23 Ekim 2009 Cuma

LIVERPOOL’DAN HABERLER-4














  • Sevgili Liverpoolseverler, bugünkü haberlerimize Rafa’nın açıklamalarıyla başlayalım. Haftasonu oynanacak maç için; “Bu maçta en önemli şey sakin kalabilmemizdir, kazanırmıyız, kaybedermiyiz diye çok kafamıza takarsak bunun bize yararı olmaz” demiş. Ayrıca sözlerine; “Üst sıralardaki takımlar daha çok mağlubiyet alacak, bundan eminim. Evet pozisyonumuz daha iyi olabilirdi ama henüz ligin çok başı endişeye kapılmaya mahal yok. Hala şampiyon olabiliriz, geçen yıl bize çok şey öğretti. Biz çok berabera kaldık ama ManU bizden çok maç kaybedip şampiyon oldu” diyerek devam etmiş. Ve gönlümüze bir miktar su serpmiş.
  • ManU kaptanı Neville’da bir şeyler söylemiş dostlar; “Liverpool gibi başarıları, tarihi ve geleneği olan bir takıma saygı göstermelisiniz. Ama ben ManU fan ı olduğum için Liverpool’un yenilmesini istiyorum, aynı şey diğer taraf içinde geçerli tabiki” demiş. Ve şu şekilde konuyu bağlamış, “30 yıl yada daha fazla süredir sezonun en önemli maçlarını oynuyoruz. Liverpool bizim için M.City’den daha önemli bir rakip”
  • Liverpool’un ne işe yaradığı bilinmez sol beki Dossena bugün için şu açıklamayı yapıp bana keşke başka bir şey dileseydim dedirtti kıymetli liverpoolseverler. “Rafa ile çalışmaktan dolayı çok mutluyum, ama daha çok oynamak istiyorum. Rafa Benim profesyonelliğim saygı duyuyor ve potansiyelimi biliyor, bende onun kararlarına saygılıyım. Fakat gelecekte (sezon ortasıdır inşallah) Rafa’nın planları içinde olmayacaksam Napoli’nin de içinde olduğu başka bir kulübe gidebilirim.”
  • Liverpool efsanelerinden John Aldridge Liverpool oyuncularının gerçek karakterini Pazar günü göreceğiz (ManU maçında) demiş.
  • Reserve takım TD miz Mc Mahon Aquilani’nin ilk maça çıkmasından çok mutlu olduğunu söylemiş.
  • Aquilani ile ilgili Rafa; “ Daha zamana ihtiyacı var, geri dönüşü için çok dikkatli olmalıyız. O çok zeki bir oyuncu burada maçlarımızı izliyor, EPL’de hız ve fiziksel mücadelenin daha farklı olduğunu görüyor, sakatlıktan dönen oyuncular için adaptasyon daha zor olabiliyor” demiş ve eklemiş “Şu an sakatlığı tamamen geçmiş durumda fakat maç kondüsyonu eksik, bunu maç oynatarak kapatıcaz fakat hangi maçlarda ve ne kadar sahada kalacağını çok dikkatli analiz etmemiz gerek. Onu takıma koymak için doğru zamanı seçicez, Aquilani’de sürekli bir şeyler öğreniyor ve oynayacağı günü bekliyor”
  • Birde Aquilani ne demiş diye bakmazsak olmaz J “Bir an önce oynamak istiyorum fakat fizik olarak daha iyi duruma gelmem lazım, Beş yıllık kontratım var Liverpool’la ve en azından sözleşme sonuna kadar burada kalmak istiyorum”
  • En iyisini en sona sakladım sevgili dostlar, Pazar günü 10 000 kişilik bir yürüyüş yapacak liverpool taraftarları maç öncesinde. Bu yürüşün yapılmasının amacı kulüp sahiplerine daha önce yapılan Amerikalılar defol diyebileceğimiz etkinliklere yeniden başlama. Kazma ortakların maça geleceğini bilen taraftarlar stadyumda da protestolara devam edeceklermiş. (maç sırasında değil tabi) Bu protestoların önderliğini Spirit of Shankly (SoS) taraftar grubu yapoacakmış. 22 yılın en kötü başlangıcını yapan takım sorulduğunda (SoS) sözcüsü Paul Gardner “Bu durumun iki sorumlusu var Hicks ve Gillet. 245 milyon pound zarara soktular takımı yapımına başlanmayan stadyum projesiyle ve bu parayı kendi işlerinde kullandılar. Biz bu ortakların gitmelerini istiyoruz” diye konuşmuş. Bizde buradan Bu söylenenlere katılıyoruz ve hafta sonu İstanbul’dan da olsa bu protestoya destek vereceğimizi bildiriyoruz J .

Hiç yorum yok: