23 Haziran 2013 Pazar

LUİS ALBERTO LIVERPOOL’DA




Kıymetli Liverpoolseverler siz paratopu (moneyball) filmini izlediniz mi yada kitabı okudunuz mu? Eğer bunlardan birini yapmayıp Patron bay Henry ve Paratopu’nun kahramanı Billy Beane arasında ki ilişkiyi bilmiyorsanız bu transferler için şüpheye düşebilirsiniz. (Hadi Soccereconomics’de olur :D)

Oakland A genel menajeri Billy Beane elinde ki bütçe, takımın coğrafi konumu ve maç günü gelirlerinin Bay Henry’nin Boston’u ve diğer büyük takımlarla yarışabilecek durumda olmadığını biliyordu ve onların gözünden kaçan ucuz, bazen yaşlı çoğu genç, hala potansiyelli oyuncuları takıma kazandırarak harika bir sezon geçirtmişti takımına… Billy Beane’e o sezondan sonra teklif yapıp bizim takıma gel diyen ilk takım sahibi kim dersiniz.  Evet bizim patron Bay Henry…

Şimdilerde de Billy Beane’den tavsiyeler aldığını biliyoruz. (Arsene Wenger’de alıyor) Bu transferlerin bir kısmında eminim BR’nin onayı yok, çünkü Liverpool’da transferi 4-5 kişiden oluşan bir grup yapıyor tabi buna BR’de dahil..  Bu kadar girizgahtan sonra Luis Alberto transferine bakalım..

Luis Alberto Sevilla altyapısının bir ürünü olarak geçen yılı Barça’da geçirdi. Oyuncunun en çok öne çıkan özelliği golcülüğü değil çok zeki bir oyuncu olması ve bu yaşına göre oyunu çok iyi okuyabilmesi.. Asıl mahareti “False 9” sahte dokuz oynayabilmesi çok yetkin bir şekilde. Luis alberto’yu çok yakından izleyenler attığı gollerin yanında Deulofeu’nun kanatlardan attığı gollerde ki payından bahsediyor. Forvet arkası da oynayabilen Luis Alberto eğer alınırsa Mikhtaryan ile o bölgeden bize 20 gol 20 asist yapsa şampiyonluğa bile oynarız. Bildiğiniz gibi geçen yıl bu bölgede Shelvey, Nuri gibi adamlar oynadı.


Suarez’in durumu netleştiğinde ki gider inşallah oraya alınacak bir forvet ile (Sturridge’e yedek bile olur.) bana göre uyum vb sorun çıkmadığı takdirde harika bir takım kurulduğunu söyleyebilirim.

Hiç yorum yok: