24 Ekim 2010 Pazar

LIVERPOOL – BLACKBURN MAÇ ÖNCESİ (EPL)



Kıymetli Liverpoolseverler öncelikle Napoli maç sonrası için özürleri sunuyorum. Ama ilk yarı kendi sahamızda oynadığımız maçtan sonra Roy çıkıp ilerleme var, ben asla istifa etmem, Liverpool’u bırakmam için kovulmam gerekiyor dediğinde bende maçı yazacak keyif meyif kalmıyor. Kaldı ki keyif için yaptığımız bir iş bu :)

Neyse biz maça dönelim bazılarına göre önümüzde ki 2 maç Roy’un durumunu belirleyecek, kimilerine göre zaten yeni TD bulundu (Rijkaard gelmiş Liverpool’a, O’Neill zaten Liverpool’daymış, spekülasyon gırla), kimilerine göre gitmediyse gitsin bir an önce..  Roy’da normal olarak bırakmak istemiyor takımı, dayandığı kadar dayanacak eline geçen bu en önemli takımda..

Bu şartlar altında Blackburn ile Anfield’da karşılaşıyoruz. Bakıldığında son 23 EPL  maçında 1 kere (2006 yılında) son 16 Anfield maçında (1993 yılında) 1 kere kazanmışlar. Eğer baımızda ki Rafa olsaydı yine kazanamazlar derdik ama şimdi Allah bilir..

Torres yarın oynayacak mı? Bence bu önemli bir soru hafta içerisinde ki dedikodulardan biri buydu ve Napoli’ye gitmeme sebebi olarak da gösterilmişti. Bunun yanında Ocak ayında Torres, Reina ve Johnson ayrılacak söylentileri var tabloid basında (bana göre doğruluk payı yoktur) birkaç Torres röportajı karıştırdım geçenlerde bu adam başımıza Roy gibi biri gelmezse (Roy kalırsa da ) bu takımdan ayrılmaz. Saçma sapan futbolun içinde kayboluyor ve bundan rahatsız ki gayet doğal, düşünün kıymetli Liverpoolseverler 10 maçta 1 gol atmış durumda şu an, normal istatistiklerini yakalasa yaklaşık 6-7 gol atmış olmalıydı..

Yine sorunlara daldık :) maça geçersek bir daha..


SAHA: Anfield


SAAT ve YAYIN: Saat 17:00 Sopcast başına yayın yok maalesef


LIVERPOOL: Kuyt sakat ve Johnson ile Agger’i durumu şüpheli, cezalımız yok. Son 10 EPL maçının yalnızca birini kazandık ve Roy’a göre iyiye gidiyoruz. Hemen üstümüzde ki Blackburn’ü geçmek için 3 gol atmamız lazım en azından, bu sezon ilk 20 dakikada 1 gol atmışız ve son 20 dakikada hiç gol atamamışız ki bu demek oluyor ikinci yarı ilk 20 dk gol attık attık atamadık en iyi beraberlik :)

Muhtemel 11: Reina; Johnson (Carra), Kyrgiakos, Skrtel, Konchesky (Aurelio); Meireles, Poulsen; Jovanovic, Gerrard, Cole; Torres. 


BLACKBURN: Andrews, Roberts, Grella  yok Nelsen  şüpheli. Sunderland maçında ilk kez bu yıl bir maçı gol yemeden tamamladılar. Attıkları gollerden hiçbirini İngiliz futbolcular atmamış yani İngilizleri tutmaya gerek yok :), Blackburn’ün uzun pas isabeti bu sezon sadece %22 ymiş buda demek oluyor ki topa dan dun vurdurmalıyız.

Muhtemel 11: Robinson; Salgado, Jones, Nelsen, Givet; Nzonzi, Dunn, Emerton, Pedersen, E Diouf; M Diouf. 


HAKEM: Phil Dowd

Hiç yorum yok: