28 Şubat 2010 Pazar

LIVERPOOL 2-1 BLACKBURN MAÇ SONU (EPL)













Rafa mucize işler yaptı, hiç beklemediğimiz bir kadro sahaya sürdü… Masch sağ tarafta başladı ve öyle bitirdi ama Lucas’tan daha iyiydi ortasahada.. İlk kez çok uzun süreden sonra ard arda paslaşmalar izledik Liverpool’da özlemişiz. Gerrard bu takımda şu an yegane oyun kurucu,bu belgelendi.. Kuyt Torres’in arkasında bence çok iyiydi. Aurelio eğer Insua’yı dinlendirmek için oynadıysa tamama yoksa artık bu takımın yedek sol beki bana göre.. Cam adam sakatlanıp çıktı zaten.

Bu şekilde oynarsak bu sezonu kurtarabiliriz belki 4. olarak. Gerrard kötü bile oynasa hakikaten çok farklı oluyor. Bunu bundan sonra da değerlendirmeliyiz. Torres gol attı ama ondan önemlisi ta buradan görünen bir şey, takım o sahadaysa çok daha kendinden emin oynuyor. Attığı golde onun yerine Ngog olsa topu kaybettiğinde o bölgeye doğru hareketlenmezdi gibi geliyor bana. Son dakikalarda iğrenç top oynayan Blackburn iyice her topu Samba’ya şişirmeye başladığında Reina harika bir top çıkardı ve son umutları da yok oldu adamların. Yalnız yazmazsam olmaz Diouf gıcık etti beni. Hakem rakibe bol sarı çıkardı ama 2 kırmızıyı atladı bana göre, Chimbonda ve Nzozi atılmalıydı.

Zor yendik ama bu maç beni umutlandırdı çünkü sahada aslında bizim kadrodan çıkabilecek en iyi ve çok boyutlu bir kadro vardı. Benayoun, Kuyt ve Maxi kendi içlerinde rotasyon bile yaparak oynayabilirler yani. Bunun yanı sıra Masch ortasahaya sağdan destek olarak (bkz Mourinho ve Essien ) çok farklı bir oyun oynanabilir.

LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Daniel Agger, Fabio Aurelio (Emiliano Insua, 39), Jamie Carragher, Steven Gerrard, Yossi Benayoun (Ryan Babel, 81), Maximiliano Maxi Rodriguez, Javier Mascherano, Lucas Leiva, Fernando Torres (David N'Gog, 90), Dirk Kuyt

GOLLER: Gerrard 20, Torres 44


BLACKBURN: Paul Robinson, Christopher Samba, Gael Givet, Martin Olsson (Pascal Chimbonda, 51), Michel Salgado, Morten Gamst Pedersen, Steven N'Zonzi (Vince Grella, 60), Keith Andrews, El Hadji Diouf, David Hoilett (Jason Roberts, 65), Nikola Kalinic

GOL: Andrews (P) 40

7 yorum:

winston barian dedi ki...

60.dakikadan sonra resmen oyundan düştük, gerrard da ortada görünmeyince masch hem sağ bek hem de orta saha oynadı.
yossi etkisizdi ve riera neden tercih edilmedi? ya da oyun hakimiyeti blackburn'e geçtiğinde (anfield 'da ne utanç verici!) neden hemen değişiklik yapılmadı?
kuyt-maxi-yossi sürekli yer değiştirerek mi oynadılar yoksa geçen haftanın kafa karışıklığının devamı olarak dolandılar mı? bu çok ince bir çizgi karar vermek zor ve bir ara sıkıntıdan göz kapaklarım ağırlaştı.
dakika 70 civarı gerrard oyun kurup orta sahayı geçmiş takım atak halinde ve sağ kanattaki lucas'ı görüyor. lucas hemen topu durdurup yanındaki maxi'ye veriyor maxi kafasını kaldırıp yine lucas'a veriyor ve 14-16 antremanındaki yeteneksiz tıfıllar gibi bu ikili her defasında topu istop ederek yerine çoktan yerleşmiş blackburn savunması karşısında paslaşıyorlar. en son masch "zyqerim oynayacağınız topu lan" diye araya girerek kaptığı topla orta sahaya dönüyor. oyunu özetlemek ve kimlerle hücum yaptığımızı düşünmeniz açısından verdim bu örneği.
diouf da sınır dışı edilmek istiyor galiba. adam mı kalmadı gidip gerrard'a sarıyor.

Shareef dedi ki...

Kuyt maxi ve yossi dönerek oynayabilirler ama, bence bu maçta bence kafaları karışıktı :) Lucas takımı yavaşlatıyor gerçekten bunda bence en önemli sebep takımda tek benden gitsin diye topu veren adam olmasının payı büyük. Skrtel yada Soto olsa o hakimiyet Blackburn'e geçmezdi onun için bence bu durum bu maça özgü ve Carra'nın fiziksel yetersizliklerinden olan bir durum gibi geldi. Masch nazar değmesin 90+2 de kaç metre depar attı öyle..

winston barian dedi ki...

masch'ın sağ bekte kullanılması çok doğru, hem mevkisine bakıyor hem de orta sahaya destek veriyor. bu sene takımımız o ve kuyt'ın 2 kişilik oyunuyla ayakta kalıyor.(sahada gezinenlere karşılık şövalyeler)
aqua yine mi hastalandı bir bilginiz var mı? hiç olmazsa sene sonra roma'ya geri versek de 3-5 bir şeyler kalsa klüp kasasına.
mevcut durumla geleceğe bakınca iş daha da umutsuz. borçlar kazmalar ve gelecek sene bonservissiz ucuz futbolcularla verilecek 4. lük mücadelesi pompey'in başına gelenler ortadayken şükür mü desek lanet olsun mu bilemiyorum.
en çok da spormax teki spikere üzüldüm. tek maçtan yattı galiba:))

Shareef dedi ki...

Aqua'dan ümit kesti Rafa :) Seneye bakıcaz ona sanıyorum.. Lucas yada Masch'ın yerine olmadı Gerrard'ı da kesemiyordu belki haftaya oynar :)

Biz pompey gibi olmayız bence dünya da bir markamız var şanssızlık ki bu kazmalara düştük..

Spiker pis yattı galiba :) son dk lar çok iyiydi hakikaten

oğuzhan dedi ki...

zorlu blackburn maçından 3 puan aldık çok sevinçliyiz.
shareef herhalde sadece ilk yarıyı izledin de bu yorumu yazdın :) ikinci yarıdaki halimiz nicedir, nasıldır hiç bahsetmemişsin.Ama ilk yarı eski zamanlardan enstantaneler de sunduk.
Rafa futbolcu harcama listesine Aqua' yı da koyacak anlaşıldı.
Masch süper oynadı ama onu DR de oynatmak çok büyük haksızlık. Ben olsam maça şu 11 le çıkardım(CM diliyle):
GK-Reina DL-Insua DR-Deggen DC-Agger DC-Carragher AML-Riera AMR-Maxi MC-Masch MC-Gerrad AMC-Kuyt SC-Torres (Lucas süresiz kadro dışı)Benayoun da kesinlikle ilk 11 oyuncusu diil, ilerleyen dakikalarda oyuna girer.
dünkü maçla ilgili en acı olay maçın adamının Reina olmasıydı. Kendi sahamızda Blackburn gibi deplasman özürlü bi takıma karşı ikinci yarı skoru korumak için bu kadar uğraşıyorsak, takımda mental açıdan da sorunlar var demektir.
Neyse yazıyı iyimser bitiriim :) İlk yarıdaki oyunu 90 dk.ya yayabilirsek 4.lük gelebilir. İnşaallah diyorum artık.
Bu arada Liverpool Porstmouth la da kıyaslanmaz. bunu benim gibi karamsar biri bile yapmazdı siz yapmışsınız :)

Shareef dedi ki...

İlk öncelikle benim fazlaca iyimser biri olduğum anlaşılmıştır heralde :) İnanın 2 hafta önceye kadar 3-5 puan kaybetsek kalan maçlarda şampiyon olabilirmiyiz diye düşünüyordum :) Bu 2. yarıyı neden yazmadığımın ilk nedenidir. 2. neden ise bahsettiğim gibi Samba'yı öz. sonlara doğru ileriye dikerek Big Sam, Kalinic ile beraber gol aradı şişirip topu, ama ben Soto yada Skrtel olsa bu kadar sıkıntı yaşamayacağımız düşüncesindeyim. Carra'nın fiziksel zaafları sebebiyle oldu bu.Benayoun yorumuna katılıyorum. 2. yarı girer driblinglerle bir seçenek sunar takıma, fakat anlayamadığım Rafa neden Riera'yı oynatmıyor, bildiğim kadarıyla tuttuğu bir futbolcu ama Masch'a haksızlık ama :) Lucas'ı da idare etti sağ kanattan süperdi :) Aqua harcanmaz ama Rafa bence (son haftalarda öz.) yer bulamıyor ona..

Shareef dedi ki...

Çok ama kullanıyorum bu arada kusura bakmayın ama :)