Fernando Torres
18
5
Sotirios Kyrgiakos
17
2
Raul Meireles
17

Paul Konchesky
16

Joe Cole
16
1
Milan Jovanović
16
2
Christian Poulsen
15

Steven Gerrard
15
7
Glen Johnson
15
1
Dirk Kuyt
15
4
Ryan Babel
14
2
Martin Kelly
13


Bütün bunlarla bağlantılı olarak sormak istiyorum size kıymetli Liverpoolseverler, ilk yarının oyuncusu kim ve hayalkırıklığı kim ?

İlk yarının oyuncusu 24 maç forma giyip kritik goller kurtaran ama birkaç maçta yumurtlayan Reina’mı ? 

Yoksa 23 maç oynayıp takımın en golcüsü olan, özellikle ilk başlarda katkısı göz ardı edilemez N’gog mu? Belki de bu sene izlediğim en iyi oyununu oynayan Lucas’tır ? Meireles’te yabana atılmaz kıymetli Liverpoolseverler..

Hayal kırıklığı kim peki Roy’un sürekli patlar inanıyorum ona dediği ve hafif hafif altını oyduğu Torres ? Süper solak :D Jovanovic yada Cole ? 

Kıymetli Liverpoolseverler yanda ki anketlere alalım sizi buyurun..   

4 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

-Birincisi takımının belli bir kimyası yok,bu şartlar altında; Torres gibi Cole gibi kalitesini daha önce ispatlamış,dünya çapında isminden söz ettiren oyuncular için HAYALKIRIKLIĞI tabirini kullanmak pek doğru olmaz kanısındayım...sezonun en büyük hayal kırıklığı Roydur bunda hem fikiriz..
-Roy efendi acaba hiç düşünmüş müdür? Torres kariyerinin en parlak günlerini geçirirken takımı nasıl bir oyun anlayışını benimsiyordu? veya Cole dan en iyi verimi nasıl alabilirim? Gerrard neden bu yıl biraz daha düşüş içinde?
-çok merak ediyorum kendi kendine bu soruları sormuş mudur?
-çıkıyor açıklama yapıyor şu olacak bu olacak...falanmış filanmış...
-KARDEŞİM SEN KİMSİN Kİ BÖYLE BÜYÜK BİR KULUBÜ VE BÖYLE BÜYÜK BİR TARAFTAR KİTLESİNİ BÖYLESİNE BASİT İFADELER KULLANARAK,SANKİ KARŞINDA ÇOCUK VARMIŞ GİBİ,VE HATTA DALGA GEÇER GİBİ İFADELER KULLANARAK AVUTMAYA KALKIYORSUN???
-bu takım ve taraftar senden başarı bekliyor,elinde dünya çapında yıldızlar ve pırıl pırıl gelecek vaad eden gençler varken sen başarılı olamıyorsan;bi zahmet bunu kabul et ve çekil kenara da alkışlayalım...
-koca yarım sezon geçmiş senin daha 1 deplasman galibiyetin var (o da güç bela)senden daha kim ne bekleyebilir ki...kimse birşey beklemiyor bari çıkıp milleti salak saf yerine koyan o salakça açıklamalrını yapma...
-yok zamana ihtiyaç var, yok torres daha iyi olacak (nasıl olacaksa) yok lucas en iyisi :P
-ROY İSTİFA!!!

Shareef dedi ki...

Roy istifa :D 40 kere söylersek olurmuş :D Bu arada comolli'nin el altından Deschamps ile görüştüğü yönünde bilgiler var ama, hayırlısı

fizyoterapist dedi ki...

-Deschamps gelsin, O'neil gelsin ama bir an önce gelsin :D
-dün royu eleştireceğim diye dzeko hakkında yazmaya vakit kalmadı :D
-şerif abi bu benim görüşüm dzeko bize ilaç gibi gelir..neden?
-biz son birkaç yılda bizim hucum anlayışımız ortadan torrese atılan toplarla,ara paslarıyla torresi topla buluşturup gole ulaşmak..
-tamam güzel ama yetmez..rakip tüm savunmasını bunun üstüne kuruyor.ortayı iyi tutuyor.oyun çıkmaza giriyor ve gol bulamıyoruz..
-özellikle son iki yılda kanatlarımız neredeyse hiç işlemiyor..en azından istediğimiz verimi alamıyoruz..
-eğer biz torres gibi yarayıcı hızlı ve akıllı bir forvetin yanına dzeko gibi yan toplardan gelen ortalarda etkili bir oyuncuya sahip bir oyuncuya sahip olursak..hem oyunu ortaya yığmaktan kurtarırız ve orta rahatlar;torres daha kolay topla buluşup daha çok fırsat yakalar..
-hem de kanat organizasyonlarıyla hucumumuza renk gelir..
-bir de rakip savunmalara değinelim..böyle bir hücuma anlayısı benimseyen ve böyle kaliteli forvetlere sahip bir takıma karşı ne yapabilirler..tüm savunma düzenleri ve kademe anlayışları alt üst olur..
-bir de siz değerlendirin bakalım şerif abi haksız mıyım?

Shareef dedi ki...

Çok haklısın fakat bugün kü haberler City bu işi bitirdi diye 35M a :D Biz başka bir yere tezgah açıcaz artık :D