21 Aralık 2011 Çarşamba

SUAREZ’İN CEZASI VE 8 MAÇLIK FORVET BUNALIMI

Kıymetli Liverpoolseverler, Luis Suarez hepinizin bildiği üzere, Evra’ya söylediği varsayılan ır
kçı sözler sebebiyle 8 maç ve 40,000 £ para cezası aldı. Hayırlısı olsun..
Bu konuyu çok boyutlu ele almakta fayda var zannımca..

      1.      BOYUT
Irkçı sözler söylediği sabitse Suarez’in onu bizimde kınamamız gerekir. Taraftarlar olarak bizim futbolcu, rakip futbolcu demeden bu tarz dile, dine,ten rengine yapılan hakaretlerin hepsi herkes tarafından dışlanmalıdır. Bu saydığım sebepler yüzünden birinin hakarete uğraması alçaklıktır.

2.      BOYUT
Liverpool gibi gerek gelenekleriyle, gerekse başarılarıyla tüm dünyada sevilen/saygı duyulan bir kulüp böyle bir şeyin asla yanında olmamalıdır. Olan kesinlikle aydınlanınca Liverpool FC derhal Suarez’e ceza vermeli ve verilen bu cezaya itiraz etmemelidir.

3.      BOYUT
Luis Suarez’in saha içerisinde yaptıklarından (bkz Ajax – PSV maçı) ve karşı konulmaz sinirinden görüleceği üzere Psikolojik yardıma (Öfke Kontrolü) ihtiyacı var gibi duruyor kıymetli Liverpoolseverler. Kulüp bu konuda da futbolcuya yardımcı olmalıdır.

4.      BOYUT
Liverpool FC olarak Federasyona, Terry’nin vb kişilerin yaptıklarının neden cezalandırılmayıp da bizimkinin cezalandırıldığı sorulmalı. (Yanlış anlaşılmasın onlara ceza verilmedi bize de verilmesin demiyorum.. Irkçılık yapan herkese ceza verilmeli diyorum) İngiliz Futbol Federasyonu ManU ve Chelsea’nin çiftliği olmaktan kurtarılmalı (bu iyi  durdu burada :D )


FORVET BUNALIMIMIZ..

Suarez bu yıl ceza sahası içerisinde topla maç başına 8 küsur kere buluşuyor ki bu sper bir rakam ve açık ara bu kategoride EPL içinde önde.. Aynı zamanda çok iyi bir gol vuruşuna sahip her ne kadar bu yıl pozisyonların sadece %12 civarını gol yapabilse de..
Suarez sadece bu da değil kıymetli Liverpoolseverler, dribling yeteneği var, yaratıcı bir oyuncu aynı zamanda.. Hırsı da bizi pozitif etkiliyor aslında :D
Şimdi bunlardan mahrum kalacağız en azından 8 maç boyunca, CL yarışında olduğumuz bu kritik dönemde büyük eksiklik bu kesin.. Ama bakalım isterseniz ağlamak sızlanmak yerine neler yapabiliriz. En mantıklıdan en uçuğa doğru gidelim :)
  • ALTERNATİFLER NELER;

KUYT: Geçen yıl bir dönem Kuyt ne güzelde idare etmişti hatırlayın lütfen kıymetli Liverpoolseverler. Sanıyorum 4 maçta 5 gol atmıştı. Kuyt bunu yine yapabilir. Orijinal pozisyonu Forvet zaten..

CARROLL; Bir çoğunuzun offff dediğini duyar gibiyim. (Küfür yok, küfür yok :D) Ama bu adam önce bir alt ligde 17 gol attı, sonra EPL’de henüz 20 maça çıktığında 11 golü vardı ki biz transfer ettik, sakatken üstelik. Önümüzde ki 8 maçta 4 gol atabilirse Suarez’in şimdiye kadar yaptığı gol kadar yapmış olacak aslında :) Tabi Suarez’in topla etkinliğini ne Kuyt’dan ne de Carroll’dan beklemeyeceğiz.

BELLAMY: İşte Suarez’in etkinliğini bize getirebilecek adam, gol de atar hemde hiç üşenmez ayağına. Bunu 3. Sıraya yazış sebebim ise bana kalırsa solda oynaması daha yararlı olur diye..

  • OYUN SİSTEMİ;

Liverpool bu 8 maçlık süre zarfında tamamen 4-3-3 e dönebilir. Uzak forvet Bellamy yada Kuyt’un yanına bir adet kanat (Downing) .. Burada temel sıkıntı ortasahada ki sakatlarımız olacak. Bildiğiniz gibi elimizde sadece Hendo, C.Adam, Shelvey var.

Liverpool 4-2-3-1 oynayabilir. Arka ikili orada daha iyi oynayacağını bize gösteren Hendo ile C.Adam.. Forvet arkası 3 lü Downing, Kuyt, Shelvey yada Suso (evet evet Suso) :D Suso’da böylece Dünya futboluna armağan edilir.

Liverpool 4-4-2 ye devam edebilir. Carroll’ın yanında Fowler kadar golcü bir adamla.. Evet Adam Morgan’ı koyalım gitsin derim ben, leblebi gibi gol atıyor eleman..

Bunlardan başka bir yol geliyorsa aklınıza lütfen kıymetli Liverpoolseverler, destek olun  fikirlerinizle :D 

Hiç yorum yok: