27 Ağustos 2011 Cumartesi

LIVERPOOL 3-1 BOLTON MAÇ SONU (EPL)



Ne büyük bir temaşa, ne büyük bir zevk. Ne zeka ama.. Geçen yıllarda Liverpoollu futbolcular top oynuyordu kıymetli Liverpoolseverler. Bu sene ki bu adamlar şiir yazıyor inanın.. Kimi kadife sol ayağıyla, kimi raket gibi sağ ayağıyla kimi de zekasıyla yazıyor da yazıyor 90 dakika içerisinde..

Böyle giderlerse inanılmaz bir takım olacaklar. Kimi sayalım ki 50 metreden Downing’in sol ayağının içine pas atan C.Adam’ı mı? Yoksa sanki ipek bir eldivenle rakipten topu çekip alan Lucas’ı mı?  Belki de Kelly’nin sakatlanmasıyla oyuna giren içine Dani Alves kaçmış Skrtel’i anlatmak lazım. En güzellerinden biri Suarez’in maç kaç kaç olursa atamadığı gol yüzünden hırsını/sinirini/ıstırabını görmek yüzünde.. Onda hep kazanan o büyük içgüdüden var.. Bugünün kazancı Henderson oldu bizim adımıza ama bu yılın kazancı kesinlikle C.Adam ile Downing kıymetli Liverpoolseverler.. Unutursak büyük haksızlık ederiz Enrique ne şahane bir adam bugün yaptığı 3-4 akıllı ortayı değerlendiremedik uyum arttıkça bunlar gol olacak kıymetli Liverpoolseverler..

Bu maçta ki benim için en güzel şeylerden biri de, takım zaman zaman ritmini kaybetti. Düşünün bu futbolcular böyle giderse aralarında ki uyum artınca nasıl bir oyun oynarlar..

Hepsi iyi hepsi güzel ama bir paragraf Lucas’a; ortasaha da epik bir oyun ortaya koydu bugün.. Top kaptı en önemli anlarda, pas attı.. Saha da sanki birden çok vardı.. Şimdi bakınca acaba diyorum kıymetli Liverpoolseverler Masch ile oynadığı o berbat sezonda sorun kimdeydi acaba ? Ben eminim şu anda Kenny onun ismini Reina’dan hemen sonra yazıyordur tahtaya..

Sahada bu kadar güzel şeyler mi vardı sadece derseniz hayır derim. Bir hakem vardı sahada aman aman kıymetli Liverpoolseverler. 2 mutlak penaltımız (bazılarına göre 3-4 de olabilir) verilmedi. Geri pası zaten bilmiyor heralde adam o neyse :D




LIVERPOOL: José Reina, José Enrique, Martin Kelly (Martin Skrtel, 30), Daniel Agger, Jamie Carragher, Lucas Leiva, Jordan Henderson (Maxi Rodríguez, 77), Dirk Kuyt, 
Charlie Adam, Stewart Downing, Luis Suárez (Andy Carroll, 77)

GOLLER: Henderson 15, Skrtel 52, Adam 53



BOLTON: Jussi Jääskeläinen, Gary Cahill, Grétar Steinsson, Zat Knight, Paul Robinson, Nigel Reo-Coker, Martin Petrov, Chris Eagles (Tuncay, 57), Fabrice Muamba (Mark Davies, 26), Ivan Klasnic,Kevin Davies (Darren Pratley, 71)

GOL: Klasnic 92



King Kenny Ne Dedi; Maçtan sonra King Kenny takım oyununa vurgu yapmış. Yeni oyuncular gol attığına göre uyum sorunu da aşıyoruz demiş. Downing ve Suarez gol atamamasına rağmen çok iyi oynadı demiş. (Hatta Suarez maçın oyuncusu demiş) Suarez birgün diğerlerinden iyi olabilir yada bir gün gelir diğerleri ondan iyi olabilir önemli olan kaliteli oyun oynayabilmek sahada ve saygı duymak diğerlerine..




3 yorum:

winston barian dedi ki...

böyle bir futbul iştahı karşısında sadece ayaklarınızı öne doğru uzatıp maçın keyfini çıkartabilirsiniz.

90+2'de carra, coates'i mi selamladı?

Ali Ece dedi ki...

Steve McManaman-Robbie Fowler-Barnes'lı Roy Evans kadrosundan beri en estetik, en göze hoş gelen "en Liverpool" futbol sergilendi. Gerrard döner ve sakatlanmazsa? Neden olmasın diye soruyorum, yoksa 21 yıldır beklemekten tamamen kafayı yediğimi mi itiraf ediyorum?

Shareef dedi ki...

Valla bende içten içe gizli gizli büyütüyorum içime kimseye tam söyleyemeden.. Bir biz "en Liverpool" olurken birde Spurs'e Arsenal'e ve hatta Chelsea'ye bakıyorum.. Allah Allah diyorum :D