4 Haziran 2010 Cuma

MUHTEMEL MENAJER ADAYLARI


Resim Ekle











Şimdi durumumuza şöyle bir bakarsak neden oldu bütün bunlar ve daha sonra bütün bahsettiğimiz şeylerin ışığında kim gelir birde biz değerlendirelim.

Her şeyden önce Rafa henüz 3M £ tazminatla ayrılmayı kabul etmedi. Fakat genel kanı kabul edeceği yönünde zaten bunu kabul etmezse, yönetim onu 15M £ verip göndermek zorunda. Bu aşamada takımın başında kalmasının kimseye faydası olmayacaktır. (Fakat o kadar şerefsiz takım sahiplerimiz var ki, para vermemek adına buna tamam diyebilirler.)

Peki bu duruma nasıl geldik, Rafa sezon ortasından beri en az 50M £ transfer bütçesi istediğini söyleyip duruyordu. Bunun yanında devre arasında satılan futbolcuların paraları Rafa’ya söz verildiği gibi transfer bütçesine eklenmeyip kulübün kasasına aktarılmıştı. O zaman çıkabilecek muhtemel problem anladığım kadarıyla (demeçlerde bu yöndeydi) sene sonunda büyük bir transfer bütçesi verilecek vaadiyle ertelenmişti.

Ligin bitmesiyle sonuncusu dün olmak üzere Rafa, yeni Chelsea’li başkanımızla 3 kez görüştü, bunların tamamı transfer bütçesi ile ilgiliydi. Kulübe yakın çevreler Rafa’ya verilen transfer bütçesinin maksimum 15M £ olduğunu söylüyorlardı. Dünkü görüşmede Rafa transfer bütçesi konusunda ısrarlı olmuş ve direnmiş yüksek bir meblağ için. Rafa’nın geri adım atmamasıyla Broughton, Hicks, Gillet ve Purslow’un birlikte verdiği karar sonucunda Rafa’ya takımdan ayrılması karşılığında 3M £ teklif etmişler.

Peki gelecek Menajeri neler bekliyor, her şeyden önce patron demeye dilimin varmadığı bu şerefsizlerin takımı satmak için istediği 600-800M £ verecek kimse yok. Çünkü bu sadece bu verilen parayla bitecek bir iş değil kulübün borcu 400M £ a dayanmış durumda, yeni patron bunu da üstleniyor ayrıca yeni stadyum projesine harcanacak, nereden bakarsanız bakın en azından bir 300M £ var. Bu parayı karşılayacak olan Liverpool takımına bakarsak, zayıf, takviye isteyen bir kadronun yanında, Amerika’lı şerefsizlerin 2008’den beri %34 küçülttüğü bir şirket var. Tablo bu haldeyken, Torres, Masch ve Kuyt gibi yıldızların takımda kalmasının sebeplerinden birinin de Rafa olduğu düşünülürse ve ayrıca Torres’in geçen aylarda yaptığı 4-5 yıldız takviyesi olmazsa benim durumumda zorlaşır röportajı, buna ek olarak Masch’in karım burada yalnız kalıyor alışamadım Liverpool şehrine gibi sızlanmaları bir araya gelince, bırakın yeni gelen menajere transfer bütçesi vermeyi elde ki oyuncuların kalacağı meçhul olmuş oluyor.

Bu güzel tablonun ortasına muhtemel menajer adaylarını yerleştirelim :D

1. Martin O’NEILL: A. Villa’nın hocası en kuvvetli aday, lider kişiliğinin yanı sıra, takım kurma ve başarıya götürmekte ki başarısıyla, benim üzüntümü giderebilecek yegane isim olmasıyla en uygun aday, birkaç aydır Liverpool’un ilgilendiği de sır değil. 2006’dan beri Villa’nın başında olan O’neill daha önce Celtic ve Leicester ile kupalar kazanmıştı. Tek problem hiçbir takımı yüzüstü bırakmamış olması.

2. Roy HODGSON: 62 yaşındaki Fulham hocası takımı 12. Yaptı ligde ve EL de final oynattı. İnter ve İsviçre milli takımını çalıştırmışlığı da var. Kanımca düşüşü hızlandıracaktır eğer seçilirse menajer olarak.

3. Kenny DALGLISH: Foto’da ki efsanelerden biri, Liverpool’la şampiyonlukları var, Liverpool’lulara göre tarihin en iyi oyuncusu ve en başarılı menajerlerinden.. Kop hemen kabul eder onu ama o çalıştırmak ister mi yeniden bir takım şu an bilinmiyor.

4. Mark HUGHES: Görece başarılı oldu, Blackburn, Galler milli takımı ve City’de küçük paralara iyi takımlar kurabiliyor ki bu şerefsizlerin işine gelecektir. Problem olan nokta ise ManU ve Everton’da oynamış olması.

5. Guus HIDDINK: Adı geçiyor ama, Rusya- Chelsea olayına Türkiye sıcak bakmayacaktır.

6. Frank RIJKAARD: Barça’da oynattığı futbola atıf yapılarak ve GS’de durumunu gerekçe göstererek adı geçiyor ama bence altından kalkamaz bu işin, sahada 11 e koyacak kadar hücumcumuz bile yok. :D

7. Manuel PELLEGRINI: R.Madrid onu Mourinho uğruna harcadı, bir Madridista olarak onun oynattığı futbol bana gayet güzel gelmişti. Ama ada şartlarında ne yapar bilinmez, onu başa getirmek bence risktir.

8. Luis Van GAAL: Bayern’le 3 kupadan ikisini aldı, onun takımları baştan hep berbat oluyor ama sonra güzelleşiyor. 1 yılın ardından Bayern’i bırakması küçük bir ihtimal, ona cazip gelebilecek tek nokta hiç EPL’de takım çalıştırmamış olması.

9. Jurgen KLINSMANN: Bayern’i rezil etmişti, milli takımda da kötüydü bence, bizim şerefsizler onu bir maça getirme küstahlığında bile bulunmuşlardı. Bu listede ki en kötü isim nereden bakılırsa bakılsın. Evlerden uzak olsun :D

10. Slaven BILIC: Hırvat milli takımıyla göze battı, kendisi defans oyuncusu olmasına rağmen güzel, heyecan verici futbol oynatıyordu. Türk medyasında ise sigara içiyor ve kulağı küpeli diye yer buldu. Bunu da istemeyiz ama :D

Bunun dışında, Blanc, Jorge Jesus (benfica) ve Alex McLeish’in (Birmingham) ismi geçiyor.

Zor bir sezon bizi bekliyor kıymetli Liverpoolseverler..

Not: Yarın Liverpool’da protesto var, Rafa’yı sevip sevmemek mevzu değil diyor Liverpool’lular, takımın kötü yönetilmesi problem bu sebeple bu durumu protesto etmeliyiz.

Not 2: Artık en kuvvetli adayımız HODGSON..

2 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

bilmiyorum ve üzülüyorum.buna rağmen olaya iyi yönden bakmaya çalışıyorum ve artık riera yı göndermek zorunda değiliz diyorum :D riera takımda kalırsa sol kanat oyuncusuna ihtiyacımız olmaz bunun yanında joe cole de takıma gelirse süper olur ;) yeni gelecek teknik adamın babeli daha iyi değerlendireceğini bunun yanında lucas ve ngog u gözden çıkaracağını...ve de geldiği yerden Milner gibi bir oyuncuyu getirebileceğini hayal ediyorum :D (bizim eşşeklerin yeni TD e hoşgeldin hediyesi ;)) jest yapmayı çok severler ya şerefsizler. rafa gibi bir TD e her yıl 100 milyon sterlin transfer bütçesi verdiler ama rafa buna rağmen takımı EPL şampiyonu yapamadığı için gönderdiler ya :D
bu kadar şaka yeter yoksa ağlıcam artık.rafa gitti geride bir kaç yıldız ve gelecekten neredeyse tamamen ümidini kesmiş bir takım bıraktı.gelecek günler çok daha çetin olacak gibi görünüyor.bundan sonra torresi maschi ve hatta gerrardı takımda tutmak çok daha zor olacaktır.gelecek TD e Allah yardım etsin diyorum

Shareef dedi ki...

Amin :D Amin :D