20 Ağustos 2011 Cumartesi

ARSENAL 0-2 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)


11,5 yıl sonra harika bir galibiyet.. Maçın ilk 5-10 dakikasından sonra yakalanan üstünlük maç sonuna kadar devam etti kıymetli Liverpoolseverler.. Takımımız boğucu bir baskı yapamıyor ama geçen haftaya göre orta sahada pas alışverişinde gözle görülür bir iyileşme vardı.

Bu hafta sanki görevler daha iyi anlatılmıştı takıma, C.Adam pas akışının atardamarı olduğunu gösteriyor, Lucas ortasaha da kesiciliğin inceliklerinden örnekler veriyordu karşı takımda ki Frimpong’un aksine.. Enrique geçen hafta sadece 1 antrenmanla maça çıkmıştı ve vasat bir performans sergiledi. Aradan geçen bir hafta bile oyununu 2-3 kat ileriye taşımasına yetmiş. Eğer bugün Wallcott’un adını duymadıysanız müsebbibi Enrique’dir derim. Görülüyor ki haftadan haftaya uyum arttıkça takım çok daha iyi oynayacak.

Bence şu an için 2 temel problemimiz var gibi, ilki Henderson; Henderson çok kötü oynuyor o kadar ki sahada ayaklarına dolaşıyor top, önünde ki adamı görmesine rağmen ayağından çok açıyor topu ve basit top kayıpları yapıyor. Fakat King Kenny onu 2 maçtır oyunda tutuyor ısrarla onu, sanıyorum 20M £ transfer bedeli onu biraz strese sokuyor. Henderson kendine güvenini tekrar kazanmalı yoksa Gerrard gelince işler daha sıkıntılı bir hal alacak ve forma yüzü göremeyecek..

İkinci Problemimizde Kuyt / Suarez sorunsalı; ileri üçlüde Suarez oynasa Kuyt’ın ortasahaya yardımı, çalışkanlığından mahrum kalıyor takım. Kuyt oynarsa Suarez ve Carroll ile yakaladığımız hücumda ki çeşitliliği yakalayamadığımız gibi Suarez’in müthiş gol yeteneği ve defans yıpratıcılığından mahrum kalıyoruz. İyi ki bu sorunu ben çözmek zorunda değilim kıymetli Liverpoolseverler :D  King Kenny’ye kolay gelsin diyoruz..

Son olarak birkaç kişisel performanstan bahsedelim, Kelly bence çok iyi bir maç çıkardı kıymetli Liverpoolseverler boyuna göre çok hızlı, ayağı düzgün bu maçtan sonra Flano’nun önündedir rotasyonda yeri.. Enrique’den bahsettik yukarıda zaten çok iyi bir maç çıkardı oda tıpkı Lucas gibi, C.Adam ortasahadan kaleye vurduğu toplarla bize Alonso’yu hatırlattı, ondan sonra ilk kez adam gibi derin paslar atan, adam gibi pas akışını sağlayan bir adama sahip olduk.. Downing’de iyilerdendi ama bize verebileceklerinin bir iki level altında şu an nasıl desem çok efektif değil henüz..

Son olarak eklemeden geçmeyelim ilk golde Suarez ofsayt ama bu maçı kazandığımız gerçeğini değiştirmeyecekti..


ARSENAL: Wojciech Szczesny, Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny (Ignasi Miquel, 16), Carl Jenkinson, Emmanuel Frimpong, Samir Nasri, Andrey Arshavin (Henri Lansbury, 72), Aaron Ramsey, Theo Walcott (Nicklas Bendtner, 80), Robin van Persie


LIVERPOOL: José Reina, José Enrique, Daniel Agger, Martin Kelly, Jamie Carragher, 
Stewart Downing, Charlie Adam, Jordan Henderson, Dirk Kuyt (Raul Meireles, 71), Lucas Leiva, Andy Carroll (Luis Suárez, 71)

Goller: Ramsey (kk) 78, Suarez 90


King Kenny Ne Dedi; Gözbebeğimiz King Kenny aldığımız skorun bu sezon takımımızın ne kadar iyi olduğunu kanıtladığını söylemiş. Geçen hafta Suarez’i oynatarak biraz romantiklik yaptığını ayrıca Suarez’e de haksızlık ettiğinden bahsetmiş. İyi oynadı gol attı ama bize henüz katıldığından (Copa America sebebiyle) enerjisi düşüktü ama antrenmanlarda ki performansı sebebiyle ona bir maç vermeyi düşündüm demiş. Meireles ile ilgili ise zor bir sezon öncesi hazırlığı geçirdi sakatlık yaşadı diyerek neden yedek kaldığını da açıklamış.. Arsenal ve Wenger’i öven Dalglish transferle ilgili kaçamak cevap vermiş.


5 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel insan,neden barca'yı sevmiyorsun?

Shareef dedi ki...

:D barça'yı seviyorum aslında, hatta Messi'ye ve Xavi'ye özel hayranlığımda var. Sorun Barça değil Türkiye'de ki bir kısım barçalılar.. Sanki Real'i sevmek günah gibi davranıyorlar küfür bileediliyor ne faşistliğimiz kalıyor.. Ne de Mourinho gibi bir şerefsizi sevdiğimizden insanlığımız kalıyor.. Yoksa bireysel baktığımızda Barça'lı futbolcuları çok daha fazla seviyorum Madridlilerden (Basquets hariç o bence Pepe ayarında futbol katili) Ama bunları rahat anlatacağımız bir platform yok maalesef..

Adsız dedi ki...

Tamam şimdi oldu :D

Ali Ece dedi ki...

Liverpool, Arsenal'i bir PL maçında Londra'da yendiğinde golü Titi Camara atmıştı. Maç sabahı babası ölmüş, ona rağmen çıkıp golünü atmış, sonra da dizleri üzerine çöküp ağlamıştı. Şimdilerde Gine'de spor bakanı olmuş:)))
Kelly harikaydı.
Enrique, Staunton ve Riise iler beraber son 20 yılın en iyi LFC sol beki olmaya aday gibi...
Gizli kahraman yine Agger'di sanki... Geriden pas trafiğini başlatması, oyun vizyonu falan, lütfen artık sakatlanmasın...
Coates gündemde, bir de Bellamy. Bellamy'nin geri dönme ihtimali üzerine ne düşünüyor, hissediyorsun?
Sanki hem açık olarak hem de santrfor olarak N'Gog'un yerine kısa vadede iyi bir çözüm gibi gözüküyor. Suarez dışında hızlı bir forvetimiz yok gibi, Bellamy geçen sezon 31 yaşında bile Cardiff'te hızıyla çok iş yaptı. Sen ne dersin?

Shareef dedi ki...

Bellamy gelirse diye içten içe çok seviniyorum aslında.. Arıza ama cardiff'te ve Özellikle City'de beni tekrar kendine hayran bıraktı.. Bellamy ile birlikte hücum hattımız daha sağlam olacak orası kesin.. Coates başkan yardımcısı açıklama yapmış harika bir teklif Liverpool'un teklifi ve kabul ettik diye.. Copa Ameiraca'nın en iyi genç oyuncusu seçildi yanılmıyorsam.. Çok memnunum takımdan çook :D