30 Ekim 2011 Pazar

WBA 0-2 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)



Zor geçecek maçı ilk dakikalarda bulduğumuz penaltı golüyle rahat kazandık kıymetli Liverpoolseverler.. Siz bakmayın birbirleriyle mücadele ediyordu diyenlere rakibin ayakları Suarez’in önüne set çekmişti ve toptan 1-1,5 m ilerideydi. Klasik olarak yine verilmeyecekti penaltımız ki bir insan evladı çıktı orada :D Nitekim sonra carroll’ın pozisyonunda kabak gibi ele çarpan topu vermedi hakem. Kasti bir hareket olmayabilir ama topun kaleye gitmesini önlüyor açık seçik.

Maçtan önce Gerrard ve Carra’nın olmaması bizi biraz daha korkutmuştu ama beklediğimiz gibi olmadı, özellikle ilk yarıda Liverpool güzel oyunundan da daha önemli olarak çok iyi mücadele etti zaman zaman yapılan sertlikten yılmadı. Mental olarak da bu maçı almaya geldik diyorlardı sanki. İzniniz olursa bu maçta gözüme çarpan birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.

  1. Hücumda ilk planımız Suarez bu artık iyice belli oldu. (dünkü maçta da 5 pozisyonu var) Ama kıymetli Liverpoolseverler günler geçtikçe görüyoruz ki Carroll ve Bellamy’de ne kadar önemli bizim için. Carroll rakip defansla boğuşuyor her dakika kafa vuruyor ve boyuna göre hızlı zaman zaman bundan da yararlanıyor tek eksiği gibi görünen pas yaparken biraz özensiz top kaybını genelde pas atarken yapıyor. Bellamy ise soldan direk içeriye giren (uzak forvet) forvet gibi oynuyor seri çalımları ve hızı hücumumuza boyut kazandırıyor.
  2. Eğer sağda Kuyt değilde Gerrard yada Henderson oynayacaksa muhakkak sağbekimiz Johnson olmalı. Hücumu Kelly’ye göre çok daha iyi Johnson’ın .. Henderson ve Gerrard asıl olarak orta sahaya yardım ediyor çünkü.
  3. Lucas’ı ne yapacağız kıymetli Liverpoolseverler. Gerrard-Adam ortasahası akıcı oynadı geçen hafta. Ama bu hafta Lucas’ın istatistiklerine bir bakın, 59 pasın 48’i olumlu, 3 pas arası, 6 ikili mücadelenin 5 ini kazanmış, kaleye giden 1 topu da önlemiş. Oynadığı maçlarda ciddi bir savunma direnci oluşturuyor. Bu problem nasıl çözülür bilmiyorum.
  4. Bir zor sorunda defansta, Carra bu takımın ruhu, kazanma isteği ve yenilmeme direnci fakat artık yaşlanıyor. Dün oynayan Agger ve Skrtel ikilisi çok iyi bir maç çıkardı hatta bir hücumda Agger forvete kadar gitti. Bu sebeple kesilecek adam kesinlikle Agger değil.. Siz olsaydınız kimi oynatırdınız ?


WBA: Ben Foster, Gareth McAuley, Jonas Olsson, Billy Jones, Somen Tchoyi (Simon Cox, 71), Youssuf Mulumbu (Graham Dorrans, 63), Paul Scharner (James Morrison, 58), Steven Reid, Chris Brunt, Jerome Thomas, Peter Odemwingie


LIVERPOOL: José Reina, Daniel Agger, Martin Skrtel, José Enrique, Glen Johnson, Charlie Adam, Jordan Henderson, Stewart Downing, Lucas Leiva, Andy Carroll, Luis Suárez (Craig Bellamy, 82)
GOLLER: Adam 9, Carroll 45


KING KENNY NE DEDİ: Gerrard ve Carra hakkında bilgi vermiş, 2 fantastik adam olmadan kazanmak harika demiş. Kazanmayı hak eden taraf olduğumuzu söylemiş. Hatta bazı yerlerde fantastik oynadık demiş. Suarez’i övmüş ve Carroll ile birlikte çok oynamamalarına rağmen bugün iyidiler demiş. WBA’yı övmüş. 

2 yorum:

oğuzhan dedi ki...

ben de anlayamadın suarez in pozisyonuna penaltı değil bedavadan çalındı diyen arkadaşları. acaba ben taraftar gözüyle objektif olamıyor muyum diye sordum kendi kendime, ancak pozisyonunu tekrar tekrar izledikten sonra net penaltı bu hareket. united a da yapılsa penaltı, chelseye de. suarez in adı çıktı ya oy yüzden herhalde.
carra yı nispeten kolay ve iç saha maçlarda oynatıp, agger ve skrtel i düşünmek lazım yavaş yavaş. coatesi de ısındırmak lazım aggere güven olmaz heran sakatlanabilir.
carroll her maç 11 çıkmalı, pas yüzdesini kesinlikle düzeltmesi lazım.
downing yine muhteşem kötü bir maç çıkarttı nolacak bu kardeşimizin hali bilemiyorum.
jose enrique yıllardır Liverpool da oynuyormuş gibi, müthiş transfer.
lucas konusunda allah yardımcısı olsun kenny nin oynatsan ayrı dert oynatmasan ayrı.

Shareef dedi ki...

Ben hep diyorum takımın kötüsü Downing olsun diye.. en kötü Ocak ayından sonra bir standart (en azından) tutturacaktır.