25 Eylül 2010 Cumartesi

LIVERPOOL 2 –2 SUNDERLAND (EPL) MAÇ SONU




Ne yazmıştık son sekiz maçta yediğimiz tek gol “beach goal” dü. Bugün Roy 16 maçlık gol yedi :) Sunderland’dan.. Temelde Roy’un suçu yok çünkü buralara 40 yıldır çıkamamış bir TD dolayısıyla elbise bol geldi.. Bizim Roy’u isterken ki düşüncemiz kulüp satılırken (muhtemelen yazın gidecek olan Gerrard, Torres ve Masch’den sonra) olacak kaostan güzide bir orta sıra takımı gibi kurtulmak. Bakın Fulham’da böyle olmadı mı? Ama hesaplar tümden bozuldu, Torres ve Gerrard kaldıve kabul edelim Roy harika bir seçim yaparak Meireles’i kadro kattı. Böyle olunca aslında ilk 11 olarak kaliteli bir kadromuz oldu (ilk dörde oynayabilecek) buda Roy’un başaçıkabileceğinden çok daha fazlası sanıyorum..

Flying Dutchman yazmıştı bir ara bu kadar başarılı bir adama neden iyi bir takımda çalışma şansı vermiyorlar diye, sanıyorum görülen sebeplerdenmiş. Elimizde bu kadro ile eşleşmeyen veriler var ne yazık ki bunlardan en acısı EPL boyunca en kötü başlangıcı yaptığımız gerçeği.. Saha dışında sorunların bunda etkili olmadığını söylemiyoruz tabi ama geçen yıldan ne kadar farklı ve bu kadar kötü bir başlangıcı yapacak bir kadro yok elimizde.. Maçtan sonr roy açıklamasının bir bölümünde ikinci yarı heyecan vericiydi, taraftar şuna katılır heralde oyuncuların sarfettiği efor, kararlılıkları, ruhları memnunluk vericiydi, bu günkü maç ileriye doğru atılmış küçük bir adım daha..

Takım ileriye gidiyor diyor ama karşımızda ki takım 1983’de kazanmış son maçını sahamızda, sekiz maçta 1 gol atmış ve 2. yarının bir bölümünde bizi kendi sahamıza hapsetti neredeyse..  Yapılması gereken Everton maçına kadar (Everton’da dahil) puan kaybedilirse Roy’un istifa etmesidir. Kötü başlangıçlar şunlar bunlar olmuştur her zaman ama Roy bu takımı yönetemediğini göstermiştir bize..


LIVERPOOL: Reina, Johnson, Konchesky (Agger 28), Carragher, Skrtel, Poulsen (Ngog 61), Gerrard, Meireles, Cole, Kuyt, Torres.

GOLLER: Kuyt (5) Gerrard (64)



SUNDERLAND: Mignolet, Onuoha, Bardsley, Turner, Bramble, Elmohamady, Henderson, Malbranque (Riveros 88), Cattermmole, Welbeck (Gyan 81). Bent (Zenden 90).

GOLLER: Bent (25 pen, 48)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

-Liverpool gibi bir takımı masumca tutarak ve yıllar sonra başıma gelebilecekleri hiç düşünmeden nasıl bir günah işledim de lucas ı her gördüğümde önüme yorgan yastık çarşaf ne gelirse yiyebilecek duruma geldim.Bugün yedekler arasındaymış yine deli oldum Allahtan oynamadı.
- Ngog’u aldıktan sonra en azından 85. dk olmadan ki +6 verildi bunu hesaplayıp Maxi yi oyuna almak neden aklına gelmiyor? Ve bildiğim kadarıyla sakatlıgı yokken Babel niye kadroda yok?
-Yeni transferlerden Cole ve Meireles hariç hiçbiri 5 para etmez.Hepsini toptan takasta kullanalım 1 adama 5 oyuncu versek yemin ederim daha karlı olur.Karından çok zararları var.Zarar demişken El Zarar a selam olsun.İyidir golleri sıralıyordur inşalalh her zamanki gibi :D
-Ne dersiniz Koncheksy’nin Aurelio’dan bir farkı yok herhalde adam daha 3 maç oynadı 2 sinde sakatlandı çıktı diğerinde hoca tahammül edemedi çıkardı.Yuh diyorum.Günah keçisi El Zarar bile böyle harika bir istatistik yakalamamıştı.
-Artık bayragı O’Neill a devretmenin zamanı geldi de geçiyor.
-Bir sözde spormax e.Kendini dünyanın en iyi ligini yayınlayan ve süper bir spor kanalı olarak betimleyen spormax benim gözümde hiçtir.ntvspor spikerlerinin taraflı yorumlarına bile tercih etmem bu alt seviye spor kanalını..Dönüşümlü yayından benim anladıgım budur.İki maçı da dengeli bir biçimde seyrettirmektir.İlk yarı Arsenal ikinci yarı Liverpool agırlıklı bir yayın çok dengeli olurdu.Kastım illa her iki maçı da 45 dk izlettirmek değil.Zaten bu mümkün değil.40 a 50 bile olsa razıyım.Liverpool maçlarından gösterdiği kareler toplamı 10 dk etmez ki sadece golleri gösterdiler son dakikada Ngog’un pozisyonu hariç.Resmen biz Arsenal maçı yayınlıyoruz arada gol oldugu halde Liverpool maçına baglanırız demek bu.Gol olmasaydı ne yapacaktınız? Hayır Arsenal daha şampiyonluga da oynamıyor.Hiçbir nedene dayandıramadım bu dangalaklıgı..WBA çaktı onlara çok iyi oldu.Bütün raikpler bugün yenilmişken yensek harika olur onlara yetişirdik olmadı napalım.Tırnak yemeye devam..
MOTM

Shareef dedi ki...

Roy istifaaa, Yanks out :D

AliArslan1892 dedi ki...

bişeylerin acilen değişmesi lazım ama bilmiyorum neyin değişmesi gerektiğini. mesela Martin O'Neill'i getirebiliriz.

Shareef dedi ki...

O'neill gelsin zaten hemde bir an önce ki, sezon boşa gitmesin..

fizyoterapist dedi ki...

hem kulübün sahipleri hem de td ün değişmesi farz oldu :D everton maçı ayın 6 sından önce mi sonra mı?inşallah bu derbi miladımız olur

Adsız dedi ki...

boşa gitmesin mi :D kasıt şampiyonluksa boşa gitmesinden kaynaklanan çok güzel bir umut gerçekten :D galiba ilk 4 için düşünüyorsun şerif abi :D bu hafta kazansaydık ne Güzel olurdu değil mi ? tüm büyükler puan kaybetmişken bir tek city kazandı :D
MOTM

Shareef dedi ki...

Fizyoterapist: Sanıyorum önce.. Yeneriz o ezikleri :D

MOTM: Bu hafta tam zamanıydı hakikaten. ManU şampiyon olmasında :D

onurkarakose dedi ki...

- hodgson'in degismesini dusunenler bosuna umutlanmasin (ki bence de -henuz- degismemeli)

- hodgson'in sezon oncesi yaptigi en buyuk hata, ada havasi koklamis, uygun fiyatli bir santrafor (j.beckford, m.harewood tarzi) almamasidir. bu seviye icin yetersiz n'gog ve sakatliktan tam anlamiyla kurtulamamis torres tek forvet icin yetersiz kaliyor (torres dunyanin en iyi golculerinden ama tek forvet oynayinca yalniz kaliyor)

- (her zaman soyledigim gibi) takimda jamie carragher diye bir futbolcumtrak oldugu takdirde kalenizde gol gormeniz cok dogaldir.

- (macin skorundan bagimsiz, sinirlerden arinmis bir sekilde soyluyorum) elimde sihirli degnek olsa basta carragher olmak uzere aurelio ve kuyt piyasalarini kaybetmeden satilmalidir.

- bu takim halen rafanin eseridir (iyisiyle kotusuyle). rafanin gonderdigi oyunculara bakalim ve bu takimda oynarlar mi diye kendimize soralim; riise, sissoko, kewell, owen, baros, cisse, hyppia, xabi alonso... arbeloa, luis garcia yi vs saymiyorum cunku onlari rafa ortaya cikartti.

- hodgson'dan rafa'ya geciyormus gibi gorunuyorum ancak bu ekip halen rafa'nin ekibidir ve roy hodgson'a zaman taninmalidir (ki zaten 10 ay yasadigim liverpool gibi bir sehirde boyle bir konunun konusulmadigini da adim gibi biliyorum.

- sahsi fikrime gore kadromuz chelsea, man utd, arsenal ve man city'den kotu, tottenham ila ayni kalitededir. everton ve a.villa'yla da cok ciddi farkimiz yoktur ve bence bu kadro zaafiyetini yaratan da benitez'dir (muthis bir taktisyendi, o ayri ancak futbolcu secimi ve tercihi konusunda kendisini hic begenmem)

- martin o'neill icinse; evet, keske o gelseydi...

Shareef dedi ki...

Zaten Roy konusunda benim negatif olmamın temel sebebi O'Neill'ın boşta olması.. Rafa bir taktisyendi evet bir planlamacıydı. Noat Samisa'nın güzel bir kaç yazısı var hakkında.. Transferleri kendine göreydi ve geçen yılı saymazsak bence başarılıydı. Bizim hep kadromuz saydıklarından kötü oldu maalesef Rafa onu başarıyordu onlarla baş edebiliyorduk bu kadroya göre.. Arşivde var biz hiçbir zaman çok büyük transfer bütçeleriyle takım kurmadık almak için hep sattık. Buda bu güne getirdi asıl yanlış yeni bir takım kurduracak parayı bulamıyorsan (City gibi) neden hocayı kovuyorsun değil mi

oğuzhan dedi ki...

Şahsi işlerimden dolayı 2 haftadır izleyemiyorum maçlarımızı o yüzden teknik taktik anlamına bişi yazmıycam ama arkadaşlar takım iyi oynar kötü oynar hoca iyidir kötüdür bunların hepsi tartışılır, tartışılmayacak tek bir şey vardır o da Liverpool'un değerleridir. Onurkaraköse arkadaşım iyi güzel yazmışsın sonuna kadar saygım var fikirlerine ama öle yaşarken Liverpool efsanesi olmuş Carragherımıza futbolcumtrak gibi sıfatları yakıştırman, hemen satılsın demen Liverpoolluya yakışmaz.Diğerlerinden farkımız var diyoruz her zaman, bizi farklı ılan değerlerimiz var diyoruz,sen bu değerleri çiğnemeye çalışmışsın olmamış. Lütfen daha dikkatli olalım.Yoksa diğerlerinden ne farkımız kalacak.Bu takım küme de düşse kendileri gitmek istemedikten sonra kalacak isimler Carra ve Gerrard' dır.Son olarak hatırlatmak gerekiyor sanırım;
"Bir fırtınaya karşı yürürken
Başını yukarda tut
Ve karanlıktan korkma
Fırtınanın sonunda
Altından bir gökyüzü
Ve eğlencenin tatlı gümüş şarkısı var
Rüzgarda yürümeye devam et,yağmurda yürümeye devam et
Hayallerin havaya atılmış ve uçurulmuş olsa bile
Yürümeye devam et,yürümeye devam et,kalbindeki umutla
Ve asla yalnız yürümeyeceksin
Asla yalnız yürümeyeceksin"

Shareef dedi ki...

Oğuzhan: Bende katılıyorum, Carra sözleşme ister verirsiniz 5 olmaz da 3 olur, oda kabul eder merak etmeyin. Oynatmazsanız siz bilirsiniz ama kadroda görmek isteriz. Eğer satıcam derseniz onu siz değil biz (taraftar) biz biliriz. Liverpool değerleriyle her zaman var olacaktır.