1 Eylül 2010 Çarşamba

TRANSFERİN SON GÜNÜ HENGAMESİNDE LIVERPOOL - 1





















Kıymetli Liverpoolseverler dün İngiltere’de transferin son günüydü, elimize yüzümüze bulaştırdık çok şükür..

Roy’un oyun sisteminde olmazsa olmazlardan olan ve mahalle aralarında kalas denen bir oyuncu eksiğimiz vardı forvette. Bu oyuncunun özellikleri ise şöyle olmalıydı, Uzun, yapılı, top istop edebilen, son vuruş eksiği olan, fiyatı 10M £ az olmayan ve sezon başına 10-15 golü geçmeyecek bir forvet..

Adaylarımız ise, Carlton Cole, Mario Gomez, Caracciola, Crouch, Santa Cruz, ivonen ve Van Wolfswinkel.

Van Wolfswinkel, yeni parlayan bir oyuncu ve FD blog’da 2 kere yazdı hakkında, o takımda kalacağını erken saatlerde açıklamıştı zaten..

Mario Gomez, Bayern satmayacağını kesin olarak açıklamıştı ama nispeten başarısız bir sezondan sonra kiralık olarak alabilirmiyiz diye zorladık ama olmadı.. (olmazdı zaten )

Caracciola, Adı şöyle bir bahar meltemi gibi esti ve geçti..

Santa Cruz, Lazio ile anlaşamayınca, hemen atıldık ama sanıyorum City bize oyuncu vermemek için (böyle bir söylenti Ireland için çıkmıştı) teklifimiz değerlendirilmedi..

Toivonen, Birkaç hafta adı geçti, PSV açıklama yaptı Liverpool istiyor oyuncuyu diye, Roy karşı açıklama ile ilgilendiğim bir futbolcu değil dedi. (Gomez’in Stuttgart yıllarını saymazsak bu listenin en golcüsü olduğundan herhalde :D )

Crouch, Babel’i kakmaya çalıştık ama olmadı, forumlarda en çok istenmeyen oyunculardandı dün itibariyle..

Cole, bildiğim kadarıyla 2 kere fiyat yükselttik, Grant yerine adam alamayacağı gerekçesiyle transfere onay vermedi, Liverpool duyduğum kadarı ile Babel’in takas edileceği bir teklif daha yaptı. Yine de kabul etmediler..

Olaylar bu şekilde gelişince biz son gün forvet alamamış olduk ama, çok önemli bir transfere imza attık yine de, Konchesky.. Bu süper futbolcu için Roy bir miktar para ve Dalla Valle ile Kacaniklic’i vermekte tereddür etmedi.. Kendim bu oyuncuyu etraflıca izlemediğimden Twitter’da Noat Samisa’ya sordum. Roy Fulham’da atakları Konchesky ile başlatıyordu dedi.

Tabi ben sorarım bu durumda Roy’a, Gerrard, Cole, Meireles, Poulsen atak başlatmak için yetmedi (hatta Aqua’yı kiraya verdin, ondan iyi atak başlatacak adam mı bu) Konchesky’yi aldın. Insua’nın gitmesini saymıyorum bile..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kaleci:Diego nun ayrılmasından sonra yerli bir kaleci şarttı.Benim görüşüm 35 yaş üstü ve boşta olan bir kaleciyle anlaşmaktı ama Jones a da laf etmem.
Defans:Johnson-Darby-Kelly kimsenin laf atmasına gerek yok.Degen in gidişi sorun değil.Ortada skrtel-agger ikilisi başlasın carra ilk tercih olarak yedek dursun key player olan(dc-dr-dmc) scharner gelsin o da faydalı olur fazladan ayala gibi bir gencimiz olurdu.soto yu da yollardık.Solda Insua artık as başlamalı aurelio da ona destek olmalıdydı ilk tercih aurelio olsa bile yine insua aurelionun sakatlanma ihtimal idemicem sakatlanınca 10-15 maç oynardı.wilson da buranın faydalı elemanlarından olur 3-5 maç oynardı.
Orta Saha:Aqua-Poulsen değişikliğinde kalite anlamında bir fark göremedik.Aqua daha genç uzun yıllar hizmet edebilirdi fakat her yıl sakatlık yaşıyor.Yaşlı da olsa poulsen daha sağlam.Dengeliyorlar birbirlerini.Masch ın gidişyle gelen Meiseles için fazla söze yok Masch ı aratmaz aynı kalitedeler.Yedekte poulsen ilk tercih olmak üzere spearing kalsın shelvey de sakatlık halinde oynar diye düşünüyordum.Lucas malı haram para yiyor.Kanatlarda benayoun-cole ikilisinin değişiminde bir karımız olmadı cole daha genç ama sakatlık problemleri yaşıyor benayoun daha yaşlı ama onun kadar sakatlanmıyor.riera-jova da ise aralarında ciddi bir kalite farkı olmamasına ragmen jovanın maç tecrübesizliği rierayı keşke jova değil de o kalsaydı dedirtiyor.
Forvet:ileride cole-torres-ngog-? ve soru işaretli yere alacagımız forvetle jova-riera arasındaki kalite sorununu ortadan kaldırır üstüne biraz güçlenmiş bir kadroyla girerdik.yedeklerimiz de ?-ngog ikilisinden oluşur.cole-torres in bir sakatlıgında eccleston-pacheco ikilisini izler işi sağlama alırdık.son güne beklerseniz oalcagı budur 20m bile verseniz gelmezdi o C.cole deinlen adam.son gün nereden bulacaklar başka birini.1 ay kıçının üstünde oturdun hodgson tebrikler..
Ayrıca butchman ve danny valle gibi gelecek vaadeden oyuncular inşalalh yaramaz Fulham'a...5m+valle+kaacaniclik=konchesky midir? cevabını hodgson vermiş ona göre öyleymiş.
Man Of The Match

Shareef dedi ki...

Lucas'ı az kaldı satıyorduk Stoke'a tam ona göre bir takımdı..