30 Aralık 2012 Pazar

OCAK AYI TRANSFER DÖNEMİ




Kıymetli Liverpoolseverler 3 atıp bir sonra ki hafta 3 yemeye devam ediyoruz.  Takım tamamen dengesiz bir şekilde geçirdi bu ayı..  Takım eksik, etkisiz ve maalesef yetersiz. WBA bile bizden iyi bir takım, ironiye bakın ki menajeri Steve Clarke…

Öncelikle gidecek oyunculara bakalım, Cole’un gideceği kesin gibi, Coates (Santos – kiralık), Pacheco (Blackpool-Kiralık), Robinson (Blackpool-Kiralık)

Aşağıda 10 maç ve üzeri oynayan futbolcularımızı göreceksiniz. 5 maç ve üzeri derseniz bu listeye Borini, Cole, Nuri, Carra ve Wisdom’u ekleyebiliriz. Yani Liverpool sonradan girenler dahil sadece 18 oyuncuyu 5 maç ve üzeri oynatmış İstikrar için 10 maç oynasın en azından derseniz  bu sayı sadece 13 ki bu bile kadronun ne kadar kısıtlı olduğunu gösteriyor bize..
  
Raheem Sterling
18
Steven Gerrard
19
Jonjo Shelvey
15
Luis Suarez
18
Joe Allen
18
Martin Skrtel
18
Stewart Downing
10
Glen Johnson
17
Jose Reina
15
Daniel Agger
18
Jordan Henderson
11
Jose Enrique
13
Jesus Fernandez Saez
10

Ocak ayı transfer dönemi gelmişken ve BR yaklaşık bir 40-50M bütçe alacakken en önemli şey sanıyorum sorunu tam olarak teşhis edebilmektir..  Böylece bu kadar dar kadroya 5-6 oyuncu alamayacağımıza göre nokta atışlarla hayatta kalmaya çalışacağız.

Naçizane bana göre sorunlarımız, kaleci, defans, ortasaha ve forvette:D  Şaka kale idare eder :D

Bana göre sorunlardan biri defansta, çok iyi 2 kant bekimiz var ve bunların ortasında 2 iyi stoperimiz var. Sorunda tam da burada Agger ve Skrtel her takıma lazım harika 2 adam fakat bi arada ve özellikle kalıplı adamlar da (bkz Cole ve Stoke kalasları) maalesef çok eziliyorlar.. Sizde dikkat etmişsinizdir muhakkak bizim stoperler fazla kafacı değil maalesef, bunun için bence çözüm Wolfsburg’dan Kjær yada Lazio’dan Diakite (gerçi takımı ile yeni kontrat için görüşüyorlarmış). 

BR ortasahaya da mümkünse oyuncu bakıyor ama bence göbekte bir sorunumuz yok. Yapılacak şeyler, bence ortasıra bir oyuncu olan Shelvey daha az kullanılmalı, Nuri her halükarda katkı verecektir onu oynatmaya devam etmeli, Allen 3-5 maçta 1-2 maç dinlendirilmeli belli ki bizim ortasaha da ağırlık merkezimiz Lucas ve Gerrard, bu iki adamı her maçta oynatmalı.. BR’nin bahsettiği  klasik 10 numaraların belki de sonuncusu elimizde yetişiyor, Suso ve çok dehşet bir tekniğe sahip BR’den ricam lütfen onu yerinde oynat..

Bu transfer döneminde Tom Ince’i almaya çalışıyoruz. Yani kanat oyuncusu bakıyoruz ama bence son derece yanlış bir transfer olacak elimizde hali hazırda Assaidi, Downing ve Sterling var. Ve bunların hiçbiri istediğimiz verimi vermedi . Sebebi zannımca Suarez o kadar hareketli ve her bölgede topla buluşuyor ki, ne istediğimiz zaman 18 içinde olabiliyor nede öyle öndirek arka direk koşuları yapabilen bir forvet. Dolayısıyla klasik kanat oyuncularına gerek yok.  Bize gerekli olan Sturridge gibi kanat forvet yada daha forvet gibi oynayabilen kanat oyuncusu en azından Sterling gibi..

Forvet bölgemiz en acınacak halde buraya birden çok transfer ihtiyacımız var zannımca..  Sturridge anladığım kadarıyla transfer edildi bununla birlikte Wallcott alınabilse deneysel bir ileri üçlü ile oynayabiliriz. Şöyle sürekli değişen bir ileri üçlü kimin kanat kimin merkez belli olmadığı.. Bence bu tarz 2 adam bütün sorunları çözer forvette fakat yetmez kıymetli Liverpoolseverler buraya kuvvetli tek vuruşu olan bir Poacher yada kafa vurup top saklayabilen bir başka tür forvette başka şekil bir oyunu 2. Plan olarak sahaya koymamıza yardım eder. Bunlar için şahsen benim düşüncem Carroll’ın geri çağrılması yada  Sporting’den Ricky van Wolfswinkel’in alınması yönünde. RVW Sporting’de 36 maçta 19 gol attı ve takım berbat durumda..

Bunlarla birlikte, Schalke’de kontrat yenilemeyen Holtby(sanırım Everton’lı ama) alınabilir ucuz bir fiyata, Barça ile kontratını uzatan Tello kiralık yada satılık olabilir (Serbest kalma maddesi 10M € muş).. Öyle Michu, Ba gibi adamlar işimizi görmeyeceği gibi sorunumuzu da derinleştirir söylemedi demeyin.  Kaka yada Ronaldinho alınabilecekse bir 10 numara transferi de 10 numara olur söylemeden geçmeyelim.. Birmingham'dan Butland'da tranfer edildi gibi behey akıllı LFC yönetimi madem neden Jones ile kontrat yenilediniz.  

Son olarak son 4 sezonun TD performansını vereyim sizlere..

2012/13 Brendan Rodgers       G6 B7 M6 Pts 25 – 10th
2011/12 Kenny Dalglish           G9 B7 M3 Pts 34 – 6th
2010/11 Roy Hodgson             G7 B4 L8 Pts 25 – 9th
2009/10 Rafa Benitez               G9 B3 L7 Pts 30 – 8th

Hiç yorum yok: