18 Eylül 2011 Pazar

SPURS 4-0 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)



Dağıldık perişan olduk kıymetli Liverpoolseverler.. Maç öncesinde tek endişem Skrtel’den yanaydı. Bu seçimde de Kenny’yi  çok suçlayamayız genç ve tecrübesiz olduğundan zaman zaman hata yapan Flanno’nun yerine tecrübeli Skrtel’i kullanmak istedi..

Maçın başlamasından itibaren özellikle Modric kırmızı görmüş boğaya döndü. Ulan bir dur, yok.. Nefis bir de gol attı ama ilk 20 dakika ev sahibi takım bu kadar baskı yapardı biz bir gol yiyerek bunu atlatsak tamam diyecektik.. Tamam diyecek kadar oldu 21. dk dan itibaren biraz daha toparlandık ama önce Agger’in çıkması sonra C.Adam’ın kırmızı kartıyla 28. dk da 10 kişi kaldık..

Burada bir es verip hakemle ilgili bir paragraf açalım..4 sarı 2 kırmızı kart gördük, Spurs’se sadece 1 sarı kart gördü. Ekotto’nun Carroll’u düşürüşü hakem tarafından es geçildi hadi tamam diyelim buna (Bkz. Liverpool’a her hafta 1 penaltı verilmeme kuralı :D)  ama arada bu kadar faul farkı varmıydı bilmiyorum. Hakem sadece bizim aleyhimize olunca düdük çaldı.

Birde anlayamadığım kardeşim bu ManU balı nedir? Neden bizde yok, tamam Liverpool’un büyüklüğü ofsayttan gol atmaya karşıdır ama bunlar neden hep ManU’ya oluyor. Neden Nani’ye verilen penaltı gibi Walters’a veriliyor da elle oynayan Delap’a yada Carroll’ı çeken Ekotto’ya verilmiyor.. Sonra o bal adam uzaklaştırmak için vuruyor ManU’lu oyuncunun önüne düşüyor hem de altıpas içinde..  

Neyse C.Adam atılsa bile ilk yarı 1-0 bitti. İkinci yarı maçı tutup belki bir gol bulabiliriz diye düşünüyorken ve maç rölantide giderken, hakem yine skordan rahatsız olmuş olacak ki Skrtel’e ikinci sarı karttan kırmızı çıkardı. Sonraki gollerde bu kırmızı karttan 3 ve 5 dk. sonra geldi.

Maçla ilgili son sözüm, tamam  kötü başladık maça ama maçın ilk yarısının tam yarısını 10 kişi oynadık ve 1-0 kapattık. Ne kadar kötü oynasakta yapılacak değişikliklerle özellikle son bölümde maçı berabere bitirebilirdik. Fakat 2 haftadır hakemler katlediyor maçı..

Son bölümde King Kenny için bir paragraf ayırmak istiyorum.. Kıymetli Liverpoolseverler diyor ki Hendo kötü transfer, Carroll bu kadar etmez. Mata neden gelmedi, Meireles nereye gitti.. Bu King Kenny adam mı? ( Futbolu bilmiyor bile diyen oldu ha :D) Kıymetli Liverpoolseverler, bu Hendo sadece İngiltere’de el üzerinde tutulan bir oyuncu değil. UEFA tarafından geleceğin 20 büyük yıldızı arasında gösterilmiş bir çocuk, Carroll desen oda öyle.. Şimdi maalesef FM’de yada Türkiye’de ki gibi her sene iyi transfer yapan takım Lig şampiyonu olamıyor İngiltere’de.. Takımların ne kadar pahalı ve yıldız oyuncuyla dolu olduğunu söylüyorsunuz ama şunlara bir bakın, ManU her sene 2-3 futbolcu alıyor ve en az 50-60M veriyor. City bu kadroya/çıkışa kaç sene sonunda ulaştı.. Chelsea bizden daha kötü olmasına rağmen bu sezon kimlere kaç milyon döktü bakın.. Bizse sadece bu yaz 60M civarında para harcadık ki oda uzun yıllar kullanılabilecek bir iskelet kurabilmek için.. (Yani ManU gibi senelerdir olan iskeletin üzerine 60M a 3 transfer yapmadık) Bundan önce özellikle Rafa’nın yıllık net harcamaları (Torres’in alındığı sezon hariç) 10M civarındaydı. Yani senelerce parasızlıktan eriyen kadro yeniden kuruluyor ve öyle Chelsea gibi 2 kere şampiyon olup kaybolacak bir takım kurulmuyor. Ve daha bu kadro yapılandırma işlemi bu sezon başladı. Ki Ne kadar büyük bir hocaymış ki bu King Kenny  ilk sezonunda Arsenal ve Spurs’ün üstünde. Ve inanın öyle kalacaktır.


SPURS: Brad Friedel, Benoit Assou-Ekotto, Kyle Walker, Ledley King (Sébastien Bassong,84), Younes Kaboul, Gareth Bale, Scott Parker, Niko Kranjcar (Rafael van der Vaart, 45), Luka Modric, Jermain Defoe (Giovani dos Santos, 84), Emmanuel Adebayor

GOLLER: Modric 7, Defoe 66, Adebayor 68, Adebayor 90+3



LIVERPOOL : José Reina, Martin Skrtel, José Enrique, Daniel Agger (Sebastián Coates, 27), Jamie Carragher, Stewart Downing (Craig Bellamy, 70), Lucas Leiva, Charlie Adam, 
Jordan Henderson, Andy Carroll, Luis Suárez (Jay Spearing, 70)


KING KENNY NE DEDİ: Hiçbir bahaneye sığınmadan Spurs çok iyi oynadı demiş.  Sakatlık ve kırmızı kartlar için kötü oldu demiş. Maçı tekrar izleyeceğini ve yanlış olan şeyleri düzeltmeye çalışacaklarını belirtmiş. Hakem hakkında yorum yapmamış ama bunun kararlarını onayladığı anlamına gelmemesini sadece saygı duyma olduğunun bilinmesini istemiş.. KUyt ve Gerrard için sorulan sorulara hepsinden yararlanacağını zamanı geldiğinde ama kimi oynatıp oynatmayacağı kendi kararı olduğunu söylemiş..

Hiç yorum yok: