8 Mayıs 2011 Pazar

SEZONUN EN’LERİ - BİREYSEL



Kıymetli Liverpoolseverler sezonun bitmesine sayılı maçlar kaldığı şu günlerde ben kendime göre enler belirledim ve siz kıymetli Liverpoolseverler’le paylaşayım istedim..

SEZONUN EN İYİ OYUNCUSU; Lucas LEIVA

Bu kategori de yarışacak pek fazla isim yoktu açıkçası, Kuyt, Lucas ve Meireles olabilirdi ama Lucas takımın ana parçalarından oldu zannımca bu sezon.. 30 maçta 100 top çalma ile EPL’nin zirvesinde, 1612 toplam pas ve 1350 başarılı pas ile iki alanda da EPL 14. sü .. Özellikle King Kenny’den sonra Gerrard, Meireles ve son zamanlarda ki Meireles, Spearing orta sahası ile harika işler yapıyor. O kadar ki City maçından itibaren rüya gibi maçlar çıkarıyor..

SEZONUN HAYALKIRIKLIĞI: Joe Cole

Bu gibi futbolculardan bahsederken Westham altyapısı ürünü demek adet olmuş kıymetli Liverpoolseverler.. Cole’dan çok ümitliydik aslında aklımızda ki Cole’un yarısını oynasa fazladan 5 puan fazlamız olurdu. Ama o yerine parayla verdiğimiz, üstelik sezonun büyük bölümünü sakat geçiren Benayoun’un 4 te biri kadar faydalı olamadı. Doğal olarak satılacak söylentileri de bu aralar fazla (acayip para hortumluyor bizden) bence de gönderilmesi en doğrusu yok kalacak bize en az 3 maç kazandırma garantisi vermesi gerekiyor :D

SEZONUN EN ÇOK İLERLEME KAYDEDEN OYUNCUSU: Dirk KUYT

Bu yaştan sonra Kuyt bu sezon inanılmazdı. Bundan önceki sezonlar da Kuyt hep önemliydi ama King Kenny’nin kızı Kelly Cates’in de dediği gibi Bu sezon adına şarkı yazılası oyuncu oldu. Bu sezon 12 gol 8 asisti var ayrıca 48 önemli pas (key passes) atmış. Kuyt bir futbolcu olarak her takımda önemli olabilir ama özellikle Torres gittikten sonra ve Gerrard’ın sakatlığında takımın yükünü hiç çekinmeden sırtladı ve lider oyuncumuz oldu. 

SEZONUN EN İYİ TRANSFERİ; Luis SUAREZ

 10 maçta 3 gol 6 asist ve bu rakamların anlatamayacağı kadar büyük aslında oyuna etkisi, sağdan-soldan driblingle girebiliyor gollük pas atabiliyor yada iki ayağıyla da aynı etkiyle şut çekebiliyor. Bir devre arası transferinden ancak bu kadar etkili olması beklenebilir.. Hollanda ligi gibi bir ligden gelip Afonso Alves yada Kezman gibi balon golcü olmadığını daha şimdiden gösterdi. Aferin Comolli ve King Kenny

SEZONUN EN KÖTÜ TRANSFERİ: Paul KONCHESKY

Roy’un takımımıza kazıklarından biri, Taraftar onu hiç sevmedi. Aslında ne yetenekli, ne sevimli bir futbolcuydu ya, bir de Annesi ipe sapa gelmez laflar edince.. King Kenny onu hemen kiraya verdi ve sezon sonu satılacakların en başında.. Bu arada burayı Konchesky kadar Jovanovic’de hak ediyordu ama Anne farkıyla Konchesky kazandı. Bizde kendisine buradan “Ananı da al git” diyoruz.

SEZONUN GENÇ OYUNCUSU: Jay SPEARING

22 yaşında ve bu sezon ilk kez 10 maçı geçti (17 maç) ama Gerrard sakatlandıktan sonra King Kenny Poulsen yada Shelvey yerine onu tercih etmesiyle şaha kalktı. Hırslı, top kapabiliyor ve pas atabiliyor uzun yada kısa.. Her takımın ihtiyaç duyacağı bir adam Merseyside’lı az ekmek, az su versen bile problem çıkarmadan işini yapar.. üstelik bugün 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Kutluyoruz..  Aslında buraya Kelly’de yazılabilirdi tabi, fakat sağ bekte bence takıma etkisi Spearing kadar olmadı. Spearing’den 6 maç fazla oynadı ve en az 6-7 maç daha oynardı.. 

2 yorum:

Pancho dedi ki...

Yerinde tespitler olmuş. Sadece ben Lucas'la Kuyt'un yerini değiştirirdim. Lucas bu sezona kadar, hatta sezon ortasına kadar sürekli hakarek ederek, izlediğim bir adamdı. Kenny geldikten sonra ve özellikle son dönemde bambaşka biri oldu sanki. Bence sezonun en çok ilerleme kaydeden oyuncusu Lucas, en iyisi ise Kuyttur. Gerçekten Kuyt gereken tüm anlarda ön plana çıkarak -belki de hep ikinci planda kaldı- ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi.
Ama en çok gençlerin oynamasına seviniyorum. Hatta dünkü Fulham maçını izledikten sonra acaba Gerrard oynamasa daha mı iyi olur lan? dedim kendi kendime :)
Sezon başından beri bu yapılmalıydı. Zaten finansal açıdan sıkıntı içinde olan takımın, Liverpool gibi bir takımın gençleri oynatması gerekirdi. Geç de olsa Kenny geldi de Kelly, Shelvey, Spearing oynama fırsatı buldu. Biz de onları izleme fırsatı bulduk.
Yine de keşke demeden edemiyor insan. Keşke King Kenny sezon başında gelseydi de, takımı şampiyonluğa oynarken izleyebilseydik.
Seneye artık.

Shareef dedi ki...

Aslına bakarsan bende Lucas ve Kuyt arasında tereddüt ettim ama Lucas'ı seçmemde ki sebep her yıl bir üst düzeye çıkardığı ortasaha elemanını kaybeden Liverpool'da (bkz. Alonso, Masch) Lucas kimsenin beklemediği kadar büyük bir çıkış yakaladı. Kuyt hep 2. planda da olsa bizim için çok önemli bir oyuncuydu ama Lucas için aynı şeyler geçerli değil bu sebeple Lucas'ı seçtim