25 Ekim 2009 Pazar

LIVERPOOL 2-0 MANCHESTER UNITED


Nereden başlayalım maça bilmiyorum dostlar. Torres’in bir kere yakaladığı topu gol yapmasını mı? Benayoun’un bir türlü kaleye şut çekmeyip gol yapmaktan korkmasını mı? Aurelio’nun galibiyetteki öneminden mi? Bunların hepsini Noat Samisa’ya bırakalım biz yaptığımız gibi maçın genel görünümünü vermekle yetinelim şimdilik. Yalnız şunu söylemek istiyorum sevgili dostlar, Lucas izlediğim en iyi maçlarından birini çıkarmasına rağmen hala bu takımın en zayıf halkası. Ve son olarak Torres’i izlemesini öneririm bütün futbolseverlere, şu haliyle bile dünyanın en iyi forvetlerinden biri (hatta bana göre birincisi) ama hala kendini geliştiriyor. Attığı golde Ferdinand’ın çekmesine itmesine rağmen ayakta kalıp harika bir vuruş yaptı.

Son olarak eklemek istediğim bir şey de, Son dakikalarda hakemin verdiği bana göre EPL standartlarına göre çok ucuz 3 faulle Liverpool üzerinde baskının artmasına sebep oldu. Cara ile Owen’ın pozisyonu belki kırmızı kart olabilirdi ama Masch’ın 2. sarı kartı çok ama çok ağırdı. Ayaklarının ikiside kaleciye çarptığında yerdeydi.

LIVERPOOL: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Mascherano, Lucas, Kuyt, Aurelio, Benayoun (Skertl 92), Torres (N’Gog 81)

Yedekler: Ryan Babel, Diego Cavalieri, Philipp Degen, David Ngog, Martin Skrtel, Jay Spearing, Andriy Voronin

Goller: Torres 65, N’Gog 90+5

ManU: Van der Sar; O'Shea, R Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Scholes ( Nani 74), Carrick, Giggs; Berbatov (Owen 74), Rooney

Yedekler: Jonny Evans, Ben Foster, Gary Neville, Michael Owen, Anderson, Nani, Fabio










4 yorum:

winston barian dedi ki...

görkemli; çok görkemli bir zafer
hakem epl standartlarına göre çok gevrek bir yönetim gösterdi. oyun da sırf bu yüzden çok durdu ve olağan hastalığımız duran toplarda stres yaptık. insua'nın deli doluluğuna karşı ilk devre alanından çok "valencia" kaçırması ama ikinci yarı bunun önleminin alınması çok olumlu. tersine bennayoun ve kuyt'ın sürekli yer değiştirmelerinde zaman zaman sağ kanatta çakışmaları, bu kanalı tıkamaları ve bu yüzden johnson'un ofansif hiç bir varlık gösterememesi eksi bir durum. agger defansif alanda hatasız oynadı ama skertel'a göre avantajı yarı alana daha rahat top taşıması. Bence geri ikili artık genç ve diri skertel-agger ikilisinden oluşmalı ama bunun telafuzzu bile kop dolaylarında büyük suç hele ki carra'nın bu günkü performansından sonra. lucas konusunda yerden göğe haklısın. bu çocuk gerçekten "brezilyalı" mı?

Shareef dedi ki...

Carra nasıl canla başla çalışıyor. Nasıl yüreğini ortaya koyuyor. Skrtel ve Agger daha iyi olabilir gerçekten ama ben sahada Puyol'ların Maldini'lerin ve Carra'ların ve hatta Raul'ların hep olmasını istiyorum. Agger saskat değilse kesinlikle sahada olmalı çünkü iyi tek ve derin pasla çıkarabiliyor takımı..

oğuzhan dedi ki...

ilk olarak ölümüzün bile manu ya yetmiş olması, gerçek bir Liverpool taraftarı olarak en büyük gururumuzdur. gerçek Liverpool taraftarı demişken, Carragherın yerine Skrtelin oynaması gerektiğin söyleyenin Liverpoollu olduğundan şüphe ederim.Carragher sahada ölene kadar 11 de başlamalı.
Benitezi de bu maçta tebrik etmek lazım.Aurelio ve Benayoun'un dizilişleriyle oynayışı maçı almamızdaki en büyük etkenlerdendi.Lucas için söylediklerinize bu maç için katılmıyorum.Kendi yeteneklerine göre çıkarabileceği en iyi maçı çıkardı.Tehlikeli olabilecek birçok manu atağının kesilmesinde onun payı vardı.Sınırlı yetenekleriyle de hücuma katkı sağlamaya çalıştı.Ama küçük maçlarda yeri yok, böle büyük takımlara karşı çok daha faydalı. Torres için ne desek hakkını teslim etmiş olamayız.O da bir Liverpool efsanesi olmak üzere.
Son olarak inşaallh bu maç geçici bir başarı olmaz da seri galibiyetler art arda gelir, çünkü bu sene kötünün iyisinin şampiyon olacağı belli oldu EPL'de.

Shareef dedi ki...

Zaten Lucas için iyi oynadı dedim. Ama elinde o bölgede oynayacak 3 futbolcun varsa bunlardan biri Lucas ise bu kötü. Ki onu alırken EPL'den bir çok takım almak istiyordu. Rafa almak için çok uğraştı onu.. Olmadı geliştiremedi kendini.. Baştan beri yazılarımda bunu belirttim diğer takımlar sezon ortası uçuk transfer yapmazsa (biz yapamıcaz belli) Liverpool hala şampiyon olabilir.