7 Aralık 2010 Salı

LIVERPOOL 3-0 A.VILLA MAÇ SONU (EPL)




Rahat bir maç oldu, Liverpool çok topa sahip olmadan Mourinho sitili kazandı. Topa sahip olmadan kazandı diyoruz ama hiçbir dk ezilmedi.

Torres maç öncesi acil olarak Olalla yengemizin yanına doğuma gidince, acemi ceylan N’gog ve dağınık Babel’e bel bağlayıp maça çıkmak zorunda kaldık. Allah’tan Babel Lucas ile (Buyurun bakalım neler yazacağız daha) sahanın en iyilerindendi (Buna Konchesky’de eklenebilir) takım klasik 4-4-2 ile sahaya yayılmıştı. Herkes görevini layıkıyla yaparken, Skrtel ve Kuyt vasat gibi kaldı sanki :D

Zaman zaman Villa’nın bizi kendi sahamızda şok preslerle bastırma çabaları ise Lucas ve Meireles’in çok çabuk topu forvete aktarmasıyla Villa’nın aleyhine tehlikeler oldu, nitekim ilk 20 dk da 2-0 olmuştu bile.. Enteresan olarak 2. yarı da da Villa biraz daha gayretli olmaya başladığında harika bir hücumla (Mourinho hücumu) N’gog’un harika asistini söylemek lazım burada maç koptu gitti.

Burada Liverpool iyi yolda falan demicem ama kıymetli Liverpoolseverler, mehter takımı gibi bir ileri bir geri gidiyoruz ve Roy oldukça benim inancım böyle olacağı yönünde.. Villa gibi takımları yeniyoruz da bizim taktik farklılıklara ihtiyacımız olduğu Spurs, Arsenal gibi maçlarda öylece kalıyoruz. Futbolun bugünkü geldiği noktada kesinlikle (extra görevler yüklenmeyen) 2 forvet ile oynamak saçmalık. Daha zorlu maçlarda o 2. forvet atıl olarak kalıyor ki buna Roy’un futbol aklının (geri zekalı olduğundan değil ama elinden bu geldiğinden) yetmeyeceğinin düşünüyorum..

Neyse Comolli abimiz bakar 2. devre değerlendiriri bu konuyu (İnşallah).

Reina Liverpool’un şanlı tarihine geçti. 198 maçın 100 ünde gol yemeden sahadan ayrıldı ki bu yeni bir kulüp rekoru.. Sağolasın Reina, Mehmet Özkan’ın salladığı Rafa ve yine Mehmet Özkan’ın salladığı Carra  Hepiniz bu takımın efsanelerisiniz ve YNWA


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Paul Konchesky, Sotirios Kyrgiakos Martin Kelly, 84), Martin Skrtel, Jose Raul Meireles, Maximiliano Maxi Rodriguez (Fabio Aurelio, 76), Dirk Kuyt (Joe Cole, 80), Ryan Babel, Leiva Lucas, David N'Gog

GOLLER: N’gog 14, Babel 16, Maxi 55



A.VILLA: Brad Friedel, Luke Young, L, Stephen Warnock, Richard Dunne, Ciaran Clark Nathan Delfouneso, 46), James Collins, Stewart Downing, Stephen Ireland, Marc Albrighton (Robert Pires, 65), Jonathan Hogg, Gabriel Agbonlahor (John Carew, 66)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Delirmek üzereyim.Ulan Roy,55 de maç 3-0 olmuş zaten bitmiş lan 76. da niye yapıyorsun ilk değişikliği.Gerçekten ben taktım bu Roy un oyuncu değişikliklerine.Alacaksın 60 da bir tane.Bu farz yani.Sanki her an 4 tane yeriz de yeniliriz gibi bir tereddüt içerisinde de o yüzden böyle sonlara oyunu sogutmak için yaptıgını bile düşünmeye başladım.
MOTM