7 Haziran 2011 Salı

TRANSFER 2011 – 1


Sürekli tekrara girmesin diye transferi az yazmak istiyorum ama kıymetli Liverpoolseverler görülen lüzum üzerine birkaç konuda yazmak lazım..

İlk olarak Liverpool’un da sahibi olan FSG’un stratejisinden bahsetmekte yarar var. FSG Liverppol’u alınca bazı Red Sox taraftarları (FSG Red Sox’ında sahibi) Liverpool taraftar sayfalarında FSG hakkında bilgi verdiler. 1918 yılında ta bizlere kadar gelen Babe Ruth lanetinden sonra 2002 yılında FSG (NESV ve dolayısıyla Bay Henry) alana kadar bu lanet sürdü. Doğru politikayla Red Sox 2004 ve 2007 yılında şampiyon oldu. Bu kısa !! girizgahtan sonra  strateji nedir ona bakalım :D

FSG parlaması muhtemel yada parlamış genç oyuncuları alıyor kıymetli Liverpoolsever, alıp takıma adepte ediyor ve oyuncular olgunlaştıkça potansiyelleri ortaya çıkıyor ve şampiyonluklara oynuyorlar. Genç oyuncular alındığından uzun süre kadro bozulmadan kalabiliyor.

Şimdi FSG stratejisine uygun olarak en kötü ihtimalle hafta sonuna kadar (yarın açıklanır diyorlar aslında)  açıklanacak bir transferden bahsetmekte yarar var.  Sunderland’in bu sezon ortasahasında parlayan genç yıldızı Jordan Henderson artık Liverpool oyuncusu sayılabilir. Ayrıntılı Henderson bilgisi Noat Samisa’nın şu yazısından alınabilir. Henderson henüz 20 yaşında olmasına rağmen Sunderland ile 71 lig maçına çıktı.

Oyuncu İngiltere ortasahasının gelecekte ki yıldızı olarak gösteriliyor. Fifa’nın bu yıl izlenesi 13 genç oyuncu arasında gösterildi. İlgilisi şurdan da buna baksın..

Bunun yanı sıra Wickham’da artık bizde sayılır Ipswich’li 18 yaşında ki bu çocuk 10M £ karşılığı takıma kazandırılacak. Oyuncu 1,95 boyunda ve karşılaştırıldığı Rooney’in 18 yaşında ki halinden çok daha iyiymiş. Wickham Ipswich ile 65 maça çıktı ve 13 gol attı.

Ayrıca Roma’dan Doni yedek kaleci olarak takıma kazandırıldı sayılır. Bilindiği üzere yedek kaleci Brad Jones sezon içinde yerini Gulacsi’ye kaptırmıştı. Bu demek oluyor ki Jones yolcu.

Son günlerde çıkan Krkic ve Jeffren iddiaları ise tamamen uydurma kıymetli Liverpoolseverler, Jeffren kesinlikle Barça’dan ayrılmak istemiyor. Sevilla ilgilendiğimiz oyuncuları Perotti’yi satmak istemediğinden oturup bir selam verelim, bir çay içelim desek kabul etmiyorlar.

Oyuncularımızdan N’Gog ve Poulsen için EPl’den teklifler var bildiğim kadarıyla Liverpool bunlardan birini kabul edecektir.

Bunların dışında sol taraf için transferler ve Charlie Adam durumu bu fakir tarafından merak edilmekte..

Bir başka transfer yazısında görüşmek üzere esen kalın kıymetli Liverpoolseverler.. 

4 yorum:

oğuzhan dedi ki...

bunlar iyi hoş transferler de, bizim gibi 20 küsur yıldır şampiyonluğu bekleyen bi takımı acil başarıya ulaştıracak transferler mi orası soru işareti.yoksa bu isimlere hiç kimsenin itirazı olamaz.Ama bana göre 3-4 tane de tecrübeli, yıldız ve üyksek seviyelerde oynamış oyunculara ihtiyacımız var.inşaallah patronlar bunu da düşünüyodur da bu hasretlik sona erer.

Shareef dedi ki...

Böyle sağlam adamlar alsınlar da 2 yıl daha şampiyon olmayalım :D 20 yıldır bekliyoruz nasıl olsa :D

oğuzhan dedi ki...

benim sabrım kalmadı artık.En son şampiyonluğumuzda 9 yaşında ilkokula giden bi çocuktum.Şimdi saçımıza karlar yağdı,biz hâlâ şampiyonluk bekliyoruz.

Shareef dedi ki...

:D Aynı aynı :D Bu arada Henderson alındı :D