29 Ekim 2012 Pazartesi

EVERTON 2-2 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)



Olabilecek en harika başlangıcı yaptık maça kıymetli Liverpoolseverler.  19. Dakika da 2-0 öndeydik. Leon Osman’dan hemencecik bir gol yememiş olsak belki de farka gidecektik.

Maça başlarken Suso’nun defansif zafiyetleri BR’nin gözünü korkutmuş olacak ki Sterling’i sağ tarafta başlattı hemde Sterling’in hızı Baines’ı defansta tutacaktı . Aslında bir nebze bu gerçekleşti ama Mirallas bizim Wisdom’u paçavraya çevirdi arka tarafta.. Maç ilerledikçe Baines’ın hem hızı hem tecrübesi ve tabi kalitesi Sterling’i oyundan düşürdü ve sarı kart almasına sebep oldu. Bunun dışında ilk yarı da gördüğümüz sahanın en kötü oyuncusu Nuri Şahin’di ve Fellaini her hava topuna bir şekilde değdi..

2. yarı başlarken ben şahsen Sterling yerine Downing alınır ve Downing’in defansif özellikleriyle Wisdom’da desteklenir diye bekliyordum. Ama BR Coates’i  oyuna alıp 5-3-2  3-5-2 geçişli bir oyuna geçti. Bu Everton’ı durdururken bizi de durdurdu aslında..

Burada BR’nin taktisyenliği övülmeli aslında daha sonra da Wisdom yerine Henderson’ı alarak 5-3,2 nin de işlemesini sağladı ayrıca Nuri Shelvey değişikliği de çok yerinde bir değişiklikti.  Ama bu taktik oyunu beraberliğe de bağladı..  Ben BR’den bir de Suso’yu forvet arkasında oynatmasını bekliyorum. Kimi kıymetli Liverpoolsever diyebilir ki çok mu takıldın bu çocuğa ama değil kıymetli Liverpoolseverler..  İlk golde ki Enrique ile paslaşmasına onun koşuyoluna attığı pasa bir bakıverin.. Benim saydığım bu üçüncü asist olan pası verişi..

Son dakikalarda ofsayt diye sayılmayan gol ManU maçında ki golle karşılaştırınca aslında saha dışında da bir çabanın gerekli olduğunu gösteriyor bize..  Gerrard yan hakeme neden golü iptal ettiğini sorduğunda ben öyle düşündüm demiş.. Kıymetli Lİverpoolseverler hakemlerin düşünmesi değil görmesi gerekmiyor mu?
Her şeye rağmen takım iyi yolda, taktik hamleleri iyi olan iyi bir TD miz var. Birde iyi bir 9 numara daha alınırsa harika olur. Bu arada Suarez 6 gole ulaştı maşallah diyelim..


EVERTON: Tim Howard, Leighton Baines, Sylvain Distin, Phil Jagielka,Leon Osman, Philip Neville, Marouane Fellaini, Seamus Coleman, Kevin Mirallas (Magaye Gueye, 45), Nikica Jelavic, Steven Naismith (Bryan Oviedo, 85)
GOLLER: Osman 22, Naismith 35


LIVERPOOL: Bradley Jones, Daniel Agger, Andre Wisdom (Jordan Henderson, 70), Martin Skrtel, José Enrique, Nuri Sahin (Sebastián Coates, 45), Joe Allen, Raheem Sterling, Steven Gerrard, Suso (Jonjo Shelvey, 45), Luis Suárez 
GOLLER: Baines (kk) 14, Suarez 20

2 yorum:

winston barian dedi ki...

BR iyi bir taktisyen; Coates ise Reina'da bodyguard bile olamaz. Bu kadar ağır bir adamın değil EPL'de süperman ligimizde bile oynayabilmesi mucize olur. İlk yarı fellaini o kadar dengemizi bozdu ki, belki de bu yüzden Nuri bu derece kötü göründü. bonus kafa everton hücumdayken gizli santrafor olarak Agger-Skertel dengesini bozdu (slovak arkadaşımızı çıkardığı korkunç kötü maçtan dolayı da tebrik etmeyi unutmayalım), biz akındayken ise gerrrard'la kendi ceza sahasına kadar gelip defansa yardım etti. İkinci yarı onun tüm etkinliğini ise ne jonjo ne de coates azalttı. Küçük dev adamımız Joe Allen kendi görevinin haricinde sahanın her yanında belçikalıyla dişediş mücadeleye girerek oyunu kitledi.kaç tane hava topunu aldığını saydınız mı? ya da en sonunda belçikalının sinire kesip orta sahada açıkça kendisine tekme savurduğunu(ama hayır! kırmızı kart falan vermeyelim onun yerine suarez'le uğraşalım! en kolayı o çünkü, her maç bir penaltı ya da bir gol alıştık iyice) Joe allen, EPL'de 2. olduğumuz 4 sene önceki kadrodaki deli midyeci MASCH'ın ayağı düzgün top yapabileni gibi bir şey ve şu andaki en formda futbolcumuz. Gözü kapalı 2 gerrard, 4 nuri, 29 jonjo ve 147 lucas eder. allah transfer edenden razı olsun.
Bebelerimiz bu maçta tam anlamıyla batırdı. Sterling'in içeride kalması da iyi oynadığından değil kadro darlığı ve taktiksel değişiklikten dolayıydı. Neticede bu arkadaşlar adı üstünde bebe; bu derece stresli maçları kaldıramamaları çok doğal. başta carra baba olmak üzere gerrard'ın bu arkadaşları mental olarak eğitmesi gerekiyor.

Shareef dedi ki...

Skrtel dikkat ederseniz hep hava hakimiyeti olan oyuncular yanında çuvallıyor. (Ortalama üstü kafacı olsa bile bu adam değişmiyor)
Geçen gün BR yine Joe Allen için verilen her sente değer demişti. Bebelerin yolu açık BR onların oynayacağı yere transfer yapmayacağını da söyledi dolaylı olarak.