15 Eylül 2010 Çarşamba

EZELİ RAKİP, EBEDİ DÜŞMAN MANCHESTER UNITED..

1894 yılının Nisan ayında, Lancashire bölgesinin 2 takımı, 2 endüstriyelleşmeye başlayan şehrin futbola gönül vermiş gençleri maç yapmaya karar vermişler. Bu maç kayıtlara hazırlık maçı olarak geçmiş.

Her 2 şeyden biri güzel biri de çirkin (daha az güzel de diyebilir insanlar ama biz demicez) olabilir, bu yazımızın güzeli, kırmızısı yürek yakan, efsanesiyle milyonları kendine bağlayan, denizi en güzel, İskoçları ve İrlandalıların en iyi Liverpool’uyken.. Çirkini sanayi devriminde kapitalizme kendini en çok kaptıran (öncesinde ve sonrasında) bacalarında duman, yüreklerinde kibirle Manchester United’dır. (çok abartmış olabilirim ki, bunu bana bağışlayın) Tabi bu maç yapılırken ManU’nun adı Newton Heath’miş..

Bu arkadaşlar maçı yapmak için Blackburn’ün stadı Ewood parkı seçmişler.. Ki bu maçı o tarihte 5,000 kişi izlemeye gelmiş, (Gençlerbirliği şu an toplayamıyor o kadar kişiyi, İBB ise sahada ki futbolcular kadar toplayamaz ya neyse)

Takımımız maça şu kadro ile çıkmış kıymetli Liverpoolseverler, Matt McQueen, Andrew Hannah, Duncan McLean, John McCartney, Joe McQue, James McBride,Patrick Gordon, Malcolm McVean, Thomas Bradshaw, David Henderson,Hugh McQueen

Maçı Bradshaw ve Gordon’un golleriyle kazanınca biz büyük bir rekabetin kapılarını ardına kadar açmışız (foto o günkü gazete küpürü) . Bugüne kadar oynadığımız 179 maçta, 60 galibiyet, 50 beraberlik ve 69 mağlubiyet almışız. Bu maçlarda 230 gol atarken, 247 gol yemişiz.

Son oynadığımız 5 maçta Liverpool 3 galibiyet aldı ve bir tanesi unutulmaz 1-4 lük maçtı.. Torres son zamanlar da pek boş geçmiyor ManU’yu :) Bu maçla ilgili yaptığı açıklamalarda Torres taraftarı övmüş ve şöyle demiş iyi oynadığında taraftar arkandadır, kötü oynadığında da hala arkadan da olduğunu görürsün. 1-4 lük maç için de şöyle demiş, Liverpool forması giydiğim en güzel günlerden biridir.

İlginç bir istatistik (inşallah yanlış değildir bana bile garip geldi) iki takımın da 58’er kupası var müzelerinde.. Liverpool’dan ManU’ya 5 futbolcu transfer olurken biz onlardan 4 futbolcu almışız ki bu transferlerin en sonuncusu 1964’de olmuş (o tarihten bu yana iki takım birbirinden direk futbolcu almamış. Farklı takımlarda oynayıp alınmış ki Bkz Judas Owen)

Bu ayın 19’unda yine Old Trafford’a gidecek olan takımımız, sakatlık falan olması diye Perşembe günü oynayacağımız Steaua maçında Torres, Gerrard ve Carra gibi oyuncuları oynatmayacak..

ManU sahasına doğru bir top atılmıştı, topun çevresinde Vidic ve Ferdinand’ı gören ManU taraftarı rahatlamıştı ama biz önce hissedip sonra anlamıştık, yukarıda bahsettiğimiz kibirle Vidic topu istoplamaya çalışırken Torres o güçlü ve hızlı koşusuna başlamıştı bile topu alıp o kadar hızlı geçti ki Vidic’in yanından, garibim Vidic faul bile yapamadı. Artık bir formalitenin tamamlanması kalmıştı yani topun kaleye vurulması ama biz Liverpool’lular biliyorduk ki gol aslında Torres o koşuyu yapmaya karar verdiğinde olmuştu..





8 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

EL maçında oyuncularımızın dinlendirilecek olması çok isabetli olmuş.benim de aklımdan öyle geçiyordu keşke dinlendirsek diye.
-bu maçta alınacak bir galibiyet üç puanın ötesinde olur bizim için.
-oyuncularımızın kendine olan güveni artar(pek olmayan güvenleri)
dileğim rakip sahadan 3 puanı almak

Adsız dedi ki...

-Bu maç değince Aurelio veya Torres'in müthiş gollerinden öte Dossena nın golü aklıma geliyor.(gerçi o da güzeldi) bu kadar bal olmaz arkadaş sonradan girip ard arda hem real e hem manu ya gol atan adam varmı? dikkatinizi çekiyorum sonradan girdi.bunları vay be adam ne kadar iyi kaç dk de gol attı diye demiyorum.bu bal bir daha gelmez.herhalde liverpool la ilgili unutamadıgı tek anısıdır başka iyi anısı yok çünkü.
MOTM

Shareef dedi ki...

Steaua maçında Pacheco, Shelvey sahada olacak sanıyorum.. Torres'de fit olarak ManU karşısına :D

Shareef dedi ki...

Dossena için o kadar da olsun yoksa kimse inanmayacak Liverpool'da oynadığına :D

aea dedi ki...

Takım yine pas yapmak yerine topu ileriye dikmeyi tercih ederse oyuncuların dinlendirilmesinin bir önemi kalmaz kötü haliyle bile Man Utd bizi telef eder. Birmingham maçında çok çaresiz bir Liverpool gördüm sahada. Üstelik Gerrard ve Torres sahadaydı.

Shareef dedi ki...

aea: Anladığım kadarıyla Hodgson biraz istiyor ileri vurulsun top, biz kontrol oyunu oynamazsak dediğin gibi çok zor..

Siriusz dedi ki...

jova ve lucas oynarsa kazanmamız cok zor bence..lucas hep basitti ama jovadan umutluydum ocakta umarım roy a para verirler

Shareef dedi ki...

Ocakta parası olur, 6 ekime kadar takım satılmazsa, RBS geçici olarak yönetimi devralıp satacak :D ManU maçında Jova'yı bilmem de Lucas oynamaz