25 Eylül 2011 Pazar

LIVERPOOL 2-1 WOLVES MAÇ SONU (EPL)



Kıymetli Liverpoolseverler, bu takıma geçen yıl sahamızda yenilmiştik ki, son iki sezonda Eylül ayında galibiyet alamamız da eklenince buna kendiliğinden zorlaşan bir maç oldu.

Zorlaşan maç oldu derken, hatırladığım çok ciddi bir wolves atağı yok, maç öncesi durumu buydu.. Yeni kurulan bir takım olduğumuzdan biraz şansa ihtiyacımız var kıymetli Liverpoolseverler, takımımızın kendine olan inancı 2 kötü sezon ve yeni gelen transferlerle birlikte kırılgan bir halde (son 2 maç kaybedilen 3 puanında etkisi var)..

Bugün maçta da zaman zaman iyi, zaman zaman kötü oynayan bir takım gördük sahada.. Neden böyle olduğu hakkında da söyleyebileceğim bahsettiğim psikolojik sebeplerin dışında bişeyler yoktu açıkçası… Takımın ritm bulması için biraz ManU balına ihtiyacımız var sözün özü (Lig Kupasında ManU gidip Aldershot’u çekti.. Ulan o kadar alt ligden gelen tek takımdı o yaa)

Oyuncularımızın performanslarına göz atacak olursak, maçın en iyileri bence Suarez, Carroll ve Downingdi. Özellikle 2. yarı Downing süper bir oyun ortaya koydu. Hücumda takım ne yapıp edip onun ayağına vermeli topu, driplingle yada pasla takımın ufkunu açıyor adam.. Sonra Carroll uzun süredir bu kadar iyi oynamamıştı, King Kenny’nin dediği gibi gol hariç her şeyi yaptı.. Bu maçta kıymetli Liverpoolseverler Carroll, Suarez’in biraz daha gerisinde oynadı. Gerek kafayla gerekse ayakla aldığı bir çok topu olumlu kullandı, bir kafa topu direkten dönerken bu şekilde oynarsa bizim için önemi artacaktır. Ve Suarez, adam 82. dk da oyundan alınıyor hala hırslı, hala kenara alındığına/ yapamadıklarına sinirli.. İnanılmaz bir kazanma içgüdüsü var . Bu zaman zaman ona yanlış işler yaptırsa da, doğru motive edildiğinde Suarez şampiyonlukta çok işimize yarayacaktır.

2 oyuncudan daha bahsetmek gerekir, Gerrard ve Kuyt.. Gerrard efsaneymiş falan hepsini bir kenara bıraksak bile (ki bırakamayız ama) hakikaten takımın çehresini değiştiriyor. Girdiği anda hissediyorsunuz, takım arkadaşları, statta ki taraftar, King Kenny, Tv başında siz ve ben acayip güveniyoruz adama ve oda bu güvenle hakikaten hemen sahaya hakim oluyor.. Çok hayati bizim için.. Kuyt, çok uzun değil, tekniği çok iyi değil, hızlı da değil ama futbolu o kadar iyi biliyor ki, tehlike yarattığımız bir iki atakta hiç ayağına top değmeden yaptığı koşularla bile atağın en iyi şekilde gelişmesini sağlıyor..

Son olarak önümüzde çok zor 2 ay var, önce haftaya Everton ile başlayan MAnU ile devam eden 2 hafta ve sonra Kasım ayında ki 3 maçımızın 2 si Chelsea ve City ile.. 2 ayda muhtemel 21 puandan en az 15’ini alabilirsek, üst sıralardan kimse bizi koparamaz..

Birde göbekte Srktel ile olmuyor..


LIVERPOOL: José Reina, José Enrique, Martin Kelly, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Lucas Leiva, Charlie Adam, Stewart Downing, Jordan Henderson (Dirk Kuyt, 72), Andy Carroll, Luis Suárez (Steven Gerrard, 82)
GOLLER: Johnson (KK) 11, Suarez 38


WOLVES: Wayne Hennessey, Christophe Berra, Roger Johnson, Richard Stearman (Matt Doherty, 45), Matthew Jarvis, Stephen Ward, David Edwards (Steven Fletcher, 45), Karl Henry, Jamie O'Hara, Stephen Hunt (Adlène Guédioura, 81), Kevin Doyle
GOL: Fletcher 49



KING KENNY NE DEMİŞ: Suarez’i çok övmüş ona sahip olduğumuz için çok şanslıyız demiş, sadece sahada değil saha dışında da bize daha çok mutluluk getirecek demiş.. Carroll için de birkaç kelam etmiş gol dışında her şeyi yaptı demiş.. Özel hayatında ki olaylar için sürekli soru sorulduğuna atıf yaparak bu gün Carroll çok iyi oynadı  ama kimse soru sormuyor demiş. Oynadığımız oyuna bakarak bugün 3 puan garanti dedim demiş. 3 puanı hak ettiğimizden bahsetmiş ve kaybettiğimiz 2 maçtan birini normal şartlar altında kaybetmezdik  çünkü Stoke maçında iyi olan taraf bizdik demiş..

4 yorum:

winston barian dedi ki...

artık konuşmaya başlayabiliriz öyle değil mi? 6 hafta oldu ve gün geçtikçe kırılganlaşan orta saha, kanatlara saklanan açıklar ve çıkmayan beklerle oluşan zayıf oyunun sebeplerine kafa yoralım. öncelikle Meirelles. Bu adamın gönderilmesini, dahası ilk 3 için en önemli rakibin omurgasına eklemlendirilmesini hala sindirebilimiş değilim. Bu diyeceklerimden bir anti-gerrard yorumu çıkmasın, eğer yeni bir oluşuma girmişsek, 31 yaşında her geçengün uzayan sakatlık sürelerine sahip bir oyuncu üzerine takım kuramayız. Bugün 80. dakikadaki değişiklik ayağa kalkan KOP ve o duygusal görüntüler maalesef yerinde saydığımızı belgeliyor. Dahası sahanın en iyisi (ve orta vadede Torres'in yerini alıp takımın marka değerini simgeleyecek) oyuncuyu bu değişikliğe kurban etmek, bizim buradan asla farkedemeyeceğimiz takım içi dengelerden yükselen kötü kokuları da kanıtlamıyor mu? Oyun dizilişimiz 4-5-1 ise (buna eleştirim yok King istediği gibi dizebilir) bunun orta 3'lüsü Adam-Meirelles ve arkada henderson olmalıydı( bu çocuk sunderland'de bu mevkide oynamıyor muydu?) Gerrard sakat olsa dahi bu takım onsuz bir şeyler yapabilirdi sizin de kenarda sağlam bir gerrardla isterseniz ortayı ( böylelikle diziliş meirelles-gerrard arkada adam) isterseniz forveti çeşitleme özgürlüğünüz olurdu. Şimdi bunlar yok, biz her maçta aman da ne güzel gün geçtikçe kendini geliştiriyor Lucas'ın pres değil alan savunması yapması (çünkü adamla topun arasına girecek bir meziyeti yok o bir masch değil) ve 69. dakikadaki gibi 40 metreden ayak içi plase ile şut çekmesine maruz bırakılıyoruz. Tüm yük Adam'da ve o bir saatli bomba gibi bizi bir daha hangi 0-4 lük felakette 25. dakikada 10 kişi bırakacak onu merak ediyoruz. ve aylardır, johnson'un gerrardın iyileşmesini ve bizi kurtarmasını bekliyoruz. Bu King'in çözecebileceği bir denklem ne de olsa o herkesten daha eski ve kredisi sonsuz ama bugünkü maçla iyice ortaya çıkan arızalarla bu 2 aylık virajda bir tökezlersek, man.utd menejarenin şampiyonlukta en büyük rakibimiz liverpool'dur dalgası ve eski LFC (yeni wba) menajerinin buruşuk suratındaki pis sırıtışıyla (ben dememiş miydim) alaylarına maruz kalıp evdeki koltukları kemiririz.

Shareef dedi ki...

Söylediklerinin bir kısmına katılıyorum fakat bir kısmına da (belki King Kenny sebebiyle bilemiyorum) katılmıyorum onları hemen sıralayayım buraya..
1- Önce Meireles, anladığım kadarıyla Meireles'e ya Comolli yada Roy tarafından verilen bir maaş arttırım sözü var. Bu yerine getirilmeyince bir kopukluk oluşmuş (tek problem bu değil diyor ama ilk söylediği bu) Ben King Kenny'nin hemde Chelsea'ye Meireles'i kendi isteğiyle satacağına ihtimal vermiyorum. Ama biri giderim derse -anladığım kadarıyla- bu Gerrard olsa King Kenny gönderecek.. Yani demek istediğim bu biraz zorunluluk oldu.
2- Gerrard yaşlanıyor ve çok sakatlık yaşıyor haklısın ama işte burası Liverpool efsane olduysan bir şekilde kredin sonsuz.. Ben Suarez'in çıkmasını aslında dediğin sebebe değil başka birşeye bağlıyorum.. Adam o kadar hırslı ki tam deli fişek, 1 gol atmış bir daha atamadı diye arkadaşlarına kızıyor kendine kızıyor ve hakemlere çatıyor.. Bu hırsın doğru kanalize edilmesi gerek (Cantona'nın öğrendiği gibi) bence King buna uğraşıyor. Oyundan çıkarıyor (Gerrard yerine giriyor hemde) ondan sonra maç sonu röportajında bizi şampiyonluğa götürecek Suarez'dir diyor ve konuşmasının büyük bölümünü ona ayırıyor.
3- Kırılgan ortasaha ve Lucas; Burada Lucas bence hayati (Masch olmasa da ki olmasın zaten) Barça'da basquest'in oynamasının ve bu kadar övülmesinin ana sebebi pas arası yapması ve alan savunması (en kötü ayda bir bir güzelleme çıkyor bu konuda) Lucas bu konularda EPL'de biricik şu anda mücadele edip top kapmaktansa pas arasıyla hücuma çıkmak çok daha rahat ve hızlı oluyor.. Lucas için daha bugün bir makale okudum, King kenny geldiğinden beri olumlu paslarını %83 (bu EPL'de en iyi oran) e çıkarmış ve bu pasların sadece %14lük kısmı kendi hzasına veya daha geriye.. Ortasahda ki kırılganlık zannımca Henderson kaynaklı çok genç ve çok büyük beklentiler var ondan (S.Clark ve King her fırsatta belirtiyor bunu) ama seneler sonra bu yıldan bahsederse görürüz ki şimdi kendini sudan çıkmış balık gibi hissediyordur, Sunderland gibi bir takımda daha 70 maça çıkmışken 20M £ ödendi kendisine burada anladığım kadarıyla, özellikle Gerrard dönene kadar haketmese de verecek formayı, zaaflara sebep olsa da bu durum 2 sene sonra Gerrard'ın yerine takımın dümenine geçirilecek çünkü (bu dillendirildi de)

Bu sene King Kenny ilk 4 olursa süper olur diyor anladığım kadarıyla ve diğer takımlara bakarsak geçen yıllara göre bu daha kolay olacak.. Patronlara göre uzun bir projenin daha ilk yılındayız..

winston barian dedi ki...

1) dediğine katılmıyorum, bu adam gerçek çıkışını roy'la değil king keny ile yaptı ve gönderilmesi için maaş zammı sadece bir bahane. En ilgisiz insan bile Sene sonunda bir türlü uzatılmayan sözleşmesi yüzünden zaten gidişinin eli kulağında olduğunu görebilirdi ve açıkça king kenny'nin (dileyelim ki sadece onun olsun) oyun planlarında olmadığı için gönderildi. zaten bu noktadan sonra konuyu uzatmanın da bir anlamı yok.
2) yine katılmıyorum esas vurgulamak isttediğim şey ne kadar transfer yaparsak yapalım yeniden gerrard endeksli takım oluşumuz. Bu şekilde bu seneki 30 maçı kaldırabiliriz. peki seneye chanps. league ile birlikte gelecek +12 maçlık yükle nereye kadar gideriz. 2006'dan beri kurduğumuz tüm orta sahadan geriyebir tek kaptan kaldı, bunu bir açıdan bayrak adam vs.. diye de okuyabilirsiniz, diğer köşeden bir galatasaray'lının adnan sezgin ya da fenerbahçelinin oğuz çetin ile olan görüşleri ile de okuyabilirisiniz.
3) Lucas konusunda feci önyargılarım var ve muhakemme yeteneğimi kaybettim. Belki de haklı olabilirsin onca istatislikle birlikte.. Benim sadece söylemek istediğim bir tür "etkin" oyun. oyunu oynandığı yerde kabullenmeyip her şekilde pres ve dayakla öne taşımak. Masch bunu yapıyordu, Lucas asla böyle bir şey yapmıyor.onun yaptığı görevini yerine getirip, "top burada mı o zaman hemen topun önüne koşup iğrenç saç traşımı göstereyim" duruşu.
henderson içinse verdiğimiz para önemli değil ama man.utd'da anderson portodan gelip 2 sene scholes'u beklediyse o da pekala bekleyebilir, yeni gerrard olacaksa sağ açıkta ne işi var kuyt pas tutmaya başladı,bu ve bunun gibi şeyler.

Shareef dedi ki...

Öyle bir durumdayız ki dediklerini okuyunca böyle bakılabilir diyorum ve haklıda geliyor.. Sonra yazdıklarıma bakıyorum onlarda olası.. Bence önümüzde ki ay durum netleşir, Everton ve ManU maçlarından sonra.. Ama şu iki noktayı söylemeden geçmeyeyim.. Lucas Masch ile oynarken sürekli aynı toplara girerlerdi ve pozisyonlarını kaybederlerdi.. dediğin gibi ısıran taraf Masch olduğundan biz Lucas'a yüklendik.. Şimdi dikkat ederseniz, Adam'la yada spearing'le hatta geçen yıl Meireles ile hiç böyle sıkıntı yaşamadı. Bu açılardan şimdi acaba takım savunmasında zaaf yaratan bütün o ısırıcılığına rağmen Masch miydi diye kendime soruyorum... 2. si ise Hendo konusunda sağ tarafta oynuyor tamam ama bence King ne olursa olsun sahada olsun diye düşündüğünden boşaltabileceği bir mevkide kullanıyor. Daha önce de vermiştim bu örneği FB Ülker''in başındayken Tanjevic Enes KAnter için (O zaman 16 yaşındaydı) şöyle demişti eğer adaletli olarak bakacaksak Enes aldığı sürelerin hiçbirini haketmiyor. Ama dünyada bu gibi yetenekleri oynatarak ortaya çıkarmaktan başka yol yok.. Enes ben burada olduğum sürece yıldız olana kadar haketmediği süreleri alacak, bu hakedenlerden kesilmiş olsa bile.. Bakınca doğru bi yaklaşım gibi geliyor bana ve King Hendo için bunu yapıyor amaç bir an önce üstünde ki bütün bu baskıları atsın (Carroll'da da bu sorun var gibi)