17 Eylül 2010 Cuma

LIVERPOOL 4-1 STEAUA MAÇ SONU (EL)
















İlk El maçımızda farklı skor aldık kıymetli Liverpoolseverler, aldık almasına ama bölüm bölüm Steaua bence bizden iyi oynadı..

Yedek ağırlıklı kadro ile çıktığımız maçta, gözler Konchesky, Cole ve Meireles’in üzerindeydi.. Ama parlayan bana göre Ngog ve Spearing oldu..

Geçen yıl da bahsetmiştik bol bol anlatılan çift yönlü ortasaha İngiliz orta sahalarıdır. Spearing asla bir Gerrard olamayacaktır belki ama bir İngiliz olduğundan ve orta sahada yıllardır oynadığından ne görev verirsen yapar, pas kabiliyeti iyidir bu kardeşin bu sebeplerle Lucas’dan kat kat fazla takımımıza katkı sağlar. Ngog ise bu yıl en golcü futbolcumuz konumunda sanıyorum 6 maçta 6 gol attı.. İkili mücadeleleri kazanıyor bu sene ve geçen yıl ki gibi her futbolcu bir omuzda savuramıyor onu.. Bana kalırsa Babel’in önünde forvet rotasyonunda ..

İki çift laf da Roy’a 79. dk da oyuna Lucas’mı alınır. Cole’u hafta sonu oynayacak maç kondisyonu kazansın diye maçta tutmanı anlarım da, Maxi’nin yerine neden Paacheco’nun 60. dk larda alınmadığını anlamam yada Lucas’ın yerine Shelvey’in neden oynatılmadığını anlamam. Bak Roy’cum Liverpool’un başına geçmişsin, 6 Ekimden sonra ne olacak belli değil (Katar yada BAE’den bir teklif gelirse, kovarlar bunu) sen güzel güzel gençlere bakta arkandan güzel konuşalım..

Son olarak Kelly 1,91 cm boyunda hızlı ve 20 yaşında henüz süper olacak, bakıyorum neredeyse hata yapmadan oynuyor, tek eksiği bence 77 olan kilosu, 85 olsa kimse yıkamaz :D .. Şöyle bir geri dörtlü hayal ediyorum kıymetli Liverpoolseverler, Kelly, Wilson, Ayala, Insua.. Boy ortalaması (Insua’ya rağmen) 1,85 cm..



LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Paul Konchesky, Daniel Agger, Sotirios Kyrgiakos, Martin Kelly, Jose Raul Meireles, Joe Cole (Nathan Eccleston, 88), Maximiliano Maxi Rodriguez (Daniel Pacheco, 85), Ryan Babel (Leiva Lucas, 79), Jay Spearing, David N'Gog

GOLLER: Cole 1, N'Gog (pen) 55, Lucas 81, N'Gog 90


STEAUA: Ciprian Tatarusanu, Ifeanyi Emeghara, Octavian Abrudan, Iasmin Latovlevici, Alves Geraldo, Mihai Radut (Romeo Surdu, 73), Cristian Tanase, Stanislav Angelov (Eder Bonfim, 52), Eric Bicfalvi, Pantelis Kapetanos, Bogdan Stancu

GOL: Tanase 13

12 yorum:

Unknown dedi ki...

rafa geçen sene ite kaka beraberlik alırdı toz kondurmazdınız adama.roy 4 sallıyor demediğinizi bırakmamışsınız.hatırlatırım rafa geçen sene roy amca'nın şu ana kadar gençlere verdiği şansın yarısını bile vermemişti.biraz daha insaflı olun roy amcaya.Jovanovic'e de Roy'a da sonsuz güvenim var, sadece Lucas'a dünkü attığı süper gole rağmen güvenim yok :)))

Adsız dedi ki...

-Maça damgasını vuran iki oyuncu takımımızın kellerinden Konch ve Spearing.Spearing harika bir futbol oynadı tam da artık Lucas’ı hıyarını değil bunu oynatır mı derken Lucas bombayı patlatmasınmı yahu tam da Spearing in oynadıgı maça denk geldi.En azından Spearimg i ilk 11 de Lucas ı klübede hayal etmesi bile güzel.
-konchesky ise bana traoreyi hatırlattı.topu uzaklaştıramamalar,pas hataları anlamsız surat ifadesiyle yan hakeme bakışları…
-Rafa yı hep eleştirdim oyuncu değişiklikleri konusunda.Sonuçta 2-0 yenikken oyuna yeni kaleci almıyordu bir hücumcu alıyordu fakat hep geç yapıyordu değişiklikleri.mesela babel i almayıp 2 değişiklikle maç bitiriyorduk aynısını hodgson da yaptı geçen hafta.bence 1 değişiklik en azından 65. dk da yapılmalı.ey hodgson! Neden 80 e kadar beklersin değişiklikleri öyle yaparsın pacheco 5 dk lık eccleston 3 dk lık oyuncu mu lucas değil de shelvey i alsan ölür müydün?
-Soto harika bir golcü defans.bakın kaliteli demiyorum.hep golüniçinde bugünde penaltı kazandırdı.geçen yıl kazandıgımız spurs maçında da çok gol kokladı.
-Agger’i değil de niye skrtel i tercih ettiğini de anlamış olduk.skrtel agger e göre daha kalitesiz daha az gol atan bir oyunu fakat.daha garanti pek hayati hata yapmıyor.mesela bugün agger 2 kere çalım atayım derken top kaptırdı herhalde rakip chelsea olsa 2 sinde de gol yerdik Allahtan rakip farklıydı.agger şöyle hatalar yapmasa harika olacak.vermaalen yanında halt etmiş.
motm

Shareef dedi ki...

Oğuzhan: Roy amca'ya kızmıyoruz ama Rafa başkaydı :D hem hala Roy'un yanlış tercih olduğunu düşünüyorum ben istediği oyunu oynatamayacak bence çünkü takım çok avrupalı (arsenal gibi) topu Torres'e şişiriyoruz ama o şişen topun adamı Torres değil. Sonra adam basından eleştiri alıyor. Siz Roy'cuların :D unuttuğu sadece geçen yıl kötü olduğumuz. Ve bu yıl ki orta saha alternatifleri geçen yıla göre çok daha kaliteli bence ve Cole'da var tabi.. Rafa bu takımla bence şampiyonluğa oynardı..

MOTM: Skrtel sağlam, güçlü hızlı ve garanti oyuncu.. Agger'le paslı oynarsın ama Hodgson'ın şu an buna ihtiyacı yok..

footballMovement dedi ki...

sen İnsua'nın döneceğinimi düşünüyosun? Opsiyon kesinlikle kullanılacak.
hatta İnsua'nın sözleşmesi sezon sonu bitiyor.
2008'de bu oyuncu ile 3 yıllık anlaşma yapılmadı mı?
daha sonra uzatıldığını hiç duymadım.
Aqu'nunda son sezonu ve hala onunda sözleşmesinde uzatılma yapılmadı.

Hilmi...

Shareef dedi ki...

Insua'nın bazılarına göre 1 yıl daha var sözleşmesi.. Aqua'nın geçen yıl 5 yıllık sözleşme yapılmıştı. Söylenen Insua kabul etmeyecek GS'nin teklifini.. Yaptığı ilk açıklamada satılmaktansa(Roy satmaya çalıştı çünkü) kiralık gitmek daha iyi dedi, seneye dönücem dedi..

footballMovement dedi ki...

Aqu konusunda hiç fikrim yoktu.
İnsua için opsiyon var ama..
fakat bu opsiyon işini anlamadım ben hala yav.
şimdi Liverpool "satıyorum" dersemi öncelik Galatasaray'ın yoksa Galatasaray sezon sonu opsiyonda belirtilen ücreti ödeyip direk alabiliyormu?
sanırım Liverpool'ın insiyatifine kalmış bişey. zaten mantıklı olanda bu..

Hilmi...

Shareef dedi ki...

Yok bildiğim insiyatif GS'de Insua'da isterse Liverpool ksrışamaz belirtilen para yatırılır ve oyuncu alınmış olur.

Adsız dedi ki...

-Şöyle ki GS sözleşmedeki madde gereği o parayı direkt verirse Liverpool'un itiraz hakkı bulunmuyor alıyor oyuncuyu ki doğal olarak öncelik de Gs nin oluyor.gs istemezse o maddedeki fiyattan daha yükseklere çıkarıp öyle satabilir liveprool

motm

fizyoterapist dedi ki...

-şerif abi rafa tuhaf bir TDdü.ne yapacağı hiç belli olmuyordu.torresi kesinlikle roydan daha iyi kullanıyordu.ancak son sezonda (alonsonun gidişinden sonra) orta sahada çok zayıfladık ve buna önlem alamadı.bana kalırsa yapması gereken sadece daha ofansif bir orta saha kurmalıydı.takım hücuma çıkamıyordu.gömüldükçe gömülüyordu.aqua oynadığı dönemde çok iyi işler yapmıştı ama rafa lucasta inanılmaz derecede ısrar etti.lucas gibi bir oyuncuda ısrar ederseniz,masch gibi DMF niz gerrard gibi bir oyuncunuz olsa bile orta sahada oyun kuramazsınız,top çıkaramazsınız.
-bak mesela şerif abi roy un arsenal maçında kurduğu orta saha çok iyiydi.bence sorun lucasta.lucas varsa sorun var:D adam herkesin birlikte oynamayı hayal ettiği gerrard ve maschtan kurulu orta sahada bile bişey yapamadı hatta onlara da negatif etki yaptı.lucas lanetlenmiş :D her ne şekilde olursa olsun geçtiğimiz transfer döneminde palermonun elini tutacaktık:D
-bence insua türkiyede kalmayacaktır

Shareef dedi ki...

Lucas lanetlenmiş :D haha doğru söylüyorsun.. Normalde Lucas'ı Rafa'ya da sorsak ilk tercihi olmazdı (ki oynamayacaksam gideyim falan demişliği var) olmadı da oyuncu satmak zorunda kalmadığı son sezon ortasaha rotasyonu şöyleydi, Alonso, Masch, Sissoko, Lucas.. ama satmak zorunda kalmaya başladı maalesef

Adsız dedi ki...

-Şakayla karışık Lucas-Inter haberleri çıktı geçenlerde.Rafa'nın yaptıgı en büyük iyiliklerden olur gerçekse ki sanmıyorum.Satıp yerini doldurmamaıza da gerek yok.O zaten fazlalık.Mireles-Gerrard ikilisinin yedeği konumunda Poulsen ve Spearing var.Fazladan tek alternatif de Shelvey olur.Lucas ardına bakmadan gidebilr.Hıyar oğlu hıyar harika bir gol de atınca bir tarafları tavan da yaptı.Ezmeyin ezmeyin o nasıl olsa Premier Lig'de isabetli pas oranı en yüksek futbolcu değilmi ? Koy şimdi beni oraya gelen her topu Agger'e atayım.maç boyunca 10 pas yapsam 9'u olumlu olur.1 ide heyecandan taca atarım.Bir baskısı yok maç tecrübesi var niye böyle şeyler yapıyor 3 yıldır anlamış değilim.Psikolojik sorunları var bence.
-Insua kötü oynarsa Roy,TR de zaten yapamadı burada mı yapcak der almaz,iyi oynasa zaten GS alır yine bize yar olmaz.Bence unutun Insua'yı artık.Bazen hayal ediyorum Insua lı bir sol beki.Ne güzelde görünüyor.Ben de inat yıldız yapıcam onu cm de oynata oynata Roy'u da asistan menajerim yapıcam :D

Kullanıcı adımız Killer of the Lucas olarak değiştirilmesini talep ediyorum.

Shareef dedi ki...

Lucas konusunda diyecek bir şey yok çok güzel anlatmışsın.

Insua'da benim umutlu olduğum nokta (ki giderek azalıyor) Insua'nın kiralık gitme nedeni, Insua diyor ki Liverpool'dan satılarak ayrılacağıma bir sene kiraya giderim seneye bir daha dönme şansım olur. GS almak istese bile bence geri çevirecek.. Ayrıca Lig ortasında Roy giderse :D zaten döner..