30 Eylül 2012 Pazar

NORWICH 2-5 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)



Rahat rahat güzel güzel yumuş yumuş kazandık kıymetli Liverpoolseverler…  Takım en yetkin haliyle sahadaydı. Aslında diğer maçlarla bu maç arasında ki en büyük fark bitiricilik farkıydı yoksa bu kadar olmasa da pozisyon buluyoruz biz…

Detaylarda biraz fark vardı tabi, her şeyden önce Nuri ve Suso’nun takıma girmesi yaratıcılık ve doğru pas olarak bize geri döndü. Suarez ile Suso’nun maçın başında ki pas organizasyonları kusursuzdu, ilk 10-15 dk dan sonra Nuri’de bu ikiliye yaklaşarak o bölgeyi paçavraya çevirdiler.  Hafta arasında verdiğim kadrodan tek Wisdom farkıyla çıktı sahaya LFC, ben bu kadroyu yazarken düşündüğüm başlıca konu madem Suarez %5 gibi pozisyon / gol ortalamasıyla oynuyorsa ona daha çok pozisyon hazırlamalı ki bu negatif fark telafi edilsin. Bu Downing ile olmuyordu çünkü o klasik kanat oyuncusu sıfıra in ve içeriye kes mantığıyla oynuyor.

Bütün takım göz önünde bulundurulursa maalesef Suso’dan daha iyi saha görüşü ve yeteneği olan kimse yok, bu durumda onun oynaması pas hızı ve doğru pasa muazzam etki etti. 700 saha içi pası %90 isabetle.. Bunu sadece Suso’ya bağlamak tabi ki haksızlık olur bugün muhteşem oynayan Nuri’yi de saymalıyız. 2-3 pozisyonda ceza sahasına koşuları harikaydı. Hala alışma evresinde olduğu düşünülürse bu takımın ortasahası da ortaya çıkıyor kanımca Gerrard-Allen-Nuri bu üçlü kadar akışkan pas trafiği sağlayabilecek bir başka takım yok EPL’de inanın. Buna birde soldan Suso’nun katkılarını ekleyin muhteşem bir ortasaha kurgusu ..

Birde kıymetli Liverpoolseverlerin dikkat etmesini istediğim bir konu var, Suso ve Sterling hatta Wisdom neredeyse hiç orta yapmıyor (birkaç orta oluyor tabi ama istisna onlar) bunlar tabi Rafa döneminde altyapıda ki Barça etkisiyle de açıklanabilir. Borrell, Segura ve diğerleri.. Bu oyuncular bu açıdan da çok kıymetli oyuncular..

Bireysel performanslara geçmeden birkaç eleştirilecek noktaya dikkat çekmek istiyorum.. Suso topla harika ama en az 3-4 pozisyonda takip etmesi gereken adamı takip etmedi ve bütün yük Wisdom’a kaldı. Şu an takımda ki Suso için en iyi pozisyonun ileri üçlünün solu olduğu düşünülürse bu konuda acilen hem Suso’nun hemde BR’nin bir şeyler yapması gerekir.

Nuri çok iyi bir maç çıkardı ama atılan 4-5 uzun pas yerini bulmadı biliyoruz ki Nuri bunları yapabilir, yaptığında ise City gelsin karşımıza..

Defansımız felaket bunda Johnson’ın ters kademe problemlerinin yanı sıra nedendir bilinmez Skrtel – Agger uyumsuzluğu da söz konusu üstüne Reina’nın formsuzluğunu da ekleyin. Evlere şenlik bir defans hattı sana ..
Gelelim bireysel performanslara, herkes bir yana Wisdom ile başlayalım Stoper orjinli bir oyuncu olduğundan çok fazla hücuma katkısı olmadı ama şu istatistiklere bir bakın kıymetli Liverpoolseverler, %96 olumlu pas,
        
Suarez bugün ilk şutunda golü buldu ve oynadığı en rahat maçlardan biriydi. Bence bunda rakibin Norwich olması, Suso ve Sterling ile ileri 3 le de ve Nuri, allen, Gerrard ile oynamasınında etkisi var. Şimdi çıkıpta kıymetli Liverpoolseverler diyecektir (hatta dediler bile) Suarez Ajax’ta ne goller atıyordu ? Bu sezon şu kadar maçta şu kadar gol attı, bizim en büyük yıldızımız .. Haklılar kendilerince, bana göre hala son vuruşları yetersiz, oyunun pis yönlerine fazlaca kaçan (ki her maç garanti 1 penaltımız verilmiyor) yetenekli bir futbolcu.. Bu sezon çok daha fazla gol atacaktır ama aynı pozisyonları mesela Falcao yada Huntelaar yakalasa 40 gol atar. Ajax konusunda ise son yıllarda ki golcülere ve sayılarına bakın diyorum..Örnek olarak şu an gol kralı Altidore geçen yıldan beri 35 maçta 22 gol attı ama bundan önce 86 maçta sadece 19 gol atabilmişti. Bu ligler İspanya, İngiltere ve Türkiye’ydi.  Bütün bunlardan öte  bugün beni mutlu eden bir oyun ortaya koydu. Böyle devam ederse ben özür dilerim seve seve..

Nuri, pasları, koşuları bugün çok güzel çok özel bir performans ortaya koydu. Takıma alıştıkça ve bonservisi alınacak gibi olursa hemen takımın lideri olabilir gibime geliyor. Maç boyunca Allen’in ismi çok duyulmadıysa (Nuri çıktıktan sonra duyuldu daha çok) bunda Gerrard ile Nuri’nin değişerek arkalı önlü oyununun da etkisi çok gibi geliyor bana.. Böyle olunca bütün iş Allen’a  kalmıyor. Buna artı olarak 3 pas istasyonumuz olmuş oluyor bizi tek topla atağa taşıyabilecek. Maalesef bu ne lucas ile ne de Shelvey ile olabilecek bir şey değil..
Suso ve Sterling ile ilgili yazıyorum her zaman zaten bunun dışında çok göze batan yoktu. Assaidi’nin dikey gidişi beni nedense umutvar ediyor kıymetli Liverpoolseverler yazmadan geçmeyeyim dedim.


NORWICH: John Ruddy, Russell Martin, Javier Garrido, Michael Turner,Leon Barnett, Bradley Johnson, Jonathan Howson, Andrew Surman (Wes Hoolahan, 56), Robert Snodgrass, Simeon Jackson (Grant Holt, 45), Steve Morison (Alexander Tettey, 79)

GOLLER: Morison 61, Holt 87


LIVERPOOL: José Reina, Daniel Agger, Andre Wisdom, Glen Johnson (Jamie Carragher, 74), Martin Skrtel, Raheem Sterling, Steven Gerrard, Nuri Sahin (Jordan Henderson, 66), Joe Allen, Suso (Oussama Assaidi, 59), Luis Suárez

GOLLER: Suárez 2- 38-57, Nuri  47, Gerrard 68

5 yorum:

winston barian dedi ki...

Nuri'nin takımımıza katılmasının en önemli artısı, geçen sene tüm maçları orjinal sesiyle dinlememize yol açan digitürk yorumlarının bizden tarafa dönmüş olması. Ama bu sefer de biraz fazla Nuri fetişizmi oluyor gibime geldi. Yine de Nuri ya da suarez'in 3'lüğünün gölgeleyemediği bir şey var ki,o da Joe Allen'ın gün geçtikçe kendine gelen güveniyle orta sahadaki baskın oyunu. O kadar olumlu işler yaptı ki bu maç, gerrard ya da Nuri çoğu zaman arkalarına bakmadan hücumu düşünebildiler. Kendisi hakkında duyduğum şüphe ve eleştirileri geri alıyor ve EPL'nin ilk ayı itibariyle en cuk oturan transferi olarak kendisini selamlıyorum. Dar kadromuza rağmen gün geçtikçe olgunlaşan oyun tarzımızla bu sene için 6-4 arası bir yeri gözümüz kestirebiliriz.Her maç uydurulan ve yenilecek birer penaltının yaklaşık -20 puan tutacağını da hesaplarsak başarılı bir derece. Son 2 haftadır, taa rafa döneminden beri unuttuğumuz sahada ne yaptığını bilen ve bunu rakibe kabul ettiren bir oyunu imrenerek ve gurur duyarak seyreledik. Üstüne koyulacak çok şey var, BR'a bu yönde güveniyorum. (Suarez'in yere düşer düşmez kalkması, ajitasyon yapmaması da bu menajerliğin bir ürünü mü yoksa?)
saygılarımla.

Shareef dedi ki...

Allen dediğin gibi beni de şaşırttı ama bir problem var ki o nasıl halledilecek göreceğiz. Lucas-Agger ve Skrtel ile sağlanan göbek savunması şu an eksik duruyor.. Ocak ayında umarım Sterling ve Suso'nun önüne değil de savunma göbeğine ve santrFOR takviyesi yapılır

winston barian dedi ki...

BR'nın tiki takası (bu tanımlamadan tiksiniyorum) oturursa belki de bu söylediğin defansif sorun olmayacak bile. takımın amacı top yapmaktan çok kaybedilen topu hızlıca geri alabilmek. Bu sayede aggerin önünde çakılı duran DM daha önde pres yapıp topu kapmakla meşgul olacak. (bu sistemin çok ciddi kademe sorunlarını da doğurduğunu kabul etmek lazım).Bu noktada hocanın eski tornasından geçtiklerinden allen ve borini hücum presini gayet iyi uyguluyor ama bütün takımın da buna ayak uydurması lazım.Yakın gelecekte Borini'nin Suso'yu kesip takıma dönmesi beni üzer ama şaşırtmaz. Bebelerin de defansif yönlerini (bunu zaten sen de söyledin) güçlendirmesi lazım. Askerlik Yoklaması bile gelmemiş gençlikte futbolculardan bu kadar sorumluluk beklemek fazla mı? bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

BR iyi manager hocam.bence uzun planlar yapabilir liverpool BR ile.

Shareef dedi ki...

Borini ve Allen'in alınış sebebi zaten oyunu bilmesi (tiki taka) ama BR şunu gördü sanki özellikle Suso'ya muhtaç takım daha kreatif pas yapabilsin diye.. Bunun için dediğin gibi Suso'ya bir defansif sorumluluk yüklemiyor ama uzun vadede buna rıza göstermeyecektir. Aslında Suso ortada oynamalı ama orada kesilecek adam muhtemelen Gerrard olacağından buna cesaret edemez henüz :D BR... şimdi kısa vadede maç kazanabilmek için Sağda susonun arkasında Johnson oynamayacaktır. Wisdom gibi stoper orjinli dayanıklı, güçlü bir sağbek daha mantıklı 2 kişyle boğuşsun diye :D