31 Ekim 2010 Pazar

BOLTON 0-1 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)



Ard arda 2. galibiyet aldık şükür, oynanan oyundan vb şeylerden daha önemlisi kazanmış olmak deplasmanda..

Maçta oynanan oyuna girersek eğer (girmesek daha iyi ya) oyunumuzu bir türlü kabul ettiremedik rakibe, aslında nasıl oynadığımızda tartışma konusu, Meireles Torres’in arkasında mı ? yoksa Gerrard mı arkasında ?  Chalkboard vasıtasıyla baktığımızda Poulsen Lucas’tan çok çok daha fazla dikine oynarken Lucas oynar ? Cole gibi bir adam sol tarafta hapsolmak zorunda mı? Sol da Bruna, sağ da  Amoo oynatılamaz mı?  Bolton ile başa baş oynamak bizim için başarı mı? 

Yalnız şunu belirtmek lazım birkaç kez ikili/üçlü oyunlar yapılabildi ve gayet güzeldi.. Torres’in bir uyuşmazlığı var ama bu TD’ye karşı mı yoksa hakikaten dillerden düşmeyen sakatlıklardan sonra form tutma çabalarımı bilmiyoruz. Konchesky’yi aldığında Roy benden daha iyi analiz yapabildiğine inandığım birine sordum bunun sebebini bana dedi ki Insua pozisyon hataları yapıyordu, Konchesky bunu yapmaz ve fulham’da oyunu soldan kurabiliyordu zaman zaman.. Şimdi bakıyorum da Insua pozisyon hatası yapıyor olabilir ama bu Süt oğlan varken rakipler hep soldan geliyor, bir pasını da görmedik daha  bence açık ara Dossena ile birlikte son 5 yılın en kötü transferi.. Seni hiç sevemedim süt oğlan..

N’gog bence oynadığı süre içerisinde başarılıydı, Carra atağa çıkmamasına rağmen sağdan atak yapılmasını da önlüyor benim dikkatimi çeken şu aslında bu defansın lideri kim ? Mesela Hyypia zamanında tartışmasız Hyypia’ydı ama şimdi onu göremiyorum.. Carra, Soto, Skrtel hep savaşçı ama aklıyla oynayan kimse yok belki Agger denebilir amam onun da ufak sakatlığı geçmedi bir türlü :)

Sahi Pacheco nerede? Ayrıca 2,3 M £ verdiğimiz yedek kalecimiz Jones’ta yoktu, Hansen kadro’da olacaksa neden o kadar para verdik (Ah şu Roy ve onun İngiliz futbolcu politikası)

Son olarak ROy istifa :))

BOLTON: Jussi Jaaskelainen, Gretar Steinsson, Paul Robinson, Gary Cahill, Zat Knight, Fabrice Muamba, Matt Taylor (Robbie Blake, 87), Stuart Holden, Chung-Yong Lee Moreno Machado Rodrigo, 74), Johan Elmander (Ivan Klasnic, 82), Kevin Davies,


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Paul Konchesky, Sotirios Kyrgiakos, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Jose Raul Meireles (Christian Poulsen, 90), Steven Gerrard, Joe Cole (David N'Gog, 62), Maximiliano Maxi Rodriguez, Leiva Lucas, Fernando Torres

GOL: Maxi 86

7 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

-süt oğlan konusunda hem fikiriz abi :D
-roy konusunda da hem fikiriz
-berbat bir oyundu ilk yarıyı izledim.ikinci yarı yurtta beşiktaş maçını açtılar :D ilk yarı kendi sahamızdan çıkamadık bir türlü.takıma resmen acıdım yaa
-ben roy un lucasa olan ilgisini çözmüş bulunuyorum...sıkı durun açıklıyorum :D
-roy bence tam lucasa göre bir hoca lucas ta tam roya göre bir oyuncu..neden?
-ilk yarıda bolton un bizi iyice bunalttığı anlarda top lucasa gelince lucasın düşüncesizce ve amaçsızca topu rakip yarı alana vurduğunu gördüm.ve bu tam lucasa göre bir işti ve de lucas bunu zevkle yapıyordu :D bu roy un da istediği bir şeydi ve de lucastan son derece memundu :D (aynı şey süt oğlan için de geçerli)
-topu vuran lucas suçsuz,tüm suç o kadar stoperin içinde topu tutamayan torresin,gerrardın :D
-inşallah henry skorlara kanmaz oynanan oyuna bakar.ama oyundan ne kadar anlar bilemiyorum :D
-bu arada 3 gol mevzuuna ben iyice kafayı taktım.çok şükür daha 3 golü göremedik.daha yeni dikkatimi çekti bırakın 3 golü 2 fark bile atamadık rakiplerimize :D

onurkarakose dedi ki...

hodgson'a (ozellikle ust uste iki galibiyet almisken) destek olunmasi gerektigine inaniyorum.. derbi maglubiyetinden sonra bu takimda kaldiysa, (ust uste olmak kaydiyla) en az 2 yenilgi almamiz lazim ki roy gitmesin; umarim citayi yukseltiriz ve roy daha uzun yillar bizimle kalir..

brad jones avustralyali, ingiliz degil.. sonucta o da bir commonwealth ulkesi ama neticede adali bile degil).. bu arada kendisi vasat alti bir kalecidir, hansen'i, oldfield'i ona tercih ederim..

lucas gelisecek abisi..

konchesky beence de kotu transfer ama abarttiginiz kadar degil.. yasi 29 oldu ama takima alisinca 2-3 sene etkili oynayabilir (bknz. steve finnan)

torres onumuzdeki sezonda iyi bir fiyata city'ye satilabilir.. torres giderse city taktigini degistirecektir ve bence bu onlar icin iyi olmayacaktir..

joe cole'u severim ama bu sezon cok formsuz, sakatligi bir acidan iyi bile olabilir..

amoo ve/veya bruna henuz cok yetersiz..

crouch'in satilmasi cok cok ama cok buyuk bir hataydi.. 30 yasina girecegi bir sezon onu almak da buyuk bir hata olur..

roy'a tek elestirim su kule santrafor takintisindan kurtulmasi yonunde olacaktir..

chelsea macini da kaybedersek bu sezon tam bir iskence olacak gibi gorunuyor..

Shareef dedi ki...

Onurkaraköse: Bolton galibiyeti galibiyet sayıyorsan tamam :D ama Carra bile maçı haketmedik dedi.. Benim hissettiğim patron Henry ilk yenilgide gönderir Roy'u (bence doğru olan bu)

Jones Avustralya'lı biliyorum ama çok küçük yaşta İngiltere'ye gelmiş ve HG statüsünde..

Lucas gelişmez Stoke'a gider ama :D

Konchesky Insua'nın yarısı kadar bile değil..

Amoo sezon başı A takım kadrosundaydı ve çok güçlü bir futbolcu çarptığını yıkıyor inan :D

Diğerlerine katılıyorumzaten

fizyoterapist dedi ki...

Onurkaraköse:Olaylara çok iyimser bakabiliyorsun.Yorumunu okurken bir ara acaba şaka mı yapıyor diye düşünmedim değil.Liverpool için farklı düşünenen insanların fikirlerini bu blogda,özgürce yazabilmesi zaten istediğimiz ve hoşumuza giden bir durum.(Eminim Şerif abi ve diğer arkadaşlar da benim gibi düşünüyordur)
-Gelelim Roy ve Lucas hakkında düşüncelerime.Roy başa geldiğinde RAfanın oyun stilinden farklı bir oyun stili benimseyeceğini biliyordum.Hatta Roy konusunda çok iyimserdim.Takımı geri yaslamayacak ve o çok özlediğimiz hücum futbolunu oynatacak diye düşüncelerim vardı.ama bu düşüncelerim sadece Arsenal maçında sahaya yansıdı.City maçında resmen ezildik ve sahadan silindik.Manu maçında maça ortak olduk.Roy yerinde başka biri olsa eminim unutamayacağımız bir old trafford galibiyeti daha alırdık.geri kalan maçlarda tablo aynı.pısırık ezik kendi sahasına çekilen ve uzun toplarla çıkmaya çalışan bir Liverpool izliyoruz.Ve bu durum benim çok canımı sıkıyor.
-Royun yapması gereken şey everton malubiyetinden sonra istifa etmekti.hazır yönetim de değişmişken çok iyi olurdu bence.
-Konchesky oynadığı futbolu ilerletip gelişecek ve takıma faydalı olacak diye kimse bekleyemez şu saatten sonra.Çünkü Liverpool taraftarı ve oyuncularının artık hiçbir şekilde beklemeye tahammülü yok.Kaldı ki bu kişi 30 una dayanmış bir oyuncuysa hiç yok.İsterse bu adam 3yıl sonra dünyanın en iyi sol backi olsun.aynı düşüncelerim lucas için de geçerli.Lucas isterse bundan sonra messi olsun benim gözümde hiçtir.Hiçkimsenin dani nin shelvey in spearing in insuanın kelly nin önünü kesmeye hakkı yok.
-Torresi göndermeyi aklının ucundan bile geçirmek bence büyük bir hatadır.
-Crouch un gidişine üzülüp onu tekrar takıma kazandırmaya çalışmaktansa neden Dzeko için girişimde bulunulmaz anlayamıyorum.

onurkarakose dedi ki...

yorumlar enteresan..

shareef: macin hakki bence de beraberlikti ama sanki kazandigimiz 3 puana sevinmemissin gibi bir izlenim edindim :)

konchesky hayrani degilim, insua'nin de gelecek vaadettigini dusunuyorum ama o yarisi etmez denilen adam su an hakan balta'nin yedegi konumunda!!

amoo konusunda umarim sen hakli cikarsin..

fizyoterapist:

su anda roy'dan bende cok memnun degilim elbet, lakin fulham'in gelisimini gun be gun canli seyretmis birisi olarak, ona biraz zaman taninmasi gerektigini dusunenlerdenim..

yazdigin oyuncularin (spearing haric, o da vasat alti bir oyuncu) hicbirisi lucas ile ayni mevkide oynamiyor.. ayrica roy'un yerinde rafa olsa bu yazdigin adamlara 1 dk bile forma sansi vermezdi (ha keza vermedi de..)

torres boyle olacaksa, 40 milyon pound uzeri bir bonservisle yollanabilir, o paraya bize ilac gibi gelicek, gayet iyi 2 oyuncu alabiliriz (tamamen atiyorum; dzeko ile hamsik vb.)

son cumleni kavramakta zorluk cektim. ben roy hodgson degilim, sadece crouch hakkinda goruslerimi belirttim :) ayrica dzeko konusunda sana katiliyorum..

senin yazdigini aynen kopyaliyorum "İsterse bu adam 3yıl sonra dünyanın en iyi sol backi olsun.aynı düşüncelerim lucas için de geçerli.Lucas isterse bundan sonra messi olsun benim gözümde hiçtir." konchesky takima geleli henuz yarim sezon bile olmadi.. senin mantiginla bakacak olursak dzeko, wolfsburg'a ilk geldigi sezonun ilk yarisini (onlar da bos kaleye olmak uzere) bir veya iki golle bitirmisti.. iyi ki wolfsburg taraftari degilmissin :) lucas/messi konusundaysa ciddiysen, seninle gercekten cok ama cok farkli dusunuyoruz :)

cok uzattim, farkindayim ama kisaca demek istedigim su ki, taraftarin anlami tuttugu takima destek olandir, kostek degil.. lutfen bizde, takimin, roy'un, torres'in; her kimin ise basarisini isteyelim, basarisizligini degil..

son olarak ilk cumlelerin icin tesekkurler, emin olun liverpool'da benim dusunceme yakin olanlar cogunlukta (yillarimi verdim o kente)

napoli macini kazanmamiz dilegiyle..

Shareef dedi ki...

Onurkaraköse: Bu kadar bala alınan bir 3 puan :D Roy'u bir hafta daha tutunca takımda bu şu söze uygun oluyor Cehenneme giden yol iyiniyet taşlarıyla döşeli (bunun gibi bişeydi.) Insua'nın GS gibi bir takımda yedek kalması tamamen Hagi'nin daha defansif oynama isteği sebebiyle. Amoo yada Bruna, Spearing yada Pallson bunların hiçbiri Fletcher'dan kötü değil orta karar altyapıdan çıkan 5 futbolcu bu takımı çok ama çok desteklerdi.

fizyoterapist dedi ki...

Onurkaraköse: Liverpool benim herşeyim,takımım ne durumda olursa olsun sonuna kadar destek veririm ama deyim yerindeyse roy eşeği yokuşa sürüyor.Bence takımı yanlış oynatıyor.Ben rafayı beğenmezken(hep savunmayı düşünüyor diye) roy rafadan daha beter savunmaya düşkün bir TD çıktı..ve bunda ısrar etmesi bende hiçbir umut ışığı bırakmadı.Liverpool u Liverpool gibi oynatabilecek bir TD gerek.
-dani,kelly,spearing ve shelvey i örnek verirken 'bu oyuncular da genç lucas kadar forma şansı bulmalı' fikrini savunduğum için söyledim.
-tutup da kelly i lucasın pozisyonunda oynatmıcaksın tabikide :D ama lucasa verilen şans(aldığı dakikalar) bu oyunculara verilmeli.mesela sağ backte carra yerine kelly denenebilir ;) ben bunu kastetmiştim.
-Lucas bana çok saç baş yoldurduğu için biraz ona fazla takıyorum :D messiyi de olaya daha kuvvetli ve etkili bir cümle kurmak için koydum :D
-konchesky ve lucasın gelişim parametrelerinin artık dolduğunu ve bundan 3 yıl sonra da aşağı yukarı aynı futbolu oynayacaklarını düşünüyorm.bilmiyorum bu benim fikrim..insua kalsa çok daha faydalı olabilirdi.
-Torres Liverpoola asla vefasızlık yapmadı.Liverpool da ona yapmamalı.Torres takımımız için bir santrafordan çok daha fazlası.deyim yerindeyse gölgesi yeter.
-saygılar :)