16 Nisan 2011 Cumartesi

İYİKİ DOĞDUN RAFA




26 yaşında sonlandırmak zorunda kaldığı futbolculuk yaşamı onu futboldan koparamadı. 23 maçlık Valladolid ve sadece 9 maçlık Osasuna maceraları da onu yıldırmadı o kendine inanıyordu. Büyük hedefler için başlangıç hedeflerini düşürdü..

Extramadura gibi bir kasaba takımını La Liga’ya taşıdı, sonra da Tenerife’yi La Liga’ya çıkardı ve nihayet beklediği fırsat eline geçti. Valencia’yı yalnızca 3 sezon çalıştırmış olmasına rağmen 2 La Liga şampiyonluğu ve 1 de UEFA şampiyonluğu sığdırdı. 3 sezonda Valencia tarihinin en iyi TD’si oldu.

Sonra Liverpool tabi çok kötü bir zamanda çalıştırmasına rağmen takımı 1 FA cup,  1 CL, 1 Community Shield, 1 Super Cup kazandı.

2. Lig şampiyonluğundan, kıtalar arası şampiyonluğa kadar almadığı kupa kalmayan bu adam bugün Liverpool’lular için Shankly, Pasiley, Fagan ve Dalglish’le aynı levelde “efsaneler” arasında gösteriliyor.

O kulüpten ayrılsa bile Liverpool’u terk etmeyen bir Scouser, Hillsbrough anma törenlerinde gözyaşı dökebilecek kadar reds, O gerçek bir Liverpool FC aşığı ve efsanesi..


İyi ki doğdun Rafa sana olan sevgimiz Hicks ve Gillet’e olan nefretimizden kat be kat daha büyük… 

Hiç yorum yok: