21 Aralık 2009 Pazartesi

LIVERPOOL’DA TRANSFER – 9















Kıymetli Liverpoolseverler, ocak ayına günler kala, transfer haberleri çıkmaya devam ediyor.. Bir yandan Kazma patronlarımız para bulmak için hisselerinin bir bölümünü satmaya adam ararken, gelecek paranın bir kısmını da transfere ayırmayı düşünüyorlarmış (tahminen 10-20 M arası) kalan para da stad için harcanacakmış.

Rafa bunun üzerine satılacak birkaç oyuncunun parasını da koyarak birkaç futbolcu almak istiyormuş.

Bizden gitmesi muhtemel oyunculara bakalım önce…

GİDECEKLER:

Dossena: Bu adamın kalma şansı kalmadı desem yeridir. 6 M na almıştık bu adamı en az 4 M a gidecek gibi duruyor.. İnşallah

Babel: Henüz 22 yaşında fakat Rafa’nın sabrını iyice taşırmış durumda, onun için sürekli bir şeyler göstermesi lazım diyor ama oda en az 7M a gidecektir bu takımdan, Olası bir Suarez yada Elia takasında da kullanılabilir.

Kyrgiakos: Onun için 2 M verilirse Rafa hemen gönderecektir. Kelly skatlıktan dönünce ve Ayala’da bu performansını devam ettirirse 4 opsiyon olarak 2 sinden 1 kullanılacakmış.

Voronin : Rafa onun yetenekli ve yavaş olduğuna inanıyor, taliplerinden Hertha Gekas’ı kiraladı ama hala Almanya’da birkaç talibi var ve Rangers’ta istiyormuş, 3 M verene onu veririz, bir ihtimal Elia takasında kullanılması.

Degen: Bu oyuncumuzla ilgili bazen haberler çıkıyor buda 2 M eder heralde J

Spearing: Cardiff’e kiralık gitmesi gündemdeymiş .

Ecclestone: Swensea’ya kiralık gitmesi gündemdeymiş

Kelly: Sheffield Utd. Kiralık gitmesi gündemdeymiş.

Darby: Preston North ENd’e kiralık gitmesi gündemdeymiş.

Irwine: Huddesfield kiralık gitmesi gündemdeymiş.

Amoo: Barton Albion kiralık gitmesi gündemdeymiş..

Masch: Hem Barça’nın Robinho yada Fabregas’a yönelmesi hemde Liverpool’un satmaması sebebiyle en azından sezon sonuna kadar burada..

GELECEKLER:

Moses: Crystal Palace’lı 19 yaşındaki oyuncu için en şanslı aday bizmişiz, İngiltere medyası Rafa bu çocuk için istenilen 5 M u verecek, gözünü kararttı diyor. Oyuncuyla ilgilenen diğer takımlar ise Spurs, Barça ve Hoffenheim imiş. Moses 2007 den beri C.palace ile 55 maça çıkmış ve 9 gol atmış.

Upson: Ocak ayında satılabilirmiş ve peşinde M.City gibiparalı kulüplerinde olduğu 5-6 kulüp var. Bana kalırsa zor yani.

RVN: Adamımızı Rush’ta istediğine göre iyi olur, Nistelrooy’u Ocak ayında kiralayacakmışız sezon sonuna kadar ve 2 M a satın alma opsiyonu bizde olacakmış.

Van der Vaart : Onu da ilk etapta kiralayacakmışız satınalma opsiyonu 7 M olacakmış.

Barry: Hughes kovulunca, son haftalarda zaten formsuz olan Barry gitmek istediğini bildirecekmiş diye söyleniyor, kapıda kimin beklediği sır değil J Rafa

Suarez: Ajax’lı oyuncu bu yıl patlama yaptı, büyük alıcıları olmazsa Liverpool almaya çalışacakmış.. Fakat Ajax’ta ki gibi forvette değil sol açıkta oynayacakmış.

Elia: Hamburg’lu oyuncu için Liverpool girişimde bulunabilir diye söyleniyor.

Chiellini : Juventus’lu oyuncu hem göbekte hemde sol kanatta oynuyor, yazın Liverpool almaya çalışacakmış 17M’a ..

Toni: Bayern’li Toni geçtiğimiz hafta İtalya’ya dönmeyeceğim EPL yada La Liga’da oynayabilirim demişti. Liverpool zemin yokluyormuş J

Not: Resimde ki çocuk Moses..

7 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

-rvn den sonra toni transferinin çıkmasından korkuyordum ve korkum gerçeğe dönüştü :)
-Chiellinin alınmasındaki amaç nedir?
-Rafa nın o city e para için gitti demesinden sonra barry nin liveprool a gelmesi düşündürücü(gelse çok iyi olur ama)
-upson a hiç gerek yok.
-degen in gitmesini istemiyorum :) seviyorum bu adamı

winston barian dedi ki...

barry konusunda rafa'nın haklı olduğu çok nokta var ; dahası uzaktan takip eden insanların yorumları yanlış bir genel kaideyi oluşturuyor. nedir? diyorlar ki rafa xabiyi satıp yerine adam koymadı// barry diye tutturdu xabiyi erkenden gözden çıkaradı. yanlış! bu değerlendirmeyi yapabilmek için geçen sezona değil ondan bir öncekine bakmak lazım. xabi o sene formsuzluk, sakatlık gibi etkenler neticesinde forma yarışını kaybetti.masch'ın da takıma ısınmasıyla o sezonu yamulmuyorsam 15-20 maç ile kapadı. sene sonunda rafa ileriye dönük rotasyonu düşünerek kazmaların karşısına şu senaryoyla çıktı(tahmin yürütüyorum) ben gerrard'ı forvete çekiyorum. bana masch'ın yanında senede 30-35 maç oynayabilecek bir orta saha oyuncusu lazım. xabi ile bu senaryo sekteye uğrar.2005 zafer sezonu haricinde xabinin sürekli inişte olan form durumundan hareketle.barry'nin ise o seneye kadar villa'da 30 maçın altına düşmüşlüğü yok!! kazmalar da dediler ki(yine atıyorum) rafacığım bizde o kadar para yok o taktik dediğinden de bi bok anlamadık sen barry'i istiyorsan futbolcu satarak kaynak oluştur(diğer big four üyeleri ya da onu bırak baş altı takımlarda redknapp/o'neill/moyes'in hangisine böyle bir transfer yaptırmışlardır?) rafa da çaresiz xabi'ye müşteri aradı(takıma bir dünya ispanyol topçu dolduran adam durduk yere vatandaşlarından en iyisini neden gözden çıkarsın?)iş yattı;xabi de bu keleği hiç unutmadı;cevabını geçen sene ağır bir şekilde verdi.geldik bu güne. barry hiç de fena olmaz. gerrard'ın da kankası..

Shareef dedi ki...

Chiellini defans kavi olsun diye alınacak Agger'le mis gibi olur ama alamayız..

Shareef dedi ki...

Zaten ortasaha rotasyonu bu yüzden mahvoldu, masch'i almak için sissoko yu verdik, barry için alonso'yu satmaya çalıştık.. Aslında bir big four üyesi takım ne yapardı, hepsi dururken lucas'ı satar barry'yi alırdı. Ne olurdu ortasaha rotasyonu, alonso, masch, sissoko, barry hangi ikisini oynatırsan oynat çık barça'nın karşısına bakalım ne oluyo.. Rafa'nın eline iki kere şampiyonluk hamlesi geçti birinde kazma patronlar barry'Yi almamakla harcadılar.. ikincisi alonso gidicem diye tutturarak bu fırsatı elinden aldı Rafa'nın.. Forvet rotasyonu da farklı olmadı, Bellamy arıza yapınca satmak zorunda kaldı, ardından Keane isteneni veremedi hemen transfer yapabilmek için geri verdi, Crouch yedek olmayı istemedi.. Takım oradan gitti. Bu patron derdinden de bence hemen kurtulup bir daha bir amerikalıya forma bile satmamak lazım, oradan gelecek para eksik olsun..

winston barian dedi ki...

o saydığın orta saha ile yapabileceklerimizi tahmin bile edemiyorum. bedelleri düşününce wenger'in transferlerini bile cebinden çıkaracak bir operasyon. Maalesef olmadı:( Rafa'nın bunu tekrarlaması bir daha mümkün müdür? Bu değerlendirmeyi yapabilmek için 3 sene bekledik belki de 3 sene sonra zamanında aquilani'yi almakla ne kadar iyi yaptığını söyleyeceğiz rafa'nın

Shareef dedi ki...

Aqua konusunda, çıkan kısımdan anladığım Rafa haklı, haklı olduğunu düşündüğüm için şimdi o konuda yeni yeni tekrar umutlanıyorum. Ne dedi Rafa hep Aqua konusunda biz onu 1 yada 2 maç için almadık 5 yıl için aldık, sakatlığı tamamen geçti fakat fiziksel oyuna alışması lazım burada oyun İtalyadan daha hızlı oynanıyor. Zamanla hızlanacak.. Arsenal maçında Aqua'nın o hali beni büyük hayalkırıklığına uğratmıştı herkes koşuyor topla o duruyor sanki çok yavaş hem müdahaleleri, hemde pasları top sürmesi.. Bence aqua'nın gelişinden 3 sene sonra iyi oldu deriz :) Birde şu varki, Wenger'in Aqua'dan vazgeçme nedeni sakatlığı.. Wenger onu ortasahaya monte edecekti, bu referansta iyi bence :) Bu dönemi bu kadar perişan olmadan geçirebilsek Aqua göze batmadan daha fazla oynayacaktı, hermaç 5-10 dk. onu da yapamadık.

Man Of The Match dedi ki...

ben vorornin in de yıl sonuna kadar takımda kalması taraftarıyım.neden? liverpool ayarında değil bunu herkes biliyor ama yinede yetenekli bir oyuncu ne yazıkki rafa onu sildi artık ve bana kalırsa son maçta dossena oynayacagına voronin oynamalıydı.çünkü iki ayağını da kullanabiliyor ve 2007-2008 sezonunda oynadıgı maçların çoğunu sağ açık pozisyonunda oynadı sol da da zaten oynayabiliyor.bence cavelieri ye de gerek yok david martin orayı idare edebilir.kyrgiaos,dossena,zhar en başta gitmesi gerekenler :)