13 Eylül 2010 Pazartesi

BIRMINGHAM 0-0 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)














İlk yarıyı izleyemedim maalesef, ikinci yarı da ki oyunumuz ise kötüden halliceydi. Transferin son günü yana yakıla santrafor aradı Roy’cuğum ama sol tarafı Jovanovic’e bırakmakta bir beis görmedi..

Kıymetli Liverpoolseverlere söylemek isterim ki Lucas’tan sonra adamımız Jovanovic olacaktır.. Topu ezme bunda, ikili mücadelede yerde kalma (her defasında) bunda, sonra ağlayarak hakeme bağırma bunda.. Bir pozisyonda topla ceza sahasına girecek Torres sola açıldı baktım bu gerizekalı dribling ile Torres’in yanına gidiyor :) altyapı eğitimini benim gibi, kurdukları mahalle takımında alan bir efsane santrafor bile bilir ki takım arkadaşının gittiği yöne çalım yaparak gitmezsin.. Ya pas verirsin o oyuncuya yada seçenekleri arttırmak için diğer tarafa yönelirsin.

Öndeki Lucas gibi kifayetsiz Jovanovic’den sonra arkada Jovanovic gibi yetersiz Lucas’a bakalım mı :) adamımız maç başına sadece 30 küsür pas ile maçları tamamlıyor, halı saha maçında 30 küsür pas yapsa bir arkadaş döverler.. Yanında ki Poulsen maç başına 50 ye yakın pas yaparken bu adamın bunları yapmaya hakkı var mı. Meireles son 15 dakika oynadı neredeyse yarısı kadar pas yapmış.. Lucas’ın arızalarını kapatmaya zaman zaman Gerrard geldi ki bu durumda Torres’le arası çok açıldı. Lucas yüzünden acıların çocuğuna dönecek Torres’de..

Meireles dedik de az kaldı ilk maçında gol atıyordu, aut çizgisi civarında en az 2 kere gördük ki kendisini oralara gitmeyi Lucas aklından bile geçirmiyordur. Meireles oyunu biraz daha ileri itince son 5-10 dk bir baskı kurduk karşı kalede ama gol çıkmadı ne yazık ki.. İlerisi için ben Meireles’den çok ümitliyim ama..

Diğer yeni transfer Konchesky, ilerisi için umut verdi :) (işte bir klişe daha devrildi) ikili mücadelelerde kazanan genelde Konchesky’ydi aferin ona..

Bu yıl 4. lük için oynayacağımız aşikar, Allah razı olsun M.City ve Spurs bizimle puan kaybediyorlar durmadan :) A.Villa Houllier’i başa getirdi ki onlarda ki kaos da birkaç ay daha devam eder..


BIRMINGHAM: Ben Foster, Stephen Carr, Roger Johnson, Liam Ridgewell,Scott Dann, Lee Bowyer, Sebastian Larsson, Craig Gardner, Barry Ferguson, Cameron Jerome, James McFadden (Nikola Zigic, 90)


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Paul Konchesky (Daniel Agger, 78), Jamie Carragher, Martin Skrtel, Steven Gerrard, Maximiliano Maxi Rodriguez, Leiva Lucas (Jose Raul Meireles, 76), Christian Poulsen, Fernando Torres, Milan Jovanovic

7 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

Herhalde GS'ye gönderilen Insua'nın yerinde olsam şu günde intihar etmekten başka bir şey düşünmezdim.Lucas gibi bir adam nasıl as kadroda da ben planlar arasında yer almıyorum diye!Gerçekten Liverpool taraftarlarının da %90ı anlamamıştır bunu.Lucas geçen sezon ligin en az pas atası yapan adamıydı.Ama sorun bakalım birine hiç uzun pas atmışmı araya koşu yoluna paslar göndermiş mi.Attıgı olumlu pasların neredeyse tamamı geriye dönüp Carragher veya Agger ikilisnden birine atmaktı.Hiç bir baskı hissetmeden.Liverpool kalitesine yakışmıyor.O oynayacagına genç Shelvey var onu oynatabilirler orada.Yeni transferlerden Meireles acaba ilk 11 başlasa ne dğeişirdi? sorusunu getirdi akla oynadıgı 10 dk itibariyle.Mascherano'yu aratmaz.Konchkesy de ilk maçında sakatlandı geçmiş olsun.Maçı 90 dk izledim ve 75. dk da aklıma gelen şeye yorumcu Ali Ece de 85. dk da değindi.Babel niye girmedi? Acaba Jovanovic'den ne bekliyordu? Gol mü atacaktı? 2 kişiyi çaımlayıp bir çalım da kaleyeciye atıp topu boş ağlara mı gönderecekti? Takıma bir forvet transferi yapamadıktan sonra sanki Babel oynasın diye forvet almamış gibi Babel'e övgüler yağdırmak ta neyin nesiydi.Ee peki niye almadın sen bu adamı oyuna ? Resmen Babel'e sırf senin için transfer yapmıyorum hadi göreyim seni demek de ne demek.Adama gaz verip Jovanovic de ısrar etmek nedendir?

Shareef dedi ki...

Babel elde patlayınca bunlar normal :D Son gün Spurs ve Birmingham ile görüştüler ama satamadılar.. Westham'a teklif ettiler Cole= Babel+para oda olmadı.. şimdi duracak öyle.. Lucas'ın tehlikeli olabilecek bölgeye (ceza sahası etrafı maç başına 1 yada 2 pası var..

oğuzhan dedi ki...

bi kere yazı çok geldi shareef,işlerin yoğun herhalde. lucasla ilgili yazdıklarınıza ilave edecek hiç bişi yok.Meireles takıma alışsın bi daha forma yüzü zor görür.Hodgson elbet bizden daha iyi biliyor bu işi.
Jovanovic hakkında çok sert eleştirilerde bulunmuşsun,ben katılmıyorum.Premier Lig temposuna biraz daha alışsın,yararlı olacaktır.Topu dikine oynayabilen ve herşeyden önemlisi yeteri kadar tekniğininin yanı sıra harika bi sürate sahip.Takıma Joe Cole ve Meireles katılınca tutulmaz Kırmızılar,en azından ben öyle umuyorum :)

Shareef dedi ki...

Evet Pc başına geçemedim çokça, maçları izliyorsan çok çok kötü şu anda Jovanovic dahası zeka ile ilgili hatalar yapıyor ki bu beni endişelendiriyor :D Dediğin gibi takım aslında geçen yılkinden kaliteli oldu.. Bir başlayabilsek, Torres çok yalnız kalıyor en azından bu çözülürse kalan maçlarda 30 golü garantilemiş oluruz(bkz geçen sezon o kadar kötüyken durum 24 maçta 18 gol attı Torres)

Adsız dedi ki...

sizin blogunuzu sezon başından beri takip ediyorum bir liverpool taraftarı olarak.lucas ve jova hakkında denecek birşey yok gerçekten,çok haklısın kesinlikle.ama ben asıl sorunun yedeklerde olduğunu düşünüyorum.takım 11ini düşünecek olursak:reina;johnson,carra,skrtel,konchesky;kuyt,gerrard,meiereles,aurelio;joe cole;torres...şimdi yedek kulubesine göz atacak olursak söyleyin bana poulsen dışında pozitif katkı yapacak başka oyuncu var mı?yok işte.aslında var da birisi neden oynatılmıyor anlamış değilim.kim mi?hepinizin düşündüğü gibi PACHECO ...bence gelişimini biraz arttırdığında çok şey beklediğimiz joe coledan çok daha fazla katkı yapacaktır.bakıyorum arsenal'e jack wilshere ligde 4 maçın 3ünde ilk 11 çıktı.adam rosickyyi yedek bıraktı.bizde neden buna benzer bir durum yaşanmıyor?ayrıca bana göre bu sene epl şampiyonluğunun en büyük adayıdır arsenal.adamlarda öyle bir geniş kadro var ki...walcott,van persie,nasri,bendtner,ramsey gibi birçok oyuncunun sakatlığına rağmen puan kaybetmeden ilerliyorlar.bu geniş kadro çok paralarla oluşmadı tabi ki.kimisini kundaktayken buldular-yetiştirdiler,kimisini çay-çerez parasına alıp geliştirdiler:DDD.bizde neden böyle bişey yok!!!16 yaşındayken arsenale gelen bendtner guizavari kaçırdığı onlarca gole rağmen direttiler.adam neredeyse adebayor,berbatov seviyesinde.maç kurtardı geçen sene kaç kere.bizde ise babel gibi bir adamın hayatı çürüdü.yazık gerçekten çok yazık.sene başında küçümsediğimiz arsenal bugün 2. sırada ve inmek bilmiyor.chamakh,nasri,rosicky,vela,bendtner,eboue,frimpong,gibbs,wilshere gibi yedekleri olduğu için mi?bence EVET...:DDD
yorumlarınızı bekliyorum...







ON7

Shareef dedi ki...

Çok haklısın, tanjevic'in Fb Ülker ile bir röportajını okumuştum geçen sene Enes Kanter FB'deydi o zaman ve çok süre bulup aslında onun yerine oynadığı adamlar kadar katkı veremiyordu (Mirsad, Ömer, Semih ve Oğuz kadar) Tanjevic bu konuda şöyle demişti Enes bu kadar süreyi hakediyor mu hayır ama bu süreleri ona vermek zorundayız ki beklediğimiz seviyeye gelsin ve bize katkı versin demişti. Wenger'de bunu yapıyor.. Ama başarısız Liverpool'da maalesef o güveni sağlayamadığı için risk alamıyor.. pacheco Messi'den sonra La Massia'nın üzerine titrediği oyuncuydu.. Büyük katkı yapar sürekli oynasa

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben o trabzonsporlu neyse hani tartışmıştık bakıyorumda liverpool hakikaten eriyor her geçen gün trabzonspor gerçekten kötü bir halinde elendi liverpoola yazık oldu trabzonspora halbuki liverpoolu bu halde yakalamışken elemeliydi o liverpoolki neler yaptı milan maçında barcayı nou campta yendi şimdi ne halde liverpool bu kafayla biraz zor şampiyon olur roy hodgson'ın gerçekten jovonoviçi oynatması çok garip ve itici adammı kalmadı nerede o eski yıldızlar biraz daha iyi rotasyon yapmalı hodgson bir torres ve gerrardla bu işler yürümez.Umarım liverpool manuyuda chelseayide tottenhamıda yakalar ve lige asılır...