17 Aralık 2010 Cuma

LIVERPOOL’UN RAKİBİ SPARTA PRAG



EL’de ki rakibimiz Sparta Prag kıymetli Liverpoolseverler..

1893 yılında kurulan Sparta Prag Çek cumhuriyetinin en önemli takımı hiç şüphesiz, yanlış bilmiyorsam en sonuncusu geçen yıl olmak üzere 35 kere şampiyon olmuşlar..

90 ların ikinci yarısından, 2000 lerin ilk yarısında CL müdavimlerindendiler fakat son zamanlarda gruplara kalmakta zorluk çekiyorlar..

Takımı Josef Chovanec çalıştırıyor ve en önemli futbolcusu (FM’de bende alıyorum sık sık) olarak Vaclav Kadlec gösterilebilir. Chelsea’den tutun da Liverpool’a kadar bütün büyük takımların istediği oyuncu henüz 18 yaşında ve Sparta Prag ile ilk golünü 16 yaşında atmıştı. Şu anda takımla birlikte 55 maça çıkmış ve 12 gol atmış durumda..

Son olarak köklü bir futbol ekolü olan bu takımının yetiştirdiği oyunculara bir göz atalım, Skuhravy, Nedved, Poborsky, Berger, Grygera, Hübschmann, Jarosik, Novotni, Rosicky, Lokvenc, Kovac liste uzar gider.. Ayrıca Repka ve Sionko hala takımda oynayan 2 futbolcu..  

3 yorum:

AliArslan1892 dedi ki...

Bizim için hayırlı olsun. Son bikaç sezondur Doğu Avrupa kulüpleriyle çok maç yaptık :D

aea dedi ki...

Ben bir maçı açık kanaldan, diğerini de tribünden izlemek için Beşiktaş'ın çıkmasını çok istiyordum. Olmadı sağlık olsun. Sparta Prag, Lech Poznan, Sporting Braga güzel rakipler. Umarım çeyrek finale kazasız belasız çıkarız.

Shareef dedi ki...

Ocak ayında hoca değişirse EL şampiyonu oluruz :D