5 Kasım 2010 Cuma

DAMIEN COMOLLI LIVERPOOL’DA



Blog yazılarımızda ve twitter yorumlarımızda bahsettiğimiz ve dilediğimiz üzere Hodgson Ocak ayı transferini kendi başına yapamayacak.

Kulüp Comolli’yi Director of Football Strategy  pozisyonuna atadı. Patron Henry “Orta vadede oyuncu araştırma, geliştirme ve yeniden yapılandırma işleri için ilk atamayı yaptık tarzı açıklamalar yaptı. Ayrıca Comolli Roy ve diğer Staff ile çok sıkı çalışacak. Taraftarın beklediği Liverpool’u ortaya çıkarana kadar durmayacağız da dedi.  Hodgson ise çok iyi çalışmayı bekliyorum gibisinden konuştu.  

Comolli ile ilgili bilgileri vermeden (Bunu yazacağıma inanmazdım) Şu anda görünen o ki bu Amerikalılar hakikaten işi biliyor. 100 milyonlarca £ harcayıp bir takım kurup O TD bu TD dolaşmaktansa takımı iyi bir yönetim kurup onlarla devam edecekler. Boston Red Sox taraftar grubundan bir mektup almıştı SOS grubu, Henry’nin diğer 2 danaya benzemediğini hemen profesyonel yöneticiler atayarak takımı özlediğimiz başarılara ulaştırabileceklerinden bahsediyorlardı.

Bunun yanında bu atamanın ilk olduğu ve önümüzde ki birkaç hafta daha da değişiklikler olacağını söylüyor kulübe yakın kaynaklar (bir klişe daha kullandım bahtiyarlığım tavan yaptı) :D

Gelelim Comolli’nin kariyerine Adamımız 1972 doğumlu (evet o kadar genç) Monaco takımında altyapıda oynayarak başlayan Comolli 1995 yılında Antrenörlük diploması aldı zaten Monaco takımında altyapıda çalışıyordu. 1996 yılında Arsenal takımında Scout olarak işe başlayan Comolli bazı futbolcuları hem arsenal’e hemde dünya futboluna kazandırdı. (Sonra sayılacak bunlar efendim) 7 sezon sonra Comolli bu sefer 2004-2005 sezonunda St. Etienne  takımında Techinal director olarak çalışmaya başladı aynı zamanda Scout olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. 2005 te Bu sefer Spurs’de Director of  Football olarak işe başladı, bu pozisyondan ayrılan frank arnesen’in yerine.. 2008 yılına kadar burada başarılı hizmetler verdiği söylenebilir (şimdi bakınca çok başarılı olmuş) ama Martin Jol ile yaşanan görüş ayrılıkları sebebiyle Juande Ramos göreve gelirken oda görevinden ayrıldı. Bu süre zarfında yaptığı transferlerin kötü olduğu konuşuluyordu zaten (kimler alınmış azzz sonra)  9 Kasım 2008 de tekrar St. Etienne’e bu sefer sporting director olarak dönen Comolli Laurent Roussey’i TD olarak atadı. Bugün bu TD ile St. Etienne 4. sırada.. St. Etienne’e 2 gelişinde de yıllar sonra en iyi derecelerini yapmada yardımcı olmuş Comolli..

Comolli’nin alınmasını sağladığı oyunculara şöyle bir bakalım, Kolo Toure, Eboue, Chlichy, Gareth Bale, Alan Hutton, Kevin-Prince Boateng, Giovanni dos Santos, Adel Taarabt,  Luka Modrić, Benoit Assou-Ekotto, Heurelho Gomes, David Bentley,Vedran Ćorluka, Roman Pavlyuchenko, Younes Kaboul, Berbatov

Bunların bazılarını biliyorduk zaten ama, Bale, Berbatov, Boateng, Taarabt, Kaboul, Modric, Corluka, Toure, Clichy, Eboue Ekotto tamamen onun ortaya çıkardığı oyuncular.

Liverpool’da genç oyuncu bulup takıma kazandırma, geliştirme gibi görevlerinin yanı sıra TD atama, transferde ki en yetkili kişi olduğu da söyleniyor. Bu durumdan Roy’un aslında  rahatsız olduğu ve Patrona transferi ben yapayım dediği söyleniyor. Ama bay Henry çok iyi bir yatırımcı olduğunu burada da göstererek köhnemiş Roy futboluna pirim vermeyeceğini gösterdi ve Roy’a hayır dedi..

Comolli’nin yeni TD konusunda da çalışmalar yapacağı (hatta yaptığı) söyleniyor. Bakalım ne olacak göreceğiz.

Liverpool son zamanların bence en önemli hamlelerinden (rafa’dan sonra belki de en önemlisi) birini yapmıştır bana göre, Ocak ayında bakalım ve görelim Comolli eski takımlarına bulduğu bu kadar oyuncudan sonra bize kimleri bulacak. (Matuidi :) ) 

2 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

-Çok sevindim çok güzel bir haber.Büyümek adına atılan sağlam ve güzel adımlar diyebilir miyiz Şerif abi?
-Rick parry de gelse ne olur sanki.Purslow ve Broughton a hiç güvenmek istemiyorum

Shareef dedi ki...

Evet iyiye gidiyor gibiherşey.. Purslow ve Broughton yk yönetimde artık bu gün Tom werner'in Liverpool'a başkan olarak atandığı açıklandı.. Clinton'ın danışmanlarından abimiz..