17 Ekim 2010 Pazar

EVERTON 2-0 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)




Eğer sen çağdışı bir futbola kenar eklemesi falan filan diye birkaç küçük rötuş yapınca Liverpool gibi bir takımın başına geçiyorsan, tabi ki 211 EPL maçında 41 gol atmış Zamora’yla, 86 maçta 57 gol atmış Fernando Torres’i bir tutar ileriye top şişirirsin, Zamora gibi Torres’de o topları kafa kol ve bilumum uzuv ile kendi arkadaşlarına indirsin istersin..

Eğer sen bütün büyük takımların oynattığı hücumcu bekler /kanat bekler yerine topu ileriye nispeten isabetli vuran Konchesky’yi yeni yeni yetişen ve aslında bayağı iyi bir kanat bek olacak olan Insua’ya tercih edersin. Bunun için sana kızılmaz..

Ama Ali Ece üzer bizi :)  Torres’in karikatürü sahada derse,  ilk yarı boyunca ceza sahası civarı ve içinde sadece ama sadece 1 top atılan ve o topu da kaleci zor çıkarmışken asıl Torres’i bu oyuna mahkum edenler Torres’le karikatür okuyor gibi dalga geçmeye çalışanlardır. Eğer elinde Torres varsa oyunu onun gol atması üzerine kurarsın.. Düşünün bu gibi kaç futbolcu var dünyada daha da özeli EPL’de Drogba dersin Rooney dersen orada kalırsın..

Takımın bu hali kesinlikle ortadadır ki TD sorunudur. Bu takım hala Gerrard, Torres, Cole , Meireles, Kuyt gibi üst düzey, Skrtel, Poulsen, Babel, Ngog, Agger, Johnson  gibi EPL için ortadan daha hallice oyunculara sahipken Stoke gibi, Fulham gibi oy-na-tı-la-maz.. Bunu yapan bu oyuncuların bulunduğu takımda barınamaz..

Liverpool’un bugünden tezi yok acilen O’Neill yada bu ayarda gelecek planlaması da yapan, gerçek bir lider, planlamacı bir TD ‘ye ihtiyacı vardır..

Sahada Torres’in duruşuna bakarsanız bu çok iyi anlaşılır aslında, hırsı gözlerinden fışkıran o oyuncu gitmiş sanki ayağıma gelirse oynarım diyen bir oyuncu gelmiş. Açıkça görülüyor ki sistemden memnun değil, dahası Agger bunu açıkladı bile birkaç hafta önce..

Bu arada eğer Maxi Rodriguez’in gerçek tweeter adresi ise bende kayıtlı olan şöyle yazmış, Eğer Mourinho gelmeyecekse Rafa’nın gitmesini hiç istemedim, Şimdi İsveç’te birkaç kupa kazanmış birine sahibiz.. diye yazmış ki gürültü koparır bu :)

EVERTON: Tim Howard, Leighton Baines, Johnny Heitinga (Tony Hibbert, 72), Phil Jagielka, Sylvain Distin, Seamus Coleman, Mikel Arteta (Jermaine Beckford, 74), Tim Cahill, Phil Neville, Leon Osman (Diniyar Bilyaletdinov, 46), Aiyegbeni Yakubu

GOLLER: Cahil 34, Arteta 50


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Paul Konchesky, Sotirios Kyrgiakos, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Jose Raul Meireles, Steven Gerrard, Joe Cole (Ryan Babel, 79), 
Maximiliano Maxi Rodriguez (Milan Jovanovic, 84), Leiva Lucas (David N'Gog, 71), Fernando Torres

7 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

HATALAR ZİNCİRİ!!!!
-1.Benim mantıgıma göre as oynattıgınız bir oyuncu oynayamıyacaksa onun yedeği olan oyuncuyu sürersiniz sahaya.Stoperi sağa çekip oraya başka bir oyuncu eklemenin bir açıklamasını bulamadım.İnanın Carra-Skrtel her zamanki gibi stoper oynasa Kelly veya Darby den biri sağ bek oynasa yine yenilirdik belki ama hücumsal yönden bu kadar gülünesi bir hale bürünmezdik.Koncheksy gerçekten büyük takım oyuncusu değil buradan sonraki duragı da Stoke falan olur zaten.Gördü göreceği en iyi takım Liverpool'du.Onu da eline yüzüne bulaştırdı.
-Lucas istikrarını korudu.Yine berbat bir maç çıakrdı.2 3 kez ayagından kaçırdı allahtan stoperler araya girdi de fazla tehlikeli bir şey olmadı.Uzaktan denedi kalenin 10m üstünden dışarı attı.Yahu PES-FIFA oynarken tuşun sonuna kadar bas zaten o kadar yukarı gidiyor.Nası bir mantıkla vuruyorsun.Can yakmak için vurdu herhalde.
-Meireles bu takımda çok iş yapar.Eğer arkasında Gerrard ve Spearing oynarsa.Lucas denen adamın gerçekten torpili var içeriden imkanı yok bu kadar oynamasına adam yıllardır şaka maka 2 maçta 1 ilk 11 de.Geçen yıl full oynadı zaten.
-Arteta ve ardından oyuna giren Beckford sırasıyla 2. ve 3. Nani lerdir.Çok çirkefler gerçekten.
-Son söz.Umarım Roy'un Liverpool macerası yavaş yavaş sonlanıyordur da kurtuluruz bu heriften.Yahu 2-0 yeniksin deplasmandasın berbat oynuyorsun gol atma umudun yok ve rakip daha iyi oynuyor sen ilk oyuncuyu 70 de alıyor sonuncusu da 85 de giriyor.Bu tip oyunda 60-65 arası en azından bir tane oyuncu değiştireceksin.
-Maxi çok formsuz liverpool a geldiği günden beri.Bence beleşe aldıgımız bu adamı yıl sonunda satalım ki kar ederiz seneye de oynarsa bir sonraki sezon beleşe kaparlar vallaha 30 yaşındayken :D
-Liverpool adına kuşkusuz maçın yıldızı başta Gerrard olmak üzere Skrtel dir.Meireles i de katabiliriz.Artık 19.yuz geleceğe umutla bakıyoruz Roy Önderliğinde(!) In Roy We Trust(!) .OK TRUST.

fizyoterapist dedi ki...

-maçın ikinci yarısının tamamını izleyebildim
-maç öncesinde yazdım ki 3 stopper+johnsonla maça başlıyoruz fazla birşey beklemicem diye maç başladı tablonun daha vahim olduğunu gördüm sahada 3 stopper+süt oğlan vardı. carra bile sağ kanattan süt oğlana göre çok daha ofansif bir oyun sergiledi.carra o fiziğine ragmen sağ kanatta kendini parçaladı.lucas ve süt oğlana nispet yaparcasına
-lucas lucas...sana ne dersem artık bilemiyorum.yediğimiz ilk golde colemanın önünde bizim lucas la süt oğlan vardı.adam iki oyuncumuzun arasından o pası cahille nasıl çıkardı!?hala anlayamıyorum bunun dışında lucas aynıydı bilinenin aksine çıkmadı, öyle ortalıkta dolaştı.her zamanki gibi kendine güveni sıfır,ne yapmak istediğini bilmeyen,top geldiğinde sato veya skrtele dönen alışık olduğumuz lucastı :D
-torresi hiç bu kadar çaresiz görmemiştim.
-sol kanadı hiç kullanmadık hatta bir ara cole u unutmuşum :D roy oyundana alınca farkında oldum :D
-girenlerin de çıkanlardan farkı yoktu.
-sonuçta adamların sakatları filan olmasaydı tarihi fark olurdu herhalde

Shareef dedi ki...

Canberk'in, Eyüp'ün ve Şerif'in gördüğünü Roy nasıl görmez aklım almıyor.. Böyle düşünmüyorsa düşündüğü nedir merak ediyorum :)

onurkarakose dedi ki...

3 hafta kadar once hodgson'a zaman taninmali demistim ancak gecen sure icerisinde blackpool ve everton'a yenildik, utrecht ile de sansimizla berabere kaldik.. takimda en ufak bir umut isigi gorunmemekte ve anlasilan yeni baskan da roy'dan memnun degil..

10 seneden fazladir menajerlik yapmamis bir dalglish'ten ziyade, martin o'neill ismi akla daha yatkin.. o'neill ile anlasilamazsa da benim onerim ada disindan bir isimle anlasilmasidir (ornegin pellegrini, lippi, klinsmann vs)

maca gelince everton sonuna kadar galibiyeti hak etti.. kaptan, meirelles ve kirmizi karttan hakem sayesinde kurtulan carragher digerlerinden biraz olsun daha iyi gozuktuler ama hicbirine etkili oldu denilemez..

roy sistemi degistirmedigi surece basarinin gelmesi zor gorunuyor.. j.cole ve elbette torres aktif kullanilmadigi surece ofansta etkin bir konuma ulasmamiz pek kolay gorunmuyor..

kisacasi roy hodgson icin deniz bitti gibi!

Ali Ece dedi ki...

Eleştirinde haklısın kardeşim. Alışmışız işte ver Torres'e yaz deftere kolaylığına ama bu hafta olan bitene alışamadım
bir de inan çok zor bu kadar kötü oynarken canlı yorum yapmak
kendimi kaeraya aldırdım
bir gün tanışınca izletirim
eleştirinde haklısın teşekkür ederim

winston barian dedi ki...

rafa döneminde en azından ne oynadığımızı bilirdik. takım kötü oynasa bile bir göz alışkanlığı sağlıyordu. şimdi tüm devre boyunca lucas, meirelles, ve gerrard'ın yerlerini çözmeye çalışıyorum.
lucas bir pozisyonda havadan gelen bir topu göğsüyle önüne indirmeye çalışırken çenesine çarptırıp 10 metre açtı. artık ona kızamıyorum, eğlenmeye bakıyorum.
roy zamanında bile babel yedek kalıyorsa bu çocukta gerçekten iş yok. yine de bu kadronun en sert şutlarını çeken adamdır ve 10 dakika bile olsa faydalanmalıdır.
epl'nin en iyi topu oyuna sokabilen stoperi agger(sakat olmasa yine oynamayacaktı) yerine iki odun defans, sağda solda dan duncu bekler, kırılgan, havadaki topu takip etmekten sürekli yerlerini kaybeden orta saha ve ne akla hizmet başka bir role sokulmaya çalışılan (aslında istersen gidebilirsin denilmeye çalışılan) dünya çapındaki forvet. 8 haftada roy hodson'ın liverpool'undan benim anladığım bu.Geçen sene anfield'da kale önüne dizdikleri 9 adamla kurtardıkları 1 puana bakıp bu mu lan onca methedilen fulham demiştim. bela geliyorum demiyor.

Shareef dedi ki...

Onurkaraköse: Roy EL maçından sonra tası tarağı toplar bence :D haklısın..

Ali Ece: Est. eleştirmek değil kesinlikle, tahmin edebiliyorum sizi ne kadar üzüldüğünüzü zaten.. Orada tarafsız yorum yapmak zorunda olmanız falan zor gerçekten.. Sadece yazdım :)

Winston Barian: Bütün Liverpool siteleri bu akşam itibariyle Rafa ve Roy'u karşılaştırıyor ve aynı şeyleri söylüyor. Rafa bize geldiğinde kupalar kazanmıştı bu Roy Fulham'ı orta sıralarda tuttu diye takımın başına getirdik yanlıştı diyorlar. Ben dedim ama :D