17 Eylül 2012 Pazartesi

SUNDERLAND 1-1 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)




Bu sezon ki klasik oyun başlangıcımızı yaptık kıymetli Liverpoolseverler, ayağa pas, ortasaha da özellikle birbirine yakın oynama şeklinde değişiklik forvet bölgemizdeydi  Sterling sağda bu sefer Borini merkezde ve Suarez solda oynadı. Daha normale yakın bu yerleşimde yine de bana kalırsa problem vardı. Sterling kendi gibi hızlı Rose’un karşısında olmasındansa solda daha da faydalı olabilirdi. Yine de takımın tek yıldızı gibi göründü ya neyse :D

Yine klasik olduğu üzere ilk atakda golü yedik ve takım 2. Yarıya kadar dağıldı ve toplayan olmadan oynadı. Bireysel olarak birkaç futbolcudan bahsetmek lazım..

Sterling, bütün tehlikeli ataklarda o vardı ya adamı geçip orta yaptı, ya korner oldu oradan devam ettik. Ne zaman pas verecek ne zaman içeri girecek ne zaman adam geçecek büyük bir olgunlukla değerlendirip en doğru kararı veriyor. Uzun zamandır görmediğimiz kadar orijinal bir kanat oyuncusu çok büyük yıldız olabilecek potansiyeli var.

Gerrard, Son 4 maçtır en iyi performansıydı ama sanki bıkmış bir hali var. Yine de captain fantastic günlerinin çok uzağında sıradan bir ortasaha gibi oynuyor kaptana dikkat diyoruz.

Shelvey, iki ortasahanın ilerisinde forvet arkası bence  çok iyi performans verdi ama yine de çok bariz bir kalite farkı var Cazorla, Silva, Nasri ve Mata’ya bakınca..

Borini, Biraz zaman verilmeli ama verilmiş zamanı kullanmış Carroll neden gitti neden buna muhtaç bırakıldık bilmiyorum.  Bu sene 10 gol atar yine de bana kalırsa..

Suarez, her pozisyonun içinde Suarez ile varız, son vuruşa kadar iyi getiriyor ama orda problem var işte. Fazladan maalesef spor ahlakı bir hayli düşük, yine penaltı alayım diye sarı kart gördü. Bence gerçekten satılması gereken bir futbolcu artık.. 

5 yorum:

oğuzhan dedi ki...

borini 10 gol atarsa çok büyük olay olur.bence carrollu geri çağıralım eğer sistem izin veriyorsa.yoksa ocak ayına kadar bu takım adamı kanser eder.
borini arsenale gitse yine böyle kazma gözükür müydü acaba?

Shareef dedi ki...

bence gözükürdü aslında gol bölgesine kadar gelmemizde ve dahası pozşsyon bulmamızda sorun yok ama gole çevirme yüzdmizde var sadece %5 bu sene yani bunun müsebbibi Suarez ve Borini daha çok Suarez tabi

winston barian dedi ki...

bence hazır takım o kadar kuzeye kadar gitmişken shelvey'i de iskoçya sınırına bırakıp dönmeli.Yanına da canı sıkılmasın diye 15 tane top verilsin, böylelikle çok istediği kaval kemiğiyle şut çekmeyi de geliştirebilir.. shelvey nedir abi? nuri kenardayken (sakatlığı da yoktu herhalde).
yaz mevsimlerinin sıcak öğle sonralarında bastıran uykularının baş belası kara sineklerin ayak sesine benzer zararsız tüy gibi bir oyun tarzımız var. sunderland'ı rahatsız edebildik mi? hiç sanmıyorum.
taktiksel olarak öndeki 3'lü birbiri arasında 30 metre mesafeyle oynayınca ortaya hiç birşey çıkmıyor.Peki orta sahada Merkezden dikine kaleye gelen var mı? Nuri? (kenarda) shelvey (geçiniz) gerrard (maçtan sonra düğüne gidecekmiş gibi üstü başı tozlanmasın diye kasıyor gibi)
Alen? (bunu söylemek için erken ama hendo'dan ne kadar farkı var hiç birşey anlamadım)..
Orta saha, forvet hattı böyleyken beraberlik başarı bile sayılır, hocanın işi çok zor, üzülüyorum valla,samimi, takımı yıllarca sürükleyecek bir görünüşü var.
en son olarak suarez: kendi şahsımda gelmiş geçmiş en sevdiğim liverpool'lu Robbie Fowler'dır. futbolculuğu bir kenara, Arsenal maçında düşürülünce hakeme penaltı değildi diye itiraz eden bir adamdan bahsediyorum. Şimdiyse aynı formayı, yanındaki adam öksürünce bile dalağı patlamış gibi bağırıp kendini yere atan bir adam taşıyor. Pehh!!

Shareef dedi ki...

valla doğru ne denir :D ben mizacım itibariyle daha iyimserim yazamıyoum :D

Adsız dedi ki...

5 milyona burak yılmazı alsalardı şimdilerde gol sıkıntısı çekmiyorlardı.