19 Mayıs 2011 Perşembe

LIVERPOOL’DA KİMLER GİTSİN..




Kıymetli Liverpoolseverler, her yerde Liverpool’un 100M £ bütçe ile yaz döneminde transfer piyasasında olacağından bahsediliyor. Bu kabaca, 15M a alınabilecek 6-7 futbolcu demek, birde muhtemel satılacak futbolculardan gelen para 1-2 oyuncu alsa, takım çiftliğe döner. Bu durumda şu an takımda ki aktif elemanlardan bazılarının da gitmesi gerekecek demektir. Gelin bu oyunculara bir bakalım..

İlk önce kesin kalacakları yazarsak bize kolaylık sağlayacaklardır. Bana göre kesin kalacak oyuncular; Poulsen, Jovanovic :D şaka şaka durun hemen bırakmayın okumayı.. Reina, Carra, Johnson, Gerrard, Skrtel, Suarez, Carroll, Kuyt, Meireles, Kelly, Spearing, Lucas.. Bu oyuncular seneye kesinlikle takımda olacaklardır.

Şimdi bakalım kalan oyunculara;

David N’Gog; Bu sezon yedek de olsa 37 maça çıkan N’Gog sezon başı biraz kıpırdamış olsa da bu sezon sadece 8 gol atabildi ve bunların sadece 2 tanesi EPL’de.. Kesin gidecektir, bunun yanı sıra şu anda 3-5M bir piyasası da var aslında..

Maxi Rodriguez: 35 maça çıktı bu sezon, ilk bölümde vasat son bölümde harikuladeydi. King Kenny ile yeniden doğdu sanki ve şu an 10 gole ulaştı. Bence kalacaktır hem sağda hem solda oynayabilmesi avantajı..

Joe Cole: 31 maça çıktı tam bir hayalkırıklığı, aldığı ücretin üçte birini alsa kalsın derim ve Kenny’de öyle der bilirim ama bu durumda West Ham’a döner.. hayırlısı olsun..

Soto; “Big Greek” her gününün tadını çıkarmalı, Melwood’da çalışanlarla fotoğraf çektirmeli, alabildiği kadar Liverpool eşyaları almalı yanına.. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz  bu abimiz.. Teşekkür ederiz elinden geldiği kadar yardım etti takıma..

Christian Poulsen; 31 maça çıktı ama çıkmasa da olurdu. Bir kişi eksik oynasak fark etmez bir durumdaydı.  Yazın FC Copanhagen’e dönecektir.

Daniel Agger; 27 yaşında 6 sezondur bizimle, onu çok da seviyoruz aslında ve oda Liverpool’u çok seviyor ama geldiğinden beri sırasıyla 4,43,6,26,36,21 maç oynadı. Lucas ise geldiğinden beri 30 maçın altına hiç düşmedi. Kenny iyi bir teklif bulursa satacaktır onu ki hala piyasası 10M £ civarında..

Fabio Aurelio; O Agger’den bin beter, 5 sezonda 1 defa 30 maç barajını geçti ki oda 33 maçla.. Valencia’da harika bir solbekti. Bizde sakatlıktan kurtulduğunda neler yapabildiğini gördük (Bkz ManU maçı ilk yarı) oda maç başına anlaşma yapmazsa gidecektir.

Jonjo Shelvey; 20 maçta oynadı (muhtemelen 21 olacaktır) uzun bir sakatlık dönemi geçirmese daha fazla da oynayacaktı aslında.. Henüz 19 yaşında ve King Kenny onu çok tutuyor, en iyi yapılabilecek şey önümüzde ki sezon, onu alt sıralarda ki bir EPL takımına oynama şartıyla kiralamak olacaktır.  

Brad Jones: Ne iş yaptı belli değil, Roy kazıklarından..  Aldığımız fiyata satarsak ne mutlu olmazsa zarar edip yine de göndereceğiz bana kalırsa..

Dani Pacheco; Norwich’in son maçlarında şampiyonluğuna katkıda bulundu. Bazı maçlarda gerçekten etkileyici oyunlar çıkardı. Onun da bir Twitter olayı oldu ama oynama hırsıyla alakalıydı O.. Kalacak ve seneye 10-15 maç arası oynayacaktır.

Daniel Ayala; Sezonun ilk bölümünde Hull City’de 12 maça çıktı ve uzun süreli bir sakatlık geçirdi. Hull City hiç de etik olmayan bir şekilde kiralık sözleşmesini fesh etti ve geri gönderdi. 2. yarı sakatlığı geçince Derby’de 17 maça çıktı. Oyun stili bana Pique’yi çağrıştıran bu kardeşimiz iyi bir teklif gelmedikçe (3-5 M £) takımda kalacaktır.

Danny Wilson; 8 maça çıktı ve çoğunluğunda sol bek oynadı.. Kesinlikle geleceği olan bir oyuncu ve akibeti sanıyorum önüne kaç stoper alınacağına bağlı. 2 alınırsa eğer sadece Soto giderde o zaman da onu da alt sıra bir EPL takımına oynama şartıyla verebiliriz.

Dikkat ederseniz, Jova ve Konchesky “süt oğlan” den hiç bahsetmedim kıymetli Liverpoolseverler, bahsedilmeyi de hak etmiyorlar.. Darby’de gidecektir Flanagan ve Kelly’nin performansından sonra, Amoo, Bruna, Ince, Eccleston,  ve kaleci Hansen kiraya verilecektir.

Hiç yorum yok: