19 Eylül 2010 Pazar

ManU 3-2 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)
















Son zamanlarda adet olduğu üzere maçın ilk yarısını yine izleyemedim, 2. yarıda 2 bölüm halinde çok bastırdı ManU ve o bastırdığı dakikalarda da golü buldu.. Bunun yanında bizde 2 tehlike olabilecek pozisyonda yapılan fauller sebebiyle golü bulduk.

Maçın son bölümlerinde, çok geriye yaslanmamızın cezasını çektik maalesef eğr Mourinho’nun takımı değilse yaslanan takım illa gol yer kıymetli Roy’cum, isterdim ki buna bir çare bul ve 1 puanla dönelim olmadı..

Çıkarılan kadro bence çıkabilecek en iyi kadro olmasına rağmen, Roy’un evlatlığı Konchesky’nin kanadında rakip at oynatınca golleri yedik buna Roy’da ancak 81 dk tahammül edebildi.. Torres’e planlı programlı bir şekilde 2 pozisyon hazırlayan bir takım o maçı gol atmadan tamamlamaz, o kadar etkili bir oyuncu.. (Chelsea gibi bir takımda maç başına 1 gol atar heralde :) )

Reina bence biraz formsuz başladı sezona (gerçi bizim bakışımızdan da olabilir, ben artık aa bunu nasıl kurtaramadı diye baktığımdan :D ) Meireles’in biraz daha tempo kazanması durumunda, istediğimiz ikili bence Poulsen-Meireles ikilisidir. Önde yine Gerrard arkaya gelerek oynar, Modric gibi Cole’da soldan oyun kurar (ki yaptı izlediğim dönemde bir iki kere bunu)

Son tahlilde takımın zamana ihtiyaç duyduğu gerçek ve Konchesky’nin yerine ben yine de Insua’yı isterdim..


ManU: Edwin van der Sar, Patrice Evra, Nemanja Vidic, John O'Shea,Jonny Evans, J, Ryan Giggs (Federico Macheda, 82), Luis Carlos Nani (Darron Gibson, 88), Paul Scholes, Darren Fletcher, Dimitar Berbatov (Luis de Abreu Anderson, 88), Wayne Rooney

GOLLER: Berbatov 42, 59, 84


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Paul Konchesky (Daniel Agger, 82), Jamie Carragher, Martin Skrtel, Jose Raul Meireles (Milan Jovanovic, 79), Steven Gerrard, Joe Cole, Maximiliano Maxi Rodriguez (David N'Gog, 62), Christian Poulsen, Fernando Torres

GOLLER: Gerrard 64 (pen), 70

9 yorum:

Adsız dedi ki...

-Koncheksy çekini oynuyor 80 lerde Nani'nin yürüyerek(dikkatinizi çekerim) toplrı koncheksy'nin beşiğinden geçirmesi bir an gerçekten gülmeme sebep oldu :D
-Koncheksy'e zaten gerke yoktu.Insua oynar tıpış tıpış.yedeği maç başına para alan müzmin aurelio olur.yine sıkıntı olur da üstüsünden gelirdik şimdi daaha kötü sıkıntı var :D
-Babel'i dğeil de Jova'yı tercih etmesinin sebebini anlamış değilim.Şu an jova gitsin desem bana olumlu cevap vereceklerin haddi hesabı yok.ondan umutlu tek bir kişi var blogda :D ama saygı duyuyorum yine de.2 kez topla buluştu birinden agger'den fırça yedi.diğerinde kaptırdı o'shea ye.Çok dangalak.Babel'i oyuna almamak dayak yiyeceğini bile bile küfretmek gibi bir şey.
-TOrres'in yediğimiz goldeki hatası çok büyüktü Berbatov çok rahat vurdu kafayı ki Torres'den öte Skrtel-Carra ikilisi de çok kafatopu kazandırdı rakibe.Allah boy vermiş gerisini koyvermiş.Bu laf Skrtel'e.
-Meireles'i bir an forma numarasını göremediğim için Koncheksy sandım maçın başında ne alaka Torres'in arkasına koşuyor diyordum.Skrtel-Meireles-Konchesky..ayırt etmek güç oluyor bazen :)
-Bu takıma acilen bir kanat oyuncusu lazım.Jova'yı da takasta mı kullanırlar Chester City'e kiralık mı verirler bilmiyorum.Chester zaten Galler'e yakın oranın havası almış olur.
-Küme düşmeye şampiyonluktan daha yakınız şu tablo itibariyle :D
MOTM

winston barian dedi ki...

carra liverpool'un en hızlı yaşlanan futbolcusu maalesef;
raul meireles torres'ten sonraki en heyecan verici transfer
1. gol: hadi torres kornerde adam savunmayı bilemeyebilir peki sol direği alan konchesky'nin direk yerine reina'nın arkasında durması nasıl açıklanabilir?
2 ve 3. gol; özellikle pilot kameradan 2. golün olgunlaşmasına bakın, top konchesky'nin ardına atıldığında carra ceza sahasında berbatov'u işaret ediyor? neden? neden? lfc'nin son adamı mufc'nin son adamını bu adamı alın diye işaret ediyor? kendisi marke etmesi gerekmez mi?
ROY: maç boyunca feci oynayan maxi nihayet kenara alındığında onun yerine geçen raul çok iyi pozisyon alma becerisiyle oyuna ağırlığını koyduğunda iki gol bulduk. ne zaman ki raul çıktı zaten beklenmekte olan mutd. baskısı artıp maç kaybedildi. dilerim roy bundan gerekli dersi çıkarır ve biz de roy hodson'un liverpool'u, ve onun boktan futbol anlayışı hakkındaki küfürlerimizi içimizde saklarız.
LFC: hala dimdik ayaktayız, yine de mutluyum ki ne kadar kötü olsak olalım bizim takımda nanni gibi dansözler yok,

fizyoterapist dedi ki...

-maçı ciddiye almış bir liverpool gördüm,Konchesky dışında;sağ olsun bize lucası aratmadı, lucasın tüm rollerini üstlenen bir sol back vardı sahada (acaba lucasla anlaşmalı olarak çalışıyorlar diye soramadan edemiyorum :D)
-Konchesky hatalı paslar verdi,savunmada hatalar yaptı ayrıca hücumda da iki pozisyonu var ki bomboş pozisyonda orta yaparken topu nasıl auta attı hala aklım almıyor
-Poulsen benden tam not aldı.inşallah böyle devam eder.oyunu güzel okuyor.Meireles in zaman ihtiyacı var.ayrıca Meireless in hücumu düşünmesi çok hoşuma gitti.
-Cole biraz tutuk gibiydi ama penaltı pozisyonunda Torresi gerçekten çok iyi gördü.maçın sonlarına doğru açıldı
-Maxi beklenenin çok altındaydı,Johnson güzel oynadı,Kuyt u maç boyunca aradık
-Gerrard her şeyini verdi her zamanki gibi.attığı iki gol onu kendine getirecektir önümüzdeki maçlarda inanıyorum daha iyi olacaktır.
-son dakikalarda Ngog un bir pozisyonu var şutu değil de Torresi düşünse golü bulabilirdik.
-hücumda çoğalamıyoruz pozisyon kısırlığı yaşıyoruz.ama inşallah Kuyt dönünce işler yoluna girecektir
-daha ofansif bir takım,daha daha ofansif bir takım, daha daha daha ofansif bir LIVERPOOLLLLL!

fizyoterapist dedi ki...

-evet winston barian çok iyi bir noktaya değinmişsin nani çok aşağlık oynadı maç boyunca
-yan toplara bir çare bulmamız gerek ilk golde kimse torrese bir şey diyemez çünkü berbatov torrese kalıyorsa :S sorun torreste değildir.
-son golde de carra ne yaptın sennn?
-agger stoppere,
-sol backte sorun çok.Konchesky formunu bulur mu dersiniz?

Shareef dedi ki...

MOTM: :D Keller çoğalıyor... Jova belki 2 sene sonra yararlı olabilir bize..

Winston Barian: Hoşgeldin öncelikle, seni arıyordu gözlerimiz :) Nanni'yi bende yazacaktım vazgeçtim karaktersiz resmen.. Carra oynamayacak belki ama Agger ve Skrtel çok uyumsuz ve yıllardır düzeltemediler bunu.. Biz Ayala, Wilson'ı beklicez maalesef.. İnsanın içi yanıyor O'Neill boştayken, Roy'a bakıp bakıp..

Adsız dedi ki...

Jova 2 sene sonra kale arkasında köfte-ekmek satar.
-Yazmayı unutmuşum Barian'ın da dediği gibi Koncheksy saklambaç oynarcasına Reina nın arkasına saklanmış.sonra topu tutmak için eliyle topada uzandı.çok amatörceydi ya tutsaydı topu ki top çok da hızlı gelmiyordu ne olcaktı 10 kişi kalıcaktık dakikalarca dayanabilrmiydik ? ,
-Koncheksy gerçekten yetersiz.Liverpool klasında değil zaten Fulham dan bir tek Dempsey oynar liverpoolda bir de hangeland(belki)CM 03-04 de chalton daydı 22 yaşında gelecek vaadeden ve arada sol açık oynatılan bir keldi.şimdi hala kel ve rezil oynuyor.
motm

aea dedi ki...

Raul ve Poulsen'in oynadığı orta saha, Lucas'ın içinde bulunduğu herhangi bir orta sahadan 2 gömlek üstteymiş bunu fark ettim. Ayrıca Raul'un takıma çabuk adapte olması çok memnun etti beni.

Son adamken (ne hikmetse) hakemin oyundan atamadığı Oshea'in son golün asistini yapması fazlasıyla manidar.

Son olarak Skrtel-Konchesky-Meireles olayına tamamen katılıyorum :D

aea dedi ki...

Bir de eklemem gereken bir şey daha var.
Oyunun büyük bir kısmında Raul'un da etkisiyle kontrol bizdeydi. Orta saha kontrolü bize aitti. (Nani'nin pozisyonları hariç) Ne zaman skor 2-2 oldu o zaman oyunun kontrolünü kaybettik. Tam skora hükmedeceğimiz dakikalarda bir de Hodgson, Meireles'i oyundan aldı. Ben buna anlam veremedim işte...

Adsız dedi ki...

@aea
osheayi oyundan atmaması doğru bir karar olabilir bariz gol şansından öte vd. sar torres den daha yakındı topa bunu düşünmüştür büyük ihtimal.yani verse de bir şey diyemeyiz vermese de çok açık değildi.
motm