26 Nisan 2011 Salı

LIVERPOOL EFSANELERİ-1 STEVE HEIGHWAY



Yıl 1970 Futbolun daha romantik olduğu zamanlarda, Merseyside civarında her şey bugünkü gibiydi, Liverpool yine bu kadar seviliyordu. Ama şehrin mavi yakası şampiyon olmuştu ve Liverpool yeni bir takımın temellerini atıyordu. O yıl 3 futbolcu alacaktı Liverpool ve bir sene sonra da Keegan’ı.. Ama 1970 yılında alınan o üç futbolcudan birini anlatmak istiyorum size..

1970 yılında Cardiff’den 110,000£ a Toshack, Crewe’den 10,000£ a Steve Arnold alınmıştı.

Söylenti odur ki, Shankly’nin yardımcısı Paisley’in oğulları İrlanda’da bir amatör futbol maçını izlerken, kanatta hem futbol aklı yüksek hem de bomba gibi şut çekip, kartallar gibi uçarak kaleye giden bir çocuk izlemişler.. O heyecanla babaları Paisley’e haber vermişler O da tabi Shankly’ye… Shankly birkaç defa daha izleyip izlettirmiş bu çocuğu ve alınmasına karar vermişler.. O da Warwick Üniversitesinde ekonomi mastır’ının final sınavlarını verip Liverpool’a transfer olmuş..


İlk sezonunda 49 maça çıktı ve 7 gol attı ve 1979-80 sezonuna kadar hiçbir sezon 46 maçtan az oynamadı . Kanatta oynadığından çok golcü değildi ama Liverpool için oynadığı 11 sezonda 76 gol atmıştı. Attığı gollerden biri de Trabzonspor’a bu arada kıymetli Liverpoolseverler..

Bu 11 sezonda 5 Şampiyonluk, 3 CL (Şampiyon Kulüpler Kupası), 2 UEFA, 2 Lig Kupası, 1 Süper kupa ve 4 Charity Shield kazandı..

Liverpool’un efsaneleri de tıpkı Liman işçileri gibi kıymetli Liverpoolseverler, aralarında İngiliz’i de İskoç’u da, İrlanda’lısı da var.. Heighway Liverpool’un efsane İrlandalı’sısır.  

11 sezonun sonunda şansını Amerika’da denedi ve orada da başarılı maçları oldu…


Heighway 1989’da Liverpool kulübüne döndü kıymetli Liverpoolseverler Akademiden sorumlu olarak. 2007’ye kadar sürdürdüğü bu görevden kazandığı son Youth Cup ile birlikte emekli oldu. 2007’den önce 2006 ve 1996 yıllarında da kazanmıştı bu kupayı.. Heighway  bu süre zarfında  McManaman, Fowler, Gerrard, Jamie Carragher, Dominic Matteo, David Thompson, Michael Owen gibi birçok oyuncu kazandırdı takımımıza..


Bütün liverpoolseverler şahit olmuştur, bir zamanlar soldan Heighway sıfıra inerken bir kartal gibi, King Kenny golü atmak için çoktan ceza sahası civarına gelmiştir bile… Sonra Liverpoolseverlere şarkılar söylemek kalmıştır ve aslında hepsi kazanılmış olan bütün kupaların tekrar kazanıldığını hayal etmek …




Doğum Tarihi: 25.11.1947
Doğum Yeri : Dublin / İrlanda
Geldiği Kulüp: Skelmersdale United
Gittiği Kulüp: Minnesota Kicks (ABD)
İlk Maçı: 29.08.1970 WBA
Son Maçı: 08.04.1981 Bayern Munich
Oynadığı Maç: 475
Attığı Gol: 76

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Konuyla ilgisiz ama bu Mourinho Liverpool ve Barcelona'dan çok çekti ya..2 sene sonra Liverpool gelir ve vurur tokatı.

Shareef dedi ki...

Haklısın 2 si yeniyor onu sık sık :D