6 Mart 2011 Pazar

LIVERPOOL 3-1 MANCHESTER UTD. MAÇ SONU (EPL)




Ne muhteşem bir gün, ne muhteşem bir Suarez, ne muhteşem bir Kuyt ve Meireles..

Tam 10 gol girişimimiz var (kaleyi bulan), Suarez’in maçın başında kaçırdığından başka, Gerrard’ın maçın sonuna doğru kaleyi sıyıran 2 şutu yani  fark daha da açılabilirdi.

Ben mi yanlış görüyorum bilmem ama Liverpool 4-3-3’e yakın bir dizilişle oynuyor. Kuyt ileride kaldı ve çevresinde Suarez dolaştı sürekli.. Maxi, Nani’nin varlığında daha defansif oynadı. Orta sahada Meireles, Gerrard ve Lucas neredeyse kusursuz oynadı. Aurelio (Demir adam) tekrar sakatlanmasaydı maç daha da güzel gidebilirdi.

Bir futbolcu vardı sahada ama kalan 21 futbolcudan daha başka bir düzlemde top oynayan.. Uzun süredir Liverpool’da görmediğim kadar şiirsel oynayan bir Suarez vardı sahada ki, izleyemeyenler için üzüldüm.. Hemen hemen her pozisyonda, verdiği paslarla, çalımlarla defansı perişan etti.. Hele ilk golde ki O 10-15 metre de 4 kişiye bastığı çalımlar enfesti. ManU’ya karşı böyle oynayan bir oyuncu, mental problemleri dışarıda bırakırsak süper transferdir. King Kenny maçın sonunda onu alkışlatmak için oyundan alması ise ayrı bir güzeldi..

Takım halinde süper oynadığımız maçta dikkatimi çeken bir hatayı sizle paylaşmak istiyorum kıymetli Liverpoolseverler.. Bu Soto ve Skrtel olmuyor, ikisi oynayınca defansta bir akıl sorunu baş gösteriyor. Soto ve Skrtel’in yanına bence Wilson, Agger yada Carra’dan biri mutlaka koyulmalı..

Carroll ilk kez Liverpool ile bir maça çıktı, girer girmez bir kaa vurdu kaleyi bulan, bir pozisyonda da Kuyt’a indirdi ki gol olmadı ama bizim yüreğimizi ısıttı. Hoş geldin Carroll..

Son sözlerim ise Ali Ece’ye, Ali Ece seni çok seviyoruz ve lütfen Liverpool maçlarını sen yorumla.. İlk golde Suarez o kadar kişiyi çalımlayıp golü attığında sunucu ikilisi (yorumcu M.Özkan) nerdeyse Vidic ve Ferdinand yok diye golü saydırmayacaklar o kadar yani.. Tamam ManU’yu tutabilirsiniz yada Liverpool’dan nefret ediyor olabilirsiniz ama maçı tarafsız anlatmak durumundasınız zira (zira ne ki :D) paranızı biz ödüyoruz size… Aklınızı başınıza toplayın (gerçi yenilmek yeter onlara :D)


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Fabio Aurelio (Sotirios Kyrgiakos, 24), Jamie Carragher, Martin Skrtel, Jose Raul Meireles (Andy Carroll, 74), Steven Gerrard, 
Maximiliano Maxi Rodriguez, Leiva Lucas, Luis Suarez (Joe Cole, 89), Dirk Kuyt

GOLLER: Kuyt 34, 39, 65


MANCHESTER: Edwin van der Sar, Patrice Evra, Wes Brown, Chris Smalling, Da Silva Rafael (John O'Shea, 76), Ryan Giggs, Michael Carrick,Luis Carlos Nani (Balcazar Javier Hernandez, 45), Paul Scholes (Darren Fletcher, 83), Dimitar Berbatov, Wayne Rooney

GOL: Hernandez 90

Hiç yorum yok: