12 Kasım 2012 Pazartesi

CHELSEA 1-1 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)



Bu maç yazısında bir değişiklik yapıp önce BR’nin maç sonu yorumlarından bahsetmeliyiz. Buna uygun olarak yazıyı geliştirmek çok daha iyi olacaktır.  Şöyle dedi BR

“İşin gerçeği çok uzun bir yol var ligin sonuna, geçen yıl Ligi 8. bitirmiştik eğer bu yıl bunun üstünde bitirebilirsek bu bizim için fantastik olur.  
Korkarım bu LFC’nin gerçeği ama genç oyuncularımız giderek daha iyi oluyor.  Bu yıl taraftarlar için de çok öğretici olacak fakat hiç kolay değil bu…
Buradakilerin çoğunun bildiği üzere harika bir tarihimiz var fakat hep arkaya bakarak yol alamayız. Eğer çok acil büyük bir bütçeye sahip olamayacaksanız o zaman gelişmek zorundasınızdır.  Bizim durumumuz da bu.
Taraftarlar bana ve takıma harika davranıyorlar ve destekliyorlar fakat kızdıkları da olacaktır bize ama şu gerçek ki inanılmaz bir taraftarımız var.
Şu an bir yada iki oyuncuya ihtiyacımız var bu bizim 6. Beraberliğimiz oldu ve bir çoğunu geriden gelip kazandık. Ama daha çok meteryale ihtiyacımız var eğer 1-2 oyuncumuz daha olursa o zaman bu beraberlikleri galibiyete çevirebiliriz.
Bu oyuncular maalesef o kadar ucu değil ve bir çoğu Ocak’ta bir çoğu gelmek istemiyor. Ama buraya geldiğimden beri patronlar harika destek oluyor.
Bu yılın Liverpool beklentileri açısından zor bir yıl olacağını biliyorum”

BR bütün gerçekleri harika bir şekilde dürüstçe anlatmış bize, bu yıl en azından Ocak ayına kadar bu şekilde bekleyeceğiz ve sabırlı olacağız. Ocak ayında da istediğimiz oyuncular alınmazsa o zaman yıl sonunu bekleyeceğiz.

Maça gelirsek 5-3-2 şekline yakın bir dizilişle çıktık sahaya, wisdom sağ tarafa, Agger sol tarafa yardım edecekti. Önlerinde iki bek orjinli Enrique ve Johnson olunca defansif, oyunu kitleyecek bir dizilişimiz oldu.  İleride işler Suarez’in çabalarına bırakılmıştı.

Chelsea ortasahasına karşı maalesef Nuri her zaman ki oyununu oynayıp buna ilaveten Allen Liverpool’da ki en kötü oyununu çıkarınca Suarez’de bişey yapamaz oldu.  Nitekim Nuri oyundan alınıp Suso girince daha etkili olduk bu dakikalarda, oyun formasyonumuzda 4-4-1-1 olmuştu.

Bu nokta da BR’ye bir eleştirim olacak madem bunları söylüyorsun o zaman Suso’yu asıl yerinde forvet arkası oynat kes Nuri’yi dün ve anzhi maçında görüldü ki bu bölgede çok daha verimli.. Oynat Assaidi’yi görsün çocuk EPL’yi.. Morgan girsin, Samet girsin bir bölüm de oyuna..

Bir eleştiri de Stevie G’ye çok çabuk demoralize oluyor gol yediğimizde ama takımın tümü ona bakıyor ne reaksiyon verecek diye..  Saha da bazen o liderliğini kaybediyor ve gençler liderlik deyince maalesef Xabi’nin anladığını anlamıyor.  Oyunun bir bölümünde Sterling düşürüldü ve Carra oraya kadar geldi ve nasılsın diye baktı çocuğa.. Bunlar gerçekten genç ve bazıları idollerinin böyle bir liderlik yapmasını isteyebilir. Gol yiyince moral bozukluğundan arka arkaya pas hataları yapmasını değil.

Enrique defansta harikaydı Hazard’a Oscar’a falan saç baş yoldurdu. Hücumda ki tercihleri ise bize saç baş yoldurdu. Bunun dışında Gerrard zaman zaman azcık iyi oynadı ve bu durumda bile üstünlüğümüz arttı.
Suarez onun standartlarında az topla oynamasına rağmen yine golünü attı ve attığımız 14 golün 10 unda imzası oldu (8 gol 2 assist) Bu yıl en hayati oyuncumuz aferin..

Son anlarda maçı kazanabilirdik bile ama olmadı. Bunlarda dönecektir bir zaman bu yıl sabır yılı unutmamamız gereken en önemli nokta bu..

Son bir not Chelsea’ye karşı %57 topla oynamışız ki bu kadar topla oynayan en son Arsenal var 2010 yılında..


CHELSEA: Petr Cech, John Terry (Gary Cahill, 40), César Azpilicueta, Branislav Ivanovic, Ryan Bertrand, John Obi Mikel,  Oscar (Victor Moses, 77),  Ramires,  Eden Hazard, Juan Mata, Fernando Torres (Daniel Sturridge, 82)

GOL: Terry 20



LIVERPOOL: Bradley Jones, Jamie Carragher, Andre Wisdom, Glen Johnson, José Enrique, Daniel Agger, Raheem Sterling, Steven Gerrard, Nuri Sahin (Suso, 60), Joe Allen, Luis Suárez

GOL:  Suarez 73

3 yorum:

winston barian dedi ki...

BR'A güveniyorum. kendi çaresizliğimden değil en basit tanımlamayla elindeki malzemeden maksimum verim alabildiği için.bir de işler boka sardığında ne de olsa BR birini alır takım dizilişini değiştirir maçı kurtarır gibi bir beklenti de oluştu. everton maçı 1 bu maç iki. PL TV'de spiker her maç mutlaka hatırlatıyor, BR'ın bu sene 3. full sezonu diye. Takımımız aslında stearling kadar genç ve tecrübesiz bir hocanın elinde.Buna rağmen takımın durumu gayet iyi. O gelişecek, bebeler gelişecek,yeni gerçek futbolcular gelecek ve 3 sene sonra şampiyon olacağız. Gerrard ve Carra da veteran olarak kenardan gelip kupayı kaldıracaklar.

Shareef dedi ki...

Haklısın aslında elinde zoraki oluşturulmuş olsa da bir planı var ve bu kadar genç bi hoca için olabilecek en kötü senaryo ile başladı.. 4-3-3 oynayacaktı ama sadece 2 forvetle kaldı :D düşünün istediği formasyonu sahaya koyabilecek oyuncusu yoktu. Geçenler de The Guardian'da yazdı. Adam mecburiyetten 4-2-3-1 oynamak zorunda kalıyor diye.. BR nin spesyalitesi aslında 4-3-3 yani.. Bakalım Ocak'tan sonra ne olacak..

winston barian dedi ki...

bu maç için futbolculara en ciddi eleştirim:. kardeşim chelski deplasmanında beraberliği getirmişsin, suarez sevinmek için tribüne koşuyor, bir dönüyor yanında kimse yok. özetlerde suratındaki ifadeyi gördünüz mü? çaresizlikle yumruğunu havaya eeeehhh' der gibi savuruyor. takım presten mi mallaştı? gol attığına mı inanamadı, devre arasında puba mı kaçtı anlayamadım.