31 Aralık 2011 Cumartesi

LIVERPOOL 3-1 NUFC MAÇ SONU (EPL)


Liverpool bu yıl oynadığı maçlarda sadece Spurs maçında (2 kırmızı kart çıktı) teslim olmuş bir oyun ortaya koydu. İşin aslı kazanamasak da kaybedecek gibi oynamıyoruz hiçbir maçı.. Bunun yanında şanssızlıklar, verilmeyen penaltılar, kırmızı kartlar bir cümbüştür gidiyor.

Bugünde o günlerden biriydi.. Kaleci nasıl gol yerse en son, en zor şekilde güzel Allah’ım hep onları bahşediyor bizim kaleye.. Neyse ki hemen gol attık da bir krize neden olmadı.. Yeri gelmişken bir hafta önce Wigan kalecisi Al Habsi ManU’dan ne goller yedi bizde neleri kurtardı fesupanallah çekip devam ediyoruz . Yine kırmızı kartlar verilmedi, Spearing’in 3 maç ceza yediği pozisyona bak Cabaye’nin yaptığına bak. Bir de sarı kart es geçtiler ona, bununla birlikte Coloccini’nin Bellamy ile pozisyonu da kırmızı kart bana göre, kırmızı varsa penaltı da var al sana ManU maçı sonra , ManU’da hep öyle olmuyor mu ?

Liverpool’umuz kıymetli Liverpoolseverler hep efsanelerin başladığı, büyüdüğü yer olmuştur. Ne yapalım ki şu modern futbol çağının en büyük efsanelerinden en büyüğü yine bizde ve bütün süper kahramanlar gibi etkisi neredeyse yerçekimini yok etmek kadar (bkz Superman) Maça girdiğinde Anfield üstünde önce Liverbird tekrar havalandı, sonra Liverbird’ün uçtuğu yerlerde gökkuşağı oldu rengarenk, King gülümsedi, Anfield oturduğu yere yaslandı, sahadaki Liverpool’lular daha bir dik durdu. Ve Gerard bir şairin kalbinden dökülenler gibi ayaklarından döktü futbol sanatının en nadide eserlerini.. Sensiz olmuyor Captain Fantastic

Skrtel ne büyük futbolcu oldun sen, ne harikaymışsın.. Özür diliyorum senden bütün kıymetli Liverpoolseverler huzurunda, söylediğim o olumsuz şeylerden dolayı. Downing’in gol atamayışı beni bile nasıl strese soktu ki adam ne oluyordur sahada siz düşünün ama bence bu maçın en iyilerindendi.Hendo ortasahada kesinlikle bir iki tık daha üst seviyede oynuyor Sağ tarafta oynadığından. Bellamy hep aynı Bellamy hırslı, çalışkan, yararlı ve sinirlenecek yerde gülen, gülünecek yerde sinirlenen birisi.. Seviyoruz..

Bir paragrafta Carroll’a Gerrard girene kadar kaç gol girişimi var ? Gerrard girdikten sonra kaç gol girişimi var ? Tamam daha hazır değil ama doğru atılan toplarla ve doğru adamlarla ne kadar başarılı olacak bir görelim değil mi ..


LIVERPOOL: José Reina, Martin Skrtel, José Enrique, Glen Johnson, Daniel Agger, Charlie Adam (Steven Gerrard, 59), Jordan Henderson, Stewart Downing, Jay Spearing, Craig Bellamy (Dirk Kuyt, 74), Andy Carroll

GOLLER: Bellamy 29,Bellamy 67, Gerrard 78


NUFC : Tim Krul, Ryan Taylor (Davide Santon, 45), Michael Williamson, Fabricio Coloccini, Danny Simpson, Gabriel Obertan (Sammy Ameobi, 85), Haris Vuckic (Hatem Ben Arfa, 65), Cheik Tioté, Yohan Cabaye, Jonás Gutiérrez, Demba Ba

GOL: Agger (kk) 25


KING KENNY NE DEDİ: King Bellamy’yi burada daha önce de övdüm, daha sonra da öveceğim bu ne ilk nede son olacak demiş. Gerrard için bütün takım üstünde büyük etkisi var demiş. Skrtel’in çıkardığı toptan bahsetmiş ve 2011’in son maçında kazanmış olmaktan ve 2012’ye bu şekilde başlamaktan memnuniyetini dile getirmiş.. 

Hiç yorum yok: