7 Ekim 2012 Pazar

LIVERPOOL – STOKE CITY MAÇ ÖNCESİ (EPL)




Kıymetli Liverpoolseverler milli takım öncesi son maçımız Stoke ile..

Tony Pullis hiç saygı duymadığım, oyun stilini hiç beğenmediğim, çağdışı bir futbol aklı olan tehlikeli bir TD.. Her sene daha da geliştirdi takımı (yer olarak söylemiyorum) Çağdışı İngiliz futbolu neydi Şişir, iyi bir kafacı ya indirsin ya gol atsın olmadı kenardan orta yap.  Etherington, Pennant, Kightly gibi kenar elemanları, Crouch, Waters gibi hava hakimiyetli kazmalar :D ve şimdi de yine bizden alarak Adam gibi uzun top atıcıları var..  He bu arada  indirilen toplara vuracak Owen’ları da oldu bu sezon.. Nefretimizi kustuktan sonra geleneğimiz üzere manasız istatistiklere geçelim..

2 takım arasında son 8 maçta hiç deplasman galibiyeti yok, Stoke’un 49 maçta 39 malubiyet 10 beraberlik var 2 takım arasında, Stoke sadece 1 gol atabilmiş son 11 Anfield maçında.. Yukarıda bahsettim, Stoke’da tam 4 eski LFC oyuncusu var. Crouch, Adam, Owen ve Pennant..


SAHA: Anfield

SAAT ve YAYIN: 17:00 LigTV3 Geniş Özet (naklen yayın yok)

HAKEM: Lee Mason


LIVERPOOL: Shelvey kırmızı kart cezalısı (3 maçın 2.cisi), Lucas, Flanno ve Kelly kesin yok Enrique belki benchte olur.  Eğer yenilirsek bu 1963’den beri ilk olacak. Son 19 Anfield maçının sadece 4 tanesini kazanabilmişiz inanılmaz. 2012 de ise sadece 2 galibiyetimiz var ve bu seri golsüz beraberlikle kaldığımız Stoke ile başlamışız. Fakat bana kalırsa ilginç bir şekilde Norwich maçı ile beraber takıma inanç geldi. Yenilinen Udinese maçı bile (İstatistikler çok iyiydi ama) bunu değiştirmedi . Gerçekten de sahada işler düzeldi ve takımın lideri olan oyunculardan birkaçı sürekli BR’nin sistemine inandıklarına dair açıklamalar yapıyor. Gençler yerlerine oynadıkları ağabeylerinden çok iyi olduklarını gösterdiler ve başta Agger olmak üzere yeni kontratlar veriliyor. Soccereconomics kitabına göre daha çok transfer yapan takım değil daha çok mmaş veren takım başarılı olduğunu düşünürsek bu çok iyi bir şey kıymetli Liverpoolseverler.. BR dün Stoke maçı basın toplantısında ilk 4 için savaşacağız dedi ayrıca..  Üstelik Suarez (nazar değmesin gol atıyor) Bu arada Suarez 17 şut ile EpL’nin karavanacısı :D

Muhtemel 11: Reina; Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson; Gerrard, Allen, Suso, Sahin; Suarez, Sterling.



STOKE: Wilkinson cezalı ve Sidibe yok bunun dışında tam kadro sahada olacaklar.. Son 17 maçımızda sadece 2 defa galibiyet alabildiler. Son 12 lig maçında galibiyet alamamış durumdalar. Sunderland’den sonra en çok berabere kalan takım kendileri, Crouch bizden ayrıldıktan sonra bize karşı oynadığı 8 maçta da gol atamadı.

Muhtemel 11:  Begovic; Cameron, Shawcross, Huth, Wilson; Walters, Whelan, Nzonzi, Adam, Kightly; Crouch 

Hiç yorum yok: