10 Eylül 2010 Cuma

KURTULUŞ MU YOKSA YOKOLUŞ MU ?





















Yankiler Ne Yapacak..

6 Ekim itibariyle RBS (Royal Bank of Scotland) alacaklarını istiyor.. Nisan ayında ödenmesi gereken borç ertelenmişti biliyorsunuz. Bu sefer erteleme teklifini kabul etmedi RBS.. Çarşı da burada karıştı işte, isterseniz çok ayrıntıya girmeden durumu anlatalım..

Temmuz 2009 verilerine göre RBS’ye olan borcumuz 237,40M £ bu borcun yaklaşık 145M £ geçen yıl eklendi zaten.. Bu ödemenin yapılabilmesi için, yankiler, ahlaksızca/şerefsizce kulübü tekrar borçlandırarak başka bir kredi bulma peşindeydiler (hatta bu parayı Almanya’dan buldukları söylendi) ama 5 kişilik yönetim kurulumuz (Broughton, Purslow, Ayre, Hicks ve Gillet) bu fikri 3 e karşı 2 oyla reddetti. Böylece süreç başlamış oldu.. Şimdi yapılacak birkaç seçenek var önümüzde..

1- Yankilerin bu borcu ödemesi

2- Kulübün satılması

3- Kulübün kayyuma devredilmesi

Yankilerin bu parayı ödeyeceği yok şu durumda, dolayısıyla 1 madde otomatikman devre dışı, kulübün satılması konusunda yankiler 800M £ istediğini gizlemiyor fakat bu parayı verecek şu mali tabloya ve ligde ki durumumuza göre neredeyse imkansız ama yankiler arsızca ederi budur diyor (Türkçe’de güzel bir söz var bu durumda olanlar için “Gözünü toprak doyursun”).. Kulübümüze teklif yapmak isteyen Huang’a göre kulübün bugünkü değeri 300-400 M £ Kirdi’ye göre ise 500-600 M £ bu durumda kulübün satılması (en azından Yankiler tarafından) zor görünüyor. Fakat bazı kaynaklara göre Nisan ayında borç erteleme şartlarından biri de yankiler bu parayı ödeyemeyince kulübü geçici olarak yöneterek satışın yapılmasını sağlamak olarak söylüyorlar (tabi bu anlaşma halka duyrulmadığından tam olarak bilemiyoruz). Fakat kuvvetle muhtemel ki Bu durumda kulübü RBS satacaktır ki (inşallah böyle olur) söylenen fiyat dramatik olarak düşecek :) tabi banka sadece alacağı parayı kurtarmaya bakacaktır.

3 maddeye gelirsek (evlerden uzak) RBS kulübü satar diye bir madde yoktur ve bu parayı ödeyemeyen Kop Football ve Kop Football Holdings (Liverpool’un sahibi şirketler ikisine de Hicks ve Gillet %50-50 ortak) iflasa zorlanır ve bir kayyuma devredilir (Porsmouth gibi) tabi durum takımın 9 puan silinmesi ve birçok para eden futbolcusunun satılmasına da neden olabilecek bir şey..

Bu hafta Kop Faithfull Group RBS İcra kurulu başkanı Stephen Hester’e açık mektup yazdı, orada kabaca yankilerin kulübü satmak istemediği ve bunun için de basında 10 a yakın finans kuruluşuyla borç bulma konusunda görüşmeler yaptığı yazıldığını dolayısıyla RBS’nin duruma el koyup kulübü satmasının gerektiği (borç yapılandırma antlaşmasına dayanarak) bunun yanında Nisan ayından beri kulübün borcunun 45,40M £ gibi kaygı verici bir meblağ arttığını bildirmişler.

Kıymetli Liverpoolseverler görünen o ki öyle yada böyle şu amerikan mandasından kurtulacağız çok yakında :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

şu hallere gelcek takımmıydık be..
man of the yankee

Adsız dedi ki...

http://stevieheighway.110mb.com/
:)

fizyoterapist dedi ki...

-inşallah şerefsizlerin elinde patlar.eminim şimdi kulübü satmadıkları için bin pişmandırlar.adi herifler.
-onlar satıp gitmeyi düşünmüşlerdir ancak torresi yemeden gitmek istememişlerdir adi herifler.
-Allah sonumuzu hayır etsin kurtulalım bu adilerden

Shareef dedi ki...

Fizyoterapist, süreci başlatıyormuş RBS hayırlı olsun